• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.01.2019

14:20

OD PATRIJARHA ZA PUTINA POSEBAN POKLON! Evo šta je poglavar SPC u znak zahvalnosti pripremio za ruskog predsednika!

Politika

OD PATRIJARHA ZA PUTINA POSEBAN POKLON! Evo šta je poglavar SPC u znak zahvalnosti pripremio za ruskog predsednika!

Podeli vest

Patrijarh Irinej uručiće večeras ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ikonu Svetog Save, u znak lične zahvalnosti i zahvalnosti SPC za podrsku Rusije u završetku gradnje hrama na Vračaru

Ikona, po uzoru na fresku koja se nalazi u Kraljevoj crkvi u Studenici i na kojoj je Sveti Sava prikazan u arhijerejskoj odeći sa jevanđeljem u ruci, rad je našeg najpoznatijeg ikonopisaca Jelene Hinić, rekao je za Tanjug Vladika Stefan, starešina Hrama Svetog Save. 

Ikona je poručena pre mesec dana, kaže autor Jelena Hinić za Tanjug. 

- Velika mi je čast što će predsedniku Putinu danas biti uručena moja ikona. Ne znam nikoga kome bih više želela da bude poklonjena ikona koju sam ja radila - rekla je ona. 

Jelena Hinić diplomirala je slikarstvo na akademiji Srpske Pravoslavne Crkve za umetnost i konzervaciju kao i istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Učestvovala je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu i dobitnik je više nagrada za ikonopis. 

PUTIN I VUČIĆ NASTAVLJAJU ONO ŠTO SMO ZAPOČELI JOŠ U VREME SVETOG SAVE! Starešina Ruske crkve u Beogradu Vitalij Tarasjev o značaju posete ruskog lidera Srbiji!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vukica

pre 5 godina

Divan poklon Srbije za našeg velikog prijatelja iz Rusije.

Milorad

pre 5 godina

Ovo je prilika da pokazemo postovanje prema pravoslavnoj srpskoj braci!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija