• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

26.12.2018

21:47

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO OPOZICIJI: Ako tvrdite da ste u većini, ako osporavate pravo Vladi da vlada, EVO VAM IZBORI!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO OPOZICIJI: Ako tvrdite da ste u većini, ako osporavate pravo Vladi da vlada, EVO VAM IZBORI!

Podeli vest

Građane sam spreman uvek da saslušam i ispunim to što traže, ali lopove političare neću da slušam!

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić poručio je juče da je spreman da odmah ide na vanredne parlamentarne izbore ukoliko građani osporavaju legitimitet aktuelnoj Vladi Srbije i ako opozicioni političari tvrde da imaju većinu.

On je naglasio da mu ne pada na pamet da vlada na silu i da je uvek spreman da na izborima proveri legitimitet vlasti. Predsednik je naveo da će uvek saslušati i poslušati građane Srbije, ali da nikada neće podleći pritiscima 'lažova i lopova iz opozicije'.

Razumem nezadovoljstvo

Vučić je, sumirajući godinu za nama, rekao da razume nezadovoljstvo jednog dela naroda i da će pokušati da popravi sve stvari na koje mu oni ukažu.

- Spreman sam da saslušam građane i da ispunim to što traže, ali ne mogu da prihvatim kritike po pitanju ekonomije, kulture ili sporta, jer te kritike nisu argumentovane... Spreman sam da čujem ljude da mi kažu šta je to loše i da to izmenimo i popravimo ili, ako smatraju da je to nemoguće i ako iz opozicije tvrde da imaju većinu, spreman sam da idemo na vanredne izbore u svakom trenutku. Evo ja prihvatam - evo vam izbori! - istakao je predsednik, koji je napravio jasnu razliku između naroda i 'političara lopova'.

ROSU ne može na sever Kosova bez dozvole Srba!

Predsednik Vučić istakao je da jedinice ROSU mogu da uđu na sever Kosova samo pod dva uslova - uz dozvolu Kfora, i uz saglasnost srpske zajednice:

- To je puna istina, a druga je stvar ako NATO hoće to da prekrši. Dogovor o tome podrazumevao je izričito da nema dugih cevi na severu Kosova.

- Lopove političare neću da slušam i ništa neću da im ispunim. Pogledajte kakvim se lažima služe o broju ljudi, pa to nikome nije palo na pamet, ni Miri Marković! Najveći skup u Beogradu u poslednjih deset-petnaest godina bio je naš skup 2011. godine. Tada smo mi iz SNS govorili da nas je bilo 100.000, a policijska procena je bila 57.000. Policijske procene se rade godinama, to su ozbiljne stvari i uglavnom su veoma tačne... - kazao je on.

Vučić je izneo i najnovije rezultate istraživanja javnog mnenja, koji pokazuju da opozicija okupljena oko Saveza za Srbiju i tajkuna Dragana Đilasa stoji jako slabo.

- Oni padaju iz meseca u mesec. Pre šest meseci zajedno su imali 23, 22 odsto, a danas imaju tek nešto više od polovine od toga. Dakle, njih deset-petnaest zajedno imaju tek nešto više od deset odsto glasova - otkrio je predsednik.

Upitan da prokomentariše najave da će na narednom protestu 29. decembra biti nasilnih incidenata, šef države je rekao da nikome ne ide u prilog da izaziva sukobe.

- Oni koji vode te proteste imaju hrabrost samo za sitne silejdžijske akte. Obradović, Đilas i Jeremić... Za nešto ozbiljnije ta trojka nije sposobna - naglasio je on.

Predsednik Srbije je, istovremeno, jasno stavio do znanja opoziciji da ne planira da napušta Srbiju.

- Ljudi, nemojte da sanjate. Moja deca nisu u Londonu i Njujorku kao vaša. Sve troje moje dece je ovde i neće nigde odavde da idu. Za razliku od vas, nisam ukrao ništa, ni dinara nikada i nigde, nemam uvećano bogatstvo već naprotiv, imovina moje šire familije danas je manja nego 2012. godine - rekao je Vučić.

Mnogima smetamo

Prema njegovim rečima, mnogima u regionu nije u interesu jaka Srbija.

Prosečna plata u decembru 445 evra, u martu 465 evra

Vučić očekuje da prosečna plata u decembru bude 445 evra, a u martu između 460 i 465 evra.

- Prioritet 2019. biće da otvaramo radna mesta, da spustimo nivo nezaposlenosti na ispod 10 odsto, da radimo bolje, da stvaramo rast, da možemo da radimo i da gradimo. Živim za otvaranje fabrika. Ne možete da mi skinete osmeh sa lica kada otvorim neku fabriku, jer znam da će stotine porodica da ostanu ovde da žive - rekao je Vučić.

- Trudimo se da gradimo normalne odnose sa svima, i onima koji drugačije misle. Ali mnogima u regionu nikako nije u interesu da imamo jaku državu - konstatovao je predsednik i zahvalio se građanima na podršci i poručio da će nastaviti da se bori za Srbiju i njene interese.

Jeremić lobirao za Miškovića!

Vučić je juče pokazao i poverljivi ugovor, koji je Vuk Jeremić 2011. kao ministar spoljnih poslova potpisao, a na osnovu kojeg je Vlada Srbije trebalo da plaća 100.000 dolara mesečno agenciji 'Podesta' da bi radila u interesu Miroslava Miškovića!?!

- Ne bih ovo nikada iznosio u javnost da ti lažovi svakoga dana ne izmišljaju nešto za ovu vladu. Mi ovakve aranžmane nemamo - naglasio je Vučić i istakao da "Jeremićev ugovor" pokazuje kako je radila vlada Đilasa, Vuka Jeremića i Borka Stefanovića.

 

PUTIN PORUČIO VUČIĆU: Odnosi Rusije i Srbije u duhu strateškog partnerstva!

 

ZA KOLINDICU NEMA NIŠTA VEĆE OD VUČIĆA! Videla je Trampa i Putina, al' joj je najvažniji susret sa liderom Srbije!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
anatodorovic

pre 5 godina

Svi verujemo u Vucica i njegovu odluku.I ako mu nije laka odluka,sigurna sam da ce biti ispravna

Vuk

pre 5 godina

A Vucko to sto spijao Milasa kod Merkelove ona ga ista zvala da si DRUKARA pa te odjebao to nista?! :) Ps. Znas i sam ko te je doveo na vlast u Srbiji, ko ti je investitore doveo Beograda na vodi kao i ETIHAD na aerodromu Nikola Tesla. Vucko mnogo si se ti uzdigao a jos brze ce te isti Milo spustiti.

danilo

pre 5 godina

Mnogima nije u interesuje da Srbija bude jaka, stabilna zemlja.

danilo

pre 5 godina

Da li je neki političar spreman da razgovara sa običnim gradjanima, da im usliši molbe kao predsednik Vučić ? Opoziiji naravno to ne odgovara. Oni su sve slabiji i slabiji.

Mašnica

pre 5 godina

Opoziciji nikako ne odgovaraju izbori jer ih nema ni na mapi.

Mija

pre 5 godina

Opozicija je svesna da nema podrsku gradjana Srbije.Zato i ne zele izbore.Njih samo zanima vlast.Posto su nasilnici,zele nasilnim putem,na ulici da dodju silom na vlast.Nemaju oni nikakav program,sem mrznje,jer samo znaju da mrze.Okupili su najgore hostaplere,i lencuge,da bi pljuvali po sadasnjoj vlasti,ali i po gradjanima,samo zato sto podrzavaju sadasnju vlast.Iz aviona se vidi da Opozicija nije normalna.Ako dozvolimo ovim ludacima da dodju na vlast,pitam se da li ce Srbija biti bezbedna zemlja?

milos

pre 5 godina

Opozicija ce pobeci od izbora kao Lutovac od Jovanova.

Suza

pre 5 godina

Bravo Presednice!Idemo na izbore pa da vidimo gde je ko mada volja naroda je poznata ali ajde neka se uvere.

Jana

pre 5 godina

Opozicija misli da sve nasiljem moze da resi...Ali su se prevarili jer njih narod vise nece...

Nikola

pre 5 godina

Tvrde mnogo štošta a ne rade ništa pametno .I kada imaju priliku i izbore, oni bojkotuju ili pak idu da ih ucine neregularnim..

cvrkicvrle

pre 5 godina

Opozicija se plaši izbora, jer zna rezultat!

Goga

pre 5 godina

Predsednik Vučić bori se za Srbiju i njene interese.

Marija

pre 5 godina

Ti koji se najvise bune su ovu Srbiju i doveli u stanje kolapsa. Svesni su da gradjanima Srbije vec vidjeno dno ne treba ponovo

Queen038

pre 5 godina

No gradjani necemo dozvoliti opoziciji da destabilizuje i uništi Srbiju ponovo! Dajte nam izbore da se nasilnicima stane na put! Glas naroda je jedino važan!

daki

pre 5 godina

Još jedan totalni fijasko nazovi opozicije u najavi.

Marija

pre 5 godina

Tesko da opozicija uopste i zeli izbore jer zna da na njima nema sta da trazi samo moze jos gore da prodje nego na predhodnim.

Aleksandra

pre 5 godina

Opozicija zna da nema nikakve šanse na izborima, zato vređaju, prete i odrzavaju proteste.

AleksMache

pre 5 godina

Baš tako, pa šta očekuju da im Vučić da fotelju, evo sedite i vladajte ljudima koji su Vučića izabrali!?

Mika

pre 5 godina

Bojim se da opoziciji ne odgovaraju izbori. Idu oni na nasilnu smenu, to je jedini nacin za njih...

Danko

pre 5 godina

Ko još veruje bolesnoj opoziciji?! Šta oni znaju da sire nasilje i da pale Beograd, kao što su 2000. uradili

koki

pre 5 godina

Nema tu vecine. Samo jadna i tuzna skupina ljudi. Nema opozicije vec zla koje misli da je narodu do njih. Nema projekata, zelje za uspeh i napredak vec samo zla koje su godinama cinili. A na svakim izborima narod pokaze da veruje predsedniku Vucicu i njegovoj borbi

Anica

pre 5 godina

Lepo i civilizovano na izbore, da obim lopovcinama sto se kriju iza jadnog naroda Vucic dokaze koliko ih je malo! Narod ako protestuje to ne znaci da je za Jeremica, Djilasa i ostali klan lopova!

Ana

pre 5 godina

Na celu sa Aleksandrm Vucicem Srbija je postala prava demokratska drzava koja slusa i deluje onako kako to narod zeli, tezi miru i stabilnosti i razvija se na svim poljima

Magda

pre 5 godina

Opozicija nema političku ni snagu u broju sledbenika da bi mogla da osvoji bitan % na izborima.

hoće nikada

pre 5 godina

A, pa neće oni izbore kad im predsednik nudi. Oni hoće izbore - nikada.

Ana

pre 5 godina

Jes kad bi opozicija smela da izadje na izbore. Plase se da nece ni cejzus preci.

posmatrač

pre 5 godina

Predsednik Vučić je odlično rekao: Poslušaće narod i saslušati njihove zahteve, ali ga ne interesuje šta će govoriti političari lopovi i siledzije

Miki

pre 5 godina

Svaka cast predsedniku Vucicu! Srbija veceg vodju nije imala pa skoro 100 godina. Proci ce vrijeme, i neke buduce generacije ce znati da cijene ime i djelo Aleksandra Vucica. Najveci Srpski pomiritelj, spasilac, i izgraditelj Srpske nacije. Sadasnja generacija Srba je jos uvijek velikim djelom zarazena kugom komunizma pa ne zna da cijeni. Vrijedan, radan, pametan, ponizan, patriota, gospodin ! Braco Srbi budimo ponosni sto imamo ovakvog covijeka !

Mira

pre 5 godina

Opozicija ne sme da izadje na izbore, jer su i sami svesni da nemaju podršku naroda. Zato samo galame i prave nerede po ulicama nebi li skrenuli paznju na sebe.

Kristina

pre 5 godina

Nece oni izbore jer znaju da ih nece dobiti , znaju samo da lazu vredjaju zene i setaju.

Mitar Odović

pre 5 godina

Naša opozicija beži od izbora kao đavo od krsta, jer niko od njih nije siguran da će preskočiti liniju koja označava cenzus.

Jessy

pre 5 godina

Opozicija ne sme na izbore jer će da se vidi koliko ih stvarno ima ?

Maja

pre 5 godina

Opozicija se plasi izbora. Zna se koga ce narod da izabere.

Maja

pre 5 godina

Opozicija se plaši, znaju da nemaju poverenje građana.

Milos

pre 5 godina

Oni se plase izbora, traze izbore a mole Boga da ih ne odbuju, jer je to debakl u najavi.

kris

pre 5 godina

Opozicija misli sa par hiljada ljudi da nasilnim putem preuzme vlast bez obzira sto vise miliona misli drugacije.Cudni su nam ti lideri opozicije.

Jela

pre 5 godina

Nit se tera nit se vodi, ova krilatica najbolje opisuje opoziciju. Kad bi mogli preko noci da uskoce u fotelje, pokupe sta se moze, a posle im je svejedno ko ce da dodje. E, pa nece da moze.

dusan

pre 5 godina

Apsolutno se slazem sa predsednikom, izadjite na izbore pa pokazite ko ste i sta ste.

Helena

pre 5 godina

Izbori nisu potrebni, nasa drzava ide ka bolje i ljudi su prepoznali ko se bori za njih.

bojan

pre 5 godina

Nama treba jaka drzava i jaku ekonomiju u drzavi a ne izbore.

selektor

pre 5 godina

Opozicija je kao mala nervozna pudlica koja je utripovala da je pitbul. Smešni su. Nema ih šaka jada a prosipaju priče o nekim milionima.

dimigrom

pre 5 godina

Na izborima ista ta opozicija jedva bi presla cenzus. Narod im neveruje

marija

pre 5 godina

Bravo za Vučića što je spreman da raspiše izbore jer nema čega da se boji, jer je do sada radio za dobrobit naroda!

Mila

pre 5 godina

Opoziciji cim neko spomene izbore oni beze i sakrivaju se.

Maja

pre 5 godina

Ne sme opozicija na izbore znaju da pobediti ne mogu.

Kiki

pre 5 godina

Opozicija ne želi izbore jer zna kako bi prošli na njima.

mile

pre 5 godina

Ma znaju oni da ih ceka fijasko na izborima. Zato i ne smeju da pomisle da izadju...

Ljubica

pre 5 godina

Neće szs izbire, jer zna da niko normalan neće za njih da glasa!

Sale

pre 5 godina

Ma kakvi izbori,pa opozicija je svesna da nema glasove ni za cenzus,ovako na ulicama dižu buku,tako misle da pobune narod.

Marija

pre 5 godina

Pa evo njima izbori, al džabe kad se opozicija plaši izbora odnosno rezultata na istim.

caca

pre 5 godina

Samo hrabro i ostro Vucicu,jer sa opozicijom nemoze drugacije!!!

ivana

pre 5 godina

Oni padaju iz meseca u mesec. Pre šest meseci zajedno su imali 23, 22 odsto, a danas imaju tek nešto više od polovine od toga. Dakle, njih deset-petnaest zajedno imaju tek nešto više od deset odsto glasova

Vera

pre 5 godina

Najpostenija ponuda,opozicijo potez je na vama!

Vesna

pre 5 godina

Nadam se i priželjkujem izbore više nego išta, jer više ne mogu da slušam i gledam svakog dana ovu ološ i prostakluk pojedinaca koji prete u prazno. Svi na izbore, pa da ih se rešimo !

Slavisa

pre 5 godina

Pa opozicija bezi od izbora kao djavo od krsta, za njih nema veceg straha od raspisivanje izbora

Olja

pre 5 godina

Opozicija se boji izbora, jer znaju da ce izgubiti od naroda.

ana

pre 5 godina

Šetačima se pruza šansa da na izborima vide svoj polozaj kada je u pitanju misljenje gradjana.Kada shvate da su na samom dnu njihove vodje će verovatno pokusati na neki drugi način da izazovu nestabilnost situacije.

Dario

pre 5 godina

Kako koja godina prolazi opoziija sve manje trazi izbore. Ili su najzad postali svesni svih gluposti i malverzacija koje su radili dok su bili vlast ili im najzad pao ego i sujeta.

Veljo

pre 5 godina

Jedini legitiman put da se ispita volja naroda su izbori, a ako neko misli da može da osvoji vlast na ulici - vara se.

aha

pre 5 godina

ali ne mogu da prihvatim kritike po pitanju ekonomije, kulture ili sporta a te tri discipline smo baš lideri evrope :)

joca

pre 5 godina

Na izborima bi se dogodilo isto ono što statistički podaci pokazuju.

Keti

pre 5 godina

Opozicija vise moli boga da ne bude izbora, jer su svesni kakav bi fijasko doziveli.

Ana

pre 5 godina

Opozicija neće izbore jer nemaju program, a svesni su da nemaju ni podršku građana!

Bojana

pre 5 godina

Izbori na zahtev opozicije su za njih unapred izgubljeni.

Mrrr

pre 5 godina

Opozicija ne zeli izbore jer zna da ce ponovo izgubiti.Oni zele samo nemire,mrznju,destabilizaciju zemlje.

Penzionerj

pre 5 godina

Kako ne shvataju da su odavno na politickom smetlistvu. Kraj!

zdjurdjevic

pre 5 godina

Opet u nizu jedna te ista ponovljena laž i kleveta Vučića. zašto ih već jednom ne uhapsi ako govori istinu?

Bogomir

pre 5 godina

E ako tako kažu Vučić i informer, onda je sve čista iSNStina!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija