• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2018

16:47 >> 16:49

HRVAT BRANI SRBIJU OD ŠIPTARSKOG LUDAKA! Kuljiš: Zagreb da proglasi Hodžaja nepoželjnim zbog 'SAVEZA PROTIV SRBIJE'!

Politika

HRVAT BRANI SRBIJU OD ŠIPTARSKOG LUDAKA! Kuljiš: Zagreb da proglasi Hodžaja nepoželjnim zbog 'SAVEZA PROTIV SRBIJE'!

Podeli vest

Hrvatski novinar i pisac Denis Kuljiš kaže da je izjava vicepremijera tzv. Kosova, Envera Hodžaja, o nekavom "savezu protiv Srbije" apsurdna, glupa, amaterska, neozbiljna i deplasirana, ali da bi Hrvatska dobro učinila da objavi demarš i da Hodžaja proglasi "nepoželjnim diplomatskim agentom".

Napominje da to ne znači da ne bi mogao u toj zemlji da boravi privatno, ako se ubuduće kloni sličnih izjava. 

Hodžaj je, naime, ranije izjavio za zagrebački Večernji list da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije". 

- Prvo, Hrvatska ne vodi samostalnu politiku na Balkanu, ili na međunarodnoj sceni, jer je članica EU, i toga se vlada skrupulozno drži - ističe Kuljiš u izjavi za Tanjug. 

Kao primer je naveo da, bez obzira na sve nezadovoljstvo koje se u Hrvatskoj iskazivalo zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsedništva BiH bošnjačkim glasovima, vlada Andreja Plenkovića ga je izjavom premijera odmah priznala, jer je legalan. 

NOVA UJDURMA PRIŠTINE! Zaustavljen autobus humanitarne pomoći za srpsku decu na Jarinju!

Stoga, izričit je Kuljiš, ne može biti ni govora o tome da bi Hrvatska stupala u nekakve saveze s članicama EU o bilo čemu, ako to nije potkrepljeno briselskim ili evroatlantskim politikama i inicijativama. 

A upravo su dobri odnosi Hrvatske sa Srbijom, ističe Kuljiš, ono što Brisel i međunarodna zajednica traže od hrvatske politike na prvom mestu. 

KAD SU MOGLI DA NATERAJU HRVATE, MOGU I PRIŠTINU! Dačić ubeđen da Zapad može da ubedi Haradinaja da ukine besmislene takse!

Kao drugo, Kuljiš navodi da Hrvatska za politiku sračunatu na "uništavanje Srbije" nema interes, s obzirom na ekonomsku saradnju dve zemlje, dok su, s druge strane, kaže, Crna Gora, Kosovo i Makedonija, sasvim "zanemarljjivi u bilateralnim ekonomskim odnosima, a uz izuzetak Crne Gore, i u političkim". 

Foto: Tanjug

RAZBIO ALBANSKE SNOVE, Denis Kuljiš, novinar i pisac iz Hrvatske

Pojašnjavajući apsurdnost Hodžajeve izjave, Kuljiš podseća da je on član vladajuće DPK, čiji je lider nekada bio Hašim Tači, a koja je nastala preimenovanjem PPDK, političkog krila tzv. Oslobodilačke armije, kad su njeni lideri uvršteni na američku "crnu listu". 

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Pakt protiv Srbije akt neprijateljstva i opasnost za region!

- Ova neozbiljna izjava tog očito posve neozbiljnog balkanskog političara naprosto je fall out razgovora koji su se vodili poverljivim kanalima o mogućnosti zamene teritorija na Kosovu - Severno Kosovo za Preševsku dolinu. Bilo kakav dogovor oko kojeg se strane sporazumiju i mogu ga kod kuće preživeti, uživao je barem prećutnu podršku Sjedinjenih Država, nadasve funkcionera Bele kuće, a bio je očit određeni angažman turske polittičke logistike - kaže Kuljiš. 

Podseća da je ideja takve "korekcije granica" izuzetno nepopularna u kosovskom parlamentu gde je više od četiri petine poslanika - protiv. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Novinar Denis Kuljiš je dao dobru ideju što se tiče Hodžaja, ali na Hrvatskoj je da odluči kako će reagovati. Osim toga, informacije koje je izneo su veoma interesantne za Srbiju.

Trakija

pre 5 godina

Ovaj Covek je ustasa dobro jeste da se Ustase I Cetnici vole I da su 92-95 zajedno ubijali baliju al siptara nece valjda krenuti da zajedno kokaju I siptare

Saradžogla

pre 5 godina

Dačiću,sinko,da nisi muljao sa ,,otkazivanjem priznanja tkzv ,,Kosova,, TAKSE NE BI BILO?Promenile mišljenje države za koje nismo ni čuli da postoje?Kada te prokleti i ružni englez prizna sa amer slugom ti je kraj priče?MINISTAR ZA INOSTRANSTVO A NE ZNA NI JEDAN STRANI JEZIK?A kažu da je bio uvek dobar đak?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija