• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

29.11.2018

14:15

ANGELA MERKEL poručila Prištini: PREKINITE TRGOVINSKI RAT SA SRBIJOM!

Politika

ANGELA MERKEL poručila Prištini: PREKINITE TRGOVINSKI RAT SA SRBIJOM!

Podeli vest

Vlada nemačke kancelarke Angele Merkel pozvala privremene kosovske institucije da okončaju "trgovinski rat sa Beogradom"


Portrparol nemačke kancelarke Štefan Zajbert rekao je da Nemačka ima nultu toleranciju na carine od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije. On je za agenciju Blumberg rekao i da bi Nemačka volela da Srbija dozvoli Kosovu da se priključi Interpolu.

- Nadamo se da će se obe strane brzo vratiti dijalogu - rekao je Zajbert.

Prema njegovim rečima, kancelarka Merkel je naglasila da je "teritorijalni integritet svih zemalja Zapadnog Balkana izuzetno važan", zbog čega će Nemačka podržati normalizaciju odnosa ukoliko su održivi.

Podsetimo, na potez Prištine da uvede takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH reagovala je i EU, SAD ali i NATO. U svim reakcijama vlasti Kosova pozvane su da povuku tu odluku koja je dodatno zaoštrila odnose Beograda i Prištine, a pogotovo nakon što Prištini nije pošlo za rukom da postane članica Interpola.

Priština, s druge strane, odgovara svima da je odluka o povećanju taksi za 100 odsto suverena odluka jedne države i da su takse uvedene zbog ponašanja Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Teodora93

pre 5 godina

Nismo mi narod bez korena, pa da nas čupa i otima kako ko želi. Ako nas pritisnu da nazad nema kud, napred moramo. Naši preci su to najbolje osetili, namet 100 posto i uvek pobeđivali

Anja

pre 5 godina

Da,lepo saopstenje Merkelove ali hoce li to imati rezultata?

jasminajo

pre 5 godina

Samo se nadam da to nisu puste priče, jer su i Amerikanci sugerisali na ukidanje taksi pa ništa. Smatram da se moraju preduzeti kontra mere ili im Evropa mora jednom za svagda očitati bukvicu.

Milos

pre 5 godina

Nadamo se da će se obe strane brzo vratiti dijalogu,jer ovakvim neodgovornim ponasanjem Pristine nista se nece postici.

jasminajo

pre 5 godina

Iskrena da budem skeptična sam po pitanju ove izjave. Rečima ništa ne postižu, oglasili su se Amerikanci, ništa, sada Merkelova, verovatno ponovo ništa, dokle ne preduzmu kontra mere i ne primoraju Albance nikakvih promena neće biti.

tale

pre 5 godina

prvo ste ih pustili da se bahate, pa sada ne znate kako da ih smirite

tale

pre 5 godina

još ćete vi videti da ste ih pustili sa lanca i sa kime imate posla

tale

pre 5 godina

još ćete vi videti da ste ih pustili sa lanca i sa kime imate posla

Seka

pre 5 godina

Treba sve resiti mirnim putem, bez dizanje tenzije, videcemo da li ce to biti moguce.

Gavrilo Princip

pre 5 godina

EU i Nemačka kao stub EU,moraju izvršiti pritisak na vlasti u Prištini,mlaka saopštenja nemaju efekat.

Filip

pre 5 godina

Ako Merkelova, ili neko drugi od evropskih mocnika kazni ove albanske ekstremiste za ovo izivljavanje nad nasim stanovnistvom na Kosovu, onda cu da promenim misljenje o evropskoj zajednici, a do tada cu misliti da su samo jedni obicni licemeri!

Ivan

pre 5 godina

Potrebna je oštrija osuda zapada sramnih taksi Prištine.

Ivan

pre 5 godina

Sve su to mlake reakcije. Priština se mora ozbiljno pritisnuti od strane zapada.

Olgica

pre 5 godina

EU samo porucuje Pristini da ukinu takse i to je to. Da li vi vidite da oni uopste ne slusaju sta vi pricate?

Dara

pre 5 godina

Kroz nasilje se ništa nemože postići, jedino kroz dijalog i razumevanje.

Jeca

pre 5 godina

Vreme je da prestanete i znog mira i naseg naroda.

Nadam se

pre 5 godina

Pošto je za Nemačku međunarodno pravo 0 onda bi mogli da ove izbeglice prime kao svoje građane, sa istim lravima i mogućnostima

Dejan

pre 5 godina

Albanci sa KiM ne bi ni pravili te probleme, da nemaju neciju podrsku .

Milan

pre 5 godina

Šiptari za ovako ponašanje moraju da snose posledice...

Ceca

pre 5 godina

Srbija je sve vreme posvecena resavanju kosovskog problema. Pristina na sve nacine nastoji da isprovocira Srbe, ugnjetavanjem i terorisanjem najgore vrste. Ceo svet polako uvidja, kakva je situacija zapravo.

Mima

pre 5 godina

Kosovu ne gine totalna izolacija. Albanci ce onda doci da nas mole, ali ce dobiti sipak.

Nevenka

pre 5 godina

Priština mora da bude najoštrije kažnjena za izazivanje nereda.

olja

pre 5 godina

Nadamo se da ce se Pristina dozvati pameti i poslusati apel Pristine

Bilja

pre 5 godina

Samo ne znam hoce li i kada Pristina dobiti kaznene poene.

mimi

pre 5 godina

Nadamo se da će se obe strane brzo vratiti dijalogu

Ketty

pre 5 godina

Daj boze da je ona to poslala kao naredbu. Verujem novinaru iz Informera...ali dali je to provereno jer je ona cudna lady.

Vladimir

pre 5 godina

Bilo je vreme da konačno neko reaguje,jer ovakvo nenormalno ponašanje Albanaca je prevršilo svaku meru.

Nina

pre 5 godina

Kad bi Pristina htela da poslusa to sto joj je receno.

Iva

pre 5 godina

Njima.nije jasno da šta god pokušaju, mi imamo podršku sa svih strana.

Kosovka

pre 5 godina

Na balkanu ce biti mir kad zapad shvati da je Srbija drzava kojoj su granice medjunardno priznate i da niko nema pravo da je cepa. Kad zapad shvati da nema pravo cepati drzavne granice i narusavati teritorijalni integritet drzave Srbije a ne da podriva Utav, krsi medjunarodno pravo iz nekih licnih interesa. Srbi nismo lud niti podvodljiv narod, nama je nasa drzava svetinja poput krsne slave i niko, bas niko nema pravo da trga komadic po komadic zemlje samo zato sto su jaci. Siptari imaju svoju drzavu, ako im se ne svidja zivot u Srbiji i sa Srbima neka izvole nazad odakle su dosli.

GOGO

pre 5 godina

Nadam se da ce poslusati nekoga ko je vazan svuda u svetu i cija se rec svuda postuje. Imati podrsku velike Merkelove u ovakvim situacijama jako je vazno za srbiju.

Vladdimir

pre 5 godina

Nemačko poredjenje uvodjenja taksi i blokade prijema u Interpol je potpuno besmisleno. U slučaju Interpol, Srbija je argumentovano objašnjavala da je prijem Kosova u suprotnosti sa statutom, i članice su glasale po svom uverenju. Kod uvodjenja taksi Kosovo nije iznelo svoj problem na CEFTA Komitetu, pa se o tome glasalo, nego je jednostrano uvela suludu taksu mimo svih zakona sporazuma čiji je potpisnik...

Andjela

pre 5 godina

E ovo je sad vec ozbiljna stvar da Nemci otvoreno reaguju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12