• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.07.2018

18:26

SRBIJA NEĆE U EU AKO NE PREDA KOSOVO: Bodo Veber otkrio šta Brisel očekuje od Beograda!

Politika

SRBIJA NEĆE U EU AKO NE PREDA KOSOVO: Bodo Veber otkrio šta Brisel očekuje od Beograda!

Podeli vest

Bodo Veber iz berlinskog Saveta za politiku demokratizacije ocenjuje da se evropski put Srbije mogao urušiti ako ne dođe do sporazuma Beograda i Prištine

Veber ističe da će se ceo proces stopirati ukoliko nema napretka u poglavlju 35 koje se odnosi na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, kao i u poglavljima 23 i 24 koja se tiču vladavine prava.

Ipak, on veruje da do toga neće doći i da će se konačno rešiti odnosi između Beograda i Prištine, te da će se Srbija onda više baviti nekim unutrašnjim pitanjima poput vladavine prava.

Podseća da je prošlo više od godinu dana od kako je najavljena nova faza dijaloga, međutim, taj dijalog je sada zapao u krizu i sada se, kako kaže, nalazi u nekoj međufazi.

Smatra da je Srbija sa sadašnjom vlašću od 2012. godine bila na dobrom putu koja je priznavala bolnu realnost, kao i da se treba koncentrisati na normalan život Srba unutar Kosova.

SRBIN NAMAGARČIO AMERE U BONDSTILU: Beograđanin Petar M. se predstavio KAO AGENT CIA i tri sata im vršio "INSPEKCIJU" U BAZI!

- Imali smo takve izjave zvaničnika Vlade Srbije, tadašnjeg premijera (Ivice) Dačića i prvog potpredsednika i sadašnjeg predsednika (Aleksandra) Vučića. Nažalost malo se skrenulo sa tog puta kolektivno. I EU je u jednom delu kriva, kao i Priština i Srbija - rekao je Veber.

MAKEDONIJA DOBILA ZVANIČAN POZIV U NATO

Navodeći da je prošlo godinu dana od najave nove faze dijaloga, Veber kaže da ima dosta "spinovanja" sa obe strane i da se nada da će se uskoro ta međufaza završiti, kao i da će se preći na rešavanje praktičnih pitanja, uključujući pitanja nestalih Srba sa KiM i rešavanje njihovog normalnog života i prava.

fotomontaža

- Trenutno je taj međuperiod sa dosta tenzija, ali nadam se da će se za godinu, dve kroz taj konačni sporazum videti povratak Srbije na ubrzani put ka EU - rekao je on.

Kaže da su neke ključne ličnosti u Evropi poput nemačke kancelarke Angele Merkel prepoznale da bez EU perspektive nema stabilnosti u regionu i da ne očekuje da će doći do suštinskih problema koji bi mogli da dovedu do nekog zastoja na evropskom putu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

Sad ce Makedonija da procveta i de krene " MED I MLEKO" kao kod Milogoraca haaas haaaa haaaa!!!?????

brane

pre 5 godina

Urušiće se EU, i to uskoro. A Bodo neka gleda svoja posla, biće veselo kada im italijanski dug dođe na naplatu.

Koridori

pre 5 godina

Vladavina prava!? Neko te uslovljava da se odreknes dela teritorije koja je okupirana, a vredi preko 500 milijardi $, plus duhovna I kulturoloska neprocenjena vrednost. Vladavina prava EU. Blago receno poglavlje XY - PRINCIPI LICEMERSTVA!!!!!

goran tesanovic

pre 5 godina

EU je najvece zlo koje bi moglo da unisti Srbiju, daj boze pa da nikad ne udjemo u tu zajednicu jer tu su nam samo neprijatelji koji su bombardovali SRBIJU i ubijali nam decu, zene ,vojnike policajce........i posle svega podrzavaju nase najvece neprijatelje Albance , Hrvate,Muslimane....sta tu imada trazimo ,,,pa njihovi gradjani ne vole uniju a mi treba da joj se pridruzimo......

tamara

pre 5 godina

Sta cemo u EU bez Kosova ne dam Kosovo po svaku cenu .

zlata

pre 5 godina

Ne treba nam na taj nacin ulazak u EU !EU je skupina lazova,manipulatora,krimosa i ubica a Srbija bi uvek bila za EU podskup naroda,u vazalnom odnosu!Srbija im treba samo zbog priznanja Kosova,jer mnogi strani politicari imaju licne ekonomske interese na Kosovu.Od njihove "demikratije"i "vladavine prava " svakog normalnog coveka boli glava.Na sceni je vladavina JAĈEG,nedemokratije....SILNI SU POSTALI NEMILNI !!!Nema velike razlike izmedju SAD i EU,sve je to ista sekta !!!

minja

pre 5 godina

STA CE BITI BICE ,VIDECEMO, ALI KSOVO NECEMO PRIZNATI.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija