• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2018

10:55

ZAUSTAVLJENA PRIVATIZACIJA SRPSKIH PREDUZEĆA NA KIM, imovina u opštinama sa srpskom većinom vraćena u njihovu nadležnost

Politika

ZAUSTAVLJENA PRIVATIZACIJA SRPSKIH PREDUZEĆA NA KIM, imovina u opštinama sa srpskom većinom vraćena u njihovu nadležnost

Podeli vest

Imovina društvenih preduzeća koja se nalazi na Kosovu i Metohiji u opštinama sa srpskom većinom preneta je u nadležnost tih opština, a na taj način zaustavljena je i njena privatizacija

Kako je saopštila Srpska lista, prenos imovine u nadležnost opština sa srpskom većinom učinjena je zahvaljujući zajedničkim, predanim i višegodišnjim radom predstavnika Srpske liste i ministra u ostavci u vladi Kosova Ivana Todosijevića.

Prenosom imovine zaustavljena je privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak srpskog naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ističe da će ta odluka unaprediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za građane na KiM.

Dodao je da je sam proces privatizacije na Kosovu i Metohije urađen na pogrešan način, te da je često kritikovan, ne samo od strane srpskih političkih predstavnika već i samih Albanaca, ali i međunarodnih organizacija.

Proces privatizacije unazadio je ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba već i Albanaca, navodi se u saopštenju.

- Ovaj uspeh je na delu pokazao da Srpska lista brine o interesima građana i time opravdava više od 90 odsto srpskih glasova osvojenih na izborima - saopšteno je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Danijel

pre 5 godina

Treba da se bore protiv privatizacije Srpskih preduzeca i ne smemo da dozvolimo da nam uzmu ono sto je nase.

Misel

pre 5 godina

Ovaj uspeh je na delu pokazao da Srpska lista brine o interesima građana i time opravdava više od 90 odsto srpskih glasova osvojenih na izborima

Nenad

pre 5 godina

Dobro je da se desavaju i ovakve pozitivne stavri koje su rezultat velike borbe naseg naroda na KiM i posledica velike podrske koju imaju od drzave Srbije i predsednika Vucica

VIVIJEN

pre 5 godina

Srbija i treba da odlučuje o sudbini preduzeće u oblastima gde je srpska većina.

Nina

pre 5 godina

Mora se zaštititi interes svega što je srpsko.

lena

pre 5 godina

Srpska lista je nešto u šta se možemo uzdati.

Sanja

pre 5 godina

Svaka čast i potrebno je da i na ostalom delu Kosova se spreči prodaja imovine srpske.

wesa

pre 5 godina

Trud se uvek isplati i Srpska lista je uspela u tome.

minja03

pre 5 godina

Sve sto se radi na KIM je za bolju budućnost nasih sugrađanina koji zive tamo.

laki

pre 5 godina

svaka cast za ovo,dokazali su Goran Rakic i njegovi saradnici da brinu za svoje gradjane na KIM

Djole

pre 5 godina

Jos jedan od razloga zasto se Siptarima zuri da se prizna nezavisnost Kosova

Iki

pre 5 godina

Не могу они да раде шта им се хоће,и то нашом имовином!

dragisa

pre 5 godina

Moramo sprečiti otimanje Srpske imovine, ovo je svakako lepa vest...

Jasna

pre 5 godina

Srbi se najzad mogu malo opustiti. A sto se tice nas, mi smo tu da ih zastitimo po svakoj ceni.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija