• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

03.08.2018

14:14

BRITANCI SPREMAJU 'OLUJU' NA KOSOVU! London napravio strašnu grešku, NA POMOLU NOVI POGROM SRBA!

Politika

BRITANCI SPREMAJU 'OLUJU' NA KOSOVU! London napravio strašnu grešku, NA POMOLU NOVI POGROM SRBA!

Podeli vest

Skidanje Kosova sa dnevnog reda Saveta bezbednosti UN znači da se Srbima sprema veliko zlo, smatraju upućeni. Komandanti KFOR kažu da je svih 4.000 njihovih vojnika spremno da spreči eventualne nerede, čime priznaju da se nešto kuva

Britanci svojom odlukom da pitanje Kosova skinu sa dnevnog reda Saveta bezbednosti UN spremaju novu "Oluju" u južnoj srpskoj pokrajini!

Pomoć prijatelja
Niko ne može da izbaci temu Kosova! Ako ne želi Velika Britanija, staviće je na dnevni red Rusija ili KinaIvica Dačić, ministar spoljnih poslova

Ovakva odluka, tvrde upućeni, predstavlja nezabeležen diplomatski presedan u poslednjih deset godina, koji ukazuje na to da se Srbima na Kosovu sprema veliko zlo. Prema njihovim rečima, Albanci mogu da iskoriste novonastali "vakuum" čak i za napad na Srbe na severu pokrajine, jer to neće biti tema na sednicama Saveta bezbednosti UN?! Da se nešto zaista kuva, priznaju i komandanti KFOR, koji tvrde da je svih 4.000 vojnika spremno da spreči eventualne nerede!

Naši odlično obavešteni diplomatski izvori kažu da se iza britanske odluke krije opasan plan ekstremista.

Tanjug

mojugao

DUŠAN JANJIĆ

ANALITIČAR

Britanija ne traži potpuno ukidanje javne rasprave o Kosovu, nego njeno smanjivanje. Godinama traje rasprava da li ima smisla izlaziti pred Savetom bezbednosti UN sa tromesečnim izveštajem.

- Ne bi iznenadilo ukoliko bi kosovski Albanci pokušali da iskoriste ovu situaciju za nekakav upad na sever Kosova. Računaju na to da bi čak i takav, nesumnjivo opasan, događaj došao na dnevni red Saveta bezbednosti sa velikim zakašnjenjem, pa bi Srbiji bio smanjen prostor za reakciju. Tako bi Albanci zaokružili lažnu državu - objašnjava Informerov izvor, zapadni diplomata koji je zbog "osetljivosti" pitanja insistirao na anonimnosti.

ŠIPTARI SPREMAJU ZLO! PREDSEDNIK VUČIĆ zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je ovo veliki presedan, za koji nema opravdanih razloga.

Činjenice

* Velika Britanija predsedava Savetu bezbednosti UN tokom avgusta
* Savet bezbednosti je svaka tri meseca razmatrao izveštaj o radu UNMIK
* Poslednje zasedanje u vezi sa tom temom održano je 14. maja ove godine
* Savet bezbednosti je od 10. juna 1999. redovno razmatrao izveštaje o KiM

- Niko ne može da izbaci temu Kosova! Ako ne želi Velika Britanija, staviće je na dnevni red zemlje koje nisu priznale Kosovo. Pazite, prvi put posle 10 godina desilo se da jedna zemlja samostalno odlučuje da ne stavi temu Kosova na dnevni red Saveta bezbednosti. Nije jasno zašto Britanija insistira na tome, naročito pošto ističe da želi dobre odnose sa Srbijom. Ovaj potez je protiv naših interesa! London je stao na stranu Prištine i krši sve dogovore u Savetu bezbednosti - naglašava Dačić, dodajući da ništa nije gotovo.

- Britanija traži da se o Kosovu govori na zatvorenim sednicama, bez prisustva Prištine i Beograda, kao i da se to smanji na dva puta godišnje jer smatra da je situacija dobra. Sa druge strane, Rusija i Kina zastupaju stav da ta tema mora da bude na sednicama Saveta bezbednosti - podvlači Dačić.

Tanjug

mojugao

BOŠKO JAKŠIĆ

ANALITIČAR

Zapad je opsednut stabilnošću u regionu. To što se smanjuje UNMIK nagoveštaj je da očekuju relativno brzo rešenje. Britanija želi da upozori Srbiju da se previše približila Moskvi. Ovo je neka vrsta opomene.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je Britanija zloupotrebila to što predsedava Savetu bezbednosti.

- Uložili su veliki napor da se usvoji rezolucija koja Srbe označava kao genocidan narod, ali to nisu postigli zbog ruskog veta. Ovo je kontinuitet politike po kojoj je Srbija kriva za svako zlo. Sad ne sme ni da se govori o Kosovu. Čak i ta mala istina im smeta i treba je zabraniti! Ovo je potez koji prikazuje odnos Britanije prema Srbiji. To je politika loših namera. Srbija neće izazvati nemire na Kosovu, poruka KFOR odnosi se na drugu stranu. Jer za mir treba dvoje, za svađu i sukob samo jedan - podvlači Vulin.

Dejan Miletić, šef Centra za proučavanje globalizacije, kaže da je odluka Velike Britanije neprijateljski gest.

- Nastavlja se britanska politika koja ne uvažava interese Srbije. Naša pozicija je i dalje teška. Britanija na neki način prednjači u suprotstavljanju ruskim interesima, a Srbiju prepoznaje kao deo ruske interesne sfere - zaključuje Miletić.

Ambasadorka Pirs: Pustite taktiku u UN

Britanska ambasadorka u UN Karen Pirs pozvala je Prištinu i Beograd da se ne bave taktikom u Savetu bezbednosti, već da uz pomoć EU ulože napore u normalizaciju odnosa.
- Treba da se fokusiramo na najhitnija pitanja međunarodnog mira i bezbednosti. Pitanje Kosova, iako još veoma važno evropsko pitanje, više nema intenzitet kao 1999. koji je zahtevao redovne sastanke - istakla je Pirsova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PV

pre 5 godina

I šta sad opet neko neće da valja, na ovakav način hoće da sruše vlast to i malo dete vidi, i kada čovek kaže da tamo nemamo skoro ništa i da sačuvamo bar to malo što je ostalo onda kažu vidi ga ovaj izdajnik prodao Kosovo, e pa sad gospodo vi što mnogo znate i što ste veliki Srbi samo na rečima i iz ušuškane sobe, branite ga Puškom, pošto ste ga vi i prodali i sve ovo radite da bi se dočepali fotelje duše prodane......

Tea

pre 5 godina

Ma oni sve sto rade Ameri su aminovali vec, ne zavaravajmo se!

Snezana

pre 5 godina

Gospodjo Pirs kako Vi stoite sa matematikom, tolike godine prodjose od vase agresije a pomaka ka boljutku nema

ALO

pre 5 godina

Koga će to da teraju sa Kosova kad tamo nema ni 5% Srba pa šta smo idioti ko i oni 91g?

Miloš

pre 5 godina

Britanci nam nikad nisu bili prijatelji, uvek gledaju da se ponašaju protiv nas. Sramno je kako podmukle igre igraju!

Radovan

pre 5 godina

Cetri hiljade vojnika kfor-a je spremno da dejstvuje protiv Srba, odnosno protiv nase vojske i policije ako krenu u odbranu severa.

Dragan R

pre 5 godina

Britanci će biti glavni krivci ukoliko dođe do kosovskometohijske "Oluje"

Pjer

pre 5 godina

Šta Britanci misle ,da ćemo se uplašiti Šiptara i KFOR-a,branićemo svoje sunarodnike i imovinu Srbije po svaku cenu !!

Marcco

pre 5 godina

Retko Britanci cine greske. Sve je to proracunato i izplanieano, 5 koraka unapred...

Marcco

pre 5 godina

Retko Britanci cine greske. Sve je to proracunato i izplanieano, 5 koraka unapred...

milorad

pre 5 godina

Britanija nikad nije bila priatelj Srbima.onaj ludi kralj bolje da je otisao kod Hitlera nego u London

simasipa

pre 5 godina

Šta drugo očekivati od engleskih LOPOVA, OLOŠA, UBICA. Kroz istoriju oni ništa drugo nisu bili osim LOPOVA, OLOŠA, UBICA.

simasipa

pre 5 godina

OLOŠI ENGLESKI zašto ne sprema te oluju kod vas, imate materijala za to, ostavite nas na miru. OLOŠI navikli samo da RATUJU, UBIJAJU, KRADU....

Perakaže

pre 5 godina

Mnogo puta sam rekao, pa sada opet kažem da SVO ZLO dolazi od Ujedinjenog Kraljevstva. Oni zaboravljaju da su nakon vesti da su argentinci zauzeli Falkland ostrva, u roku od nekoliko sekundi Margaret Tačer je pokrenuo rat protiv Argentine, za teritoriju manju od teritorije Beograda, udaljenu od Londona 12.630 kilometara gde je živelo oko 2.000 čobanina. Svinje jedne, treba ih šikanirati gde god je moguće.

Nemanja

pre 5 godina

Britanci su nam uvek "kuvali corbu". Vodite Albance u London, ako ih toliko volite.

rambo

pre 5 godina

Narode ako nesto ne daj boze izbije,svi na administrativnu liniju,milion ljudi!!!

mićko

pre 5 godina

Najgora nacija na svetu.Smeška ti se u lice,a lomi ti kičmu.Znam iz iskustva, Živeo sam sa njima. Onog njihovog ambasadora treba poslati nazad, a ne da nam soli pamet. Uostalom, zar oni nisu izašli iz EU?

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija