• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2018

09:46

IZBEGAVAJTE KOSOVO - MOGUĆI NAPADI! Ambasada SAD upozorila Amerikance!

Politika

IZBEGAVAJTE KOSOVO - MOGUĆI NAPADI! Ambasada SAD upozorila Amerikance!

Podeli vest

Američka ambasada na Kosovu upozorila je svoje državljane na povećani rizik od terorističkih napada na Kosovu, posebno za vreme uskršnjih praznika

Kako se navodi na sajtu američke ambasade u Prištini, američki državljani bi trebalo da budu oprezni tokom događaja vezanih za proslave pravoslavnog i katoličkog Uskrsa.

Ambasada je u upozorenju naglasila da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turističke lokacije, tržne centre, barove, verske objekte i druge "lake" mete, zbog čega je posebno važan oprez na navedenim mestima.

Američkim državljanima koji dolaze na Kosovo, ili se već nalaze tamo savetuje se da se ne ističu u javnosti i da ne privlače pažnju na sebe kao Amerikanci, da promene vreme i rutu kretanja da ne bi bili predvidiva meta za kriminalce i teroriste, i da kada se nalaze na javnom mestu obrate pažnju na okruženje, pre svega na izlaze u slučaju opasnosti i službe bezbednosti.

Osim toga, savetuje im se da izbegavaju javna okupljanja i demonstracije, a da ukoliko se slučajno zadese na njima odmah napuste tu oblast.

Savetuje im se i da budu oprezni na lokacijama gde ima dosta turista, da prate lokalne medije, radijske i televizijske vesti i instrukcije Ambasade SAD ili najbližeg konzulata.

Ovo upozorenje američke ambasade izdato je u sredu, dva dana nakon hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića.

Poslednji put ovakvo upozorenje ambasada Amerike u Prištini je dala pre nego što je u Kosovskoj Mitrovici ubijen Oliver Ivanović, predsednik Građanske inicijative SDP.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Slobodan Djukic

pre 6 godina

A ko su teroristi.Sto ne objasne kad vec znaju.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Траба Вас нападати у целом свету...Свуда...у свако време и на сваком месту...јер сте СВЕТСКО ЗЛО....Јер сте земља АНТИХРИСТА ....Држава умоболних и себичних ... Фашисти који желе само СЕБИ....што више имовине и богатства...Само себи ....и за свој интерес...Само да владате и пљачкате - то Вам је мото и политика...Уништавати друге, да би напунили " своју гузицу дебелу америчку"... Ви више нисте земља демократије или културе....Ви сте земља фашизма и зла...Земља и систем за .... - уништење...!!

VRANA VRANI OCI NE VADI

pre 6 godina

Sto plase svoje gradjane amerikanci. Ima kosovska vlast mocnu policiju koju su oni obucavali.Naj gore sto moze da im se desi da ostanu bez sata na ruci jer u tome su siptari maheri.

Maja

pre 6 godina

Znaju šta su okopilili,mogu i da spreče, samo,sve teče po njihovom planu i organizaciji.Amerika naoružala do zuba bandu učk,obučila teroriste,teroristi dali Amerikancima milione (zaradili u žutoj kući i narko poslovima),Evropa dala vojnu podršku Eulex,udri po Srbiji.

Rista

pre 6 godina

Američkim OLOŠIMA je najbolje da samo ćute jer su mnogo pametniji kad ćute. OLOŠI zar spremate opet neko markale na kosovu da bi samo optužili srbe da su krivi, providni ste više.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija