• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2018

18:02 >> 18:07

HODŽAJEV PAKT PROTIV SRBIJE VEĆ POSTOJI: Makedonija, Crna Gora i Hrvatska su UVEK I SVUDA PROTIV NAŠE ZEMLJE, samo NE MOGU NAM BAŠ NIŠTA!

Politika

HODŽAJEV PAKT PROTIV SRBIJE VEĆ POSTOJI: Makedonija, Crna Gora i Hrvatska su UVEK I SVUDA PROTIV NAŠE ZEMLJE, samo NE MOGU NAM BAŠ NIŠTA!

Podeli vest

Izjava vicepremijera tzv. Kosova, Envera Hodžaja o stvaranju "pakta protiv Srbije" je "otvoreno neprijateljska i krajnje nediplomatska, izjavio je profesor i karijerni diplomata Darko Tanasković i ističe da prećutno, neformalno i ne manje delotvorno taj pakt već postoji

Tanasković u izjavi za Tanjug ističe da sadržinski i suštinski izjava Hodžaja, za kojeg kaže da je, inače, sposobni diplomata, ne donosi ništa spektakularno novo.

- Prećutni, neformalni, ali zato ne i manje delotvoran ''pakt protiv Srbije'' objektivno već postoji, a to se, na primer, ogleda u tome da predstavnici država koje Hodžaj pominje u međunarodnim organizacijama dosledno glasaju u korist "Kosova", a protiv interesa Srbije", ističe Tanasković.

Da ne govorimo, ukazuje, o drugim, potencijalno mnogo zloslutnijim vidovima uzajamne saradnje ovih suseda Srbije.

Hodžaj je, naime, ranije izjavio za zagrebački Večernji list da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije". 

Tanasković smatra da je od ove izjave zanimljivije razmotriti zašto je Hodžaj odlučio da sa njom izađe u javnost i zašto baš u ovom trenutku, "dovodeći time u ne baš lagodan položaj najbliže i najpouzdanije regionalne saveznike Prištine".

Profesor kaže da zvuči pomalo groteskno da bi Hodžaj, predstavnik valjda "stabilnog Kosova", da radi na uspostavljanju "pakta protiv Srbije" koja, navodno, ugrožava regionalnu stabilnost, sa osvedočenim šampionima stabilnosti, kao što su Makedonija i Crna Gora...

Očigledno je, ukazuje Tanasković, da je posle neuspeha kosovskog zahteva za članstvo u Interpolu političare u Prištini zahvatila pomamna jarost i rastuća nervoza, pa su povukli više histeričnih, ali i veoma opasnih i štetnih poteza. 

HRVAT BRANI SRBIJU OD ŠIPTARSKOG LUDAKA! Kuljiš: Zagreb da proglasi Hodžaja nepoželjnim zbog 'SAVEZA PROTIV SRBIJE'!

- Srbija globalno u međunarodnoj zajednici stoji sve bolje, pa se u Prištini i u nekim zapadnim kancelarijama oglasilo zvono za uzbunu. Primenjujući taktiku ''što gore, to bolje'', koja im osvedočeno najviše odgovara, kosovski vlastodršci su ponovo krenuli sa svakovrsnim divljačkim pritiscima na Srbe i na Srbiju, ne bi li time izdejstvovali ono što im normalna, uljuđena diplomatija, a pogotovo pregovori, očigledno ne mogu doneti - naveo je profesor Tanasković, koji je svoju diplomatsku karijeru završio kao ambasador Srbije u Unesku.

Veruju, kaže Tanasković, da bi se bacanjem Srbije na kolena moglo u srazmerno kratkom roku stići do rešenja koje im odgovara, a njima stvarno odgovara i zadovoljilo bi ih samo priznanje nezavisnosti "Kosova".

(VIDEO) TUGA U SRPSKIM ENKLAVAMA NA KIM! Hrane i lekova ima za još nekoliko dana, humanitarna katastrofa zbog prištinskih taksi!

- Kad se stvari dovedu do pucanja, verovatno bi na sceni, u igri ''lošeg i dobrog policajca'', trebalo da se pojavi ''konstruktivan i umeren igrač'' da bi se realizovalo ono što je maksimalno moguće, a što nikako ne može odgovarati Srbiji".

Tanasković sugeriše da bi se u zato u ovakvim situacijama trebalo podsetiti triju poruka koje je pokojni veliki istoričar Milorad Ekmečić u jednom intervjuu uputio Srbima: "Izdržati, izdržati i izdržati".

A, Tanasković dodaje: "I, naravno, sve vreme istrajno raditi".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile

pre 5 godina

E VALA NEK IZVOLE POGOTOVO CRNOGORCI,SAMO NE ZNAM STA CE OVI U BEOGRADU.

rale

pre 5 godina

ima logike u tome.ja malo drugacije razmisljam.sorosove pare cine svoje.uzeli su nasi neprijatelji avans,i sada moraju da se pokazu na delu.u narodu cete tesko naci,hrvata ,makedonca ili crnogorca, koji je na strani siptara,pa cak i albanci iz albanije se siptara odricu,albanci kazu mi smo razlicitog mentaliteta i nemamo nista zajednicko sa siptarima.problem sto se glas naroda ne cuje,a i nemoguce je sa sorosovim param kupiti citave nacije,ali zato ove druge koji su nekakva vlast,mozete kupiti za male pare.mislim da tu ima vise logike

Alex

pre 5 godina

Sve Crnogorce iskljuciti iz drzavnih resora,oni rade za Mila Djukanovica.A ostalu "elitu" pevace,glumce,spotiste ivoditelje i druge,upitati jel podrzavaju politiku Mila Djukanovica koji ponizava Srbiju i kvari ugled u Svetu...

VLADO

pre 5 godina

MA VI STE ZADNJA RUPA NA SVIRALI! KO VAS JEBE NISTE ZA NIKOGA SVI VAS MRZE. DOK VAM JE CETNIK VUCIC NA CELU DRZAVE KURCEVE. MAFIJA VAM SVKO MALU UBIJE NEKOG TAJKUNA KO NA DIVLJEM ZAPADU A VI SE BUSATE NIKO NAM NE MOZE NISTA.HAHAHAHAHAHAHAHAHHA

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija