• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2019

14:16

KOME JE JASENOVAC RADNI LOGOR, TOME JE I STEPINAC SVETAC! Vulin poslao BRUTALNU PORUKU ustašici Kolindi!

Politika

KOME JE JASENOVAC RADNI LOGOR, TOME JE I STEPINAC SVETAC! Vulin poslao BRUTALNU PORUKU ustašici Kolindi!

Podeli vest

Hoću da verujem da je divljenje vikaru ustaške vojske neznanje, a ne namera, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je to izjavio povodom prisustva hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović na promociji knjige "Nada koja ne postiđuje" objavljene povodom 120 godina od rođenja Alojzija Stepinca.

- Pozivam predsednicu Kolindu Grabar Kitarović da pogleda izložbu Dijanina deca, o Dijani Budisavljević i srpskoj deci koju je spasavala iz ustaških logora - rekao je Vulin i dodao da će možda drugačije misliti o Stepincu kada bude videla kako je nadbiskup pokrštavao preteklu srpsku decu iz Jasenovca i Gradiške, i nije ih pitao ko ih je odveo u logore, ni gde su im roditelji. 

- Hoću da verujem da je divljenje vikaru ustaške vojske neznanje, a ne namera. Kome je Jasenovac radni logor, tome je vikar ustaške vojske svetac - poručio je Vulin hrvatskoj predsednici koja je prisustvovala promociji knjige "Nada koja ne postiđuje" objavljene povodom 120 godina od rođenja i 20 godina od beatifikacije Alojzija Stepinca, hrvatskog kardinala u vreme fašističke Nezavisne države Hrvatske. 

STIDIŠ LI SE TI IČEG? KOLINDA ODLIKOVALA VETERANKU ZA ZLOSTAVLJANJE SRBA: Tanja Belobrajdić zverski mučila zarobljenike u Lori!

Knjiga mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića "Nada koja ne postiđuje", objavljena povodom 120. godišnjice rođenja i 20 godina od beatifikacije kontroverznog hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca, koji je podržavao Nezavisnu Državu Hrvatsku, predstavljena je sinoć u Nadbiskupskom pastoralnom institutu u Zagrebu, u prisustvu hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović. 

Hina prenosi da su o knjizi govorili zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predsednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić, istoričar Jure Krišto i autor Perić. 

USTAŠE NE MIRUJU! KOLINDA SPREMA OPTUŽNICE PROTIV 20.000 SRBA! Jeziv plan režima u Zagrebu, za progon boraca i oficira JNA i RSK

Navodi se da su pored predsednice Hrvatske među prisutnima "u prepunoj dvorani Nadbiskupskog pastoralnog instituta bili i kardinal (vrhbosanski) Vinko Puljić, brojni biskupi i drugi uglednici". 

Kardinal Bozanić je kazao da "blaženi Alojzije Stepinac privlači sve više ljudi u svetu". 

- On je među nama kao Božja prisutnost. Blaženi Alojzije Stepinac pruža svom narodu kompas da bi znao da se orijentiše - naveo je Bozanić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Hrvati vise nisu narod...Ne, to je... - SOTONISTICKA SEKTA...!

MilosObilic1389

pre 5 godina

Biti Hrvat, vrlo zeznuto, kada znas da te ceka BOZIJI SUD na kraju vremena...!

predragm

pre 5 godina

Julovski komunjaro jel ti znas koliko je samo Milan Nedic spasao Srba od ustasa? Sto ne organizujes izlozbu o njemu. Ima jos zivih svedoka.

mica

pre 5 godina

Zbog zadnje recenice, kardinala Bozanica, da Alojzije Stepinac pruza hrvatskom narodu kompas, da bi znao da se orjentise, svakom normalnom coveku se krv ledi u zilama. Drzava Srbija treba da najostrije reaguije na ovo zlo. Ustastvo se povampirilo i preti istrebljenju preostalog srbskog naroda u Hrvatskoj.

Zoran

pre 5 godina

Ništa gore kad posledni ostatak baba-Mirinog JUL-a krene da preti. A znamo ga kakav je ratni huškač bio. Pa nije služio ni vojsku, kad je to bilo besplatno. Nisu morali da se plaćaju uverenja da si obavio dužnost prema otadžbini. A onda krene da mrsi i raspreda. Hvala lepo. A gosp'on ministre u kojem veku će da budu isplaćene dnevnice mobilisanim iz NATO aresije? Ratni zločini ne zastarevaju. Na to će večno podsećati brainioci sa Košara.

zoran

pre 5 godina

Gosp'on ministre, a jel' se zna u kojem veku će da odgovaraju oni što su u hladnjačama transportowali tela civila sa KiM, na ekonomiju 13 maj u Batajnici (ili Zemunu)? Hoće li bar jedan od mangupa stići pred sud pravde. Posebna priča su ratne dnevnice mobilisanih 1999 koji nisu dobili ni dinara, ili su samo nekoma isplatili deo?

Duško

pre 5 godina

U kojem veku će konačno sužnji iz logora "Staro sajmište" dobiti muzej, a to je tu, odmah preko puta Beograda na vodi? Moj otac je tu bio zatvoren sa 16.5 godina i spaslo ga je samo što je iz paorske porodice u Sremu, pa je prebačen u Nemačku u logor Mathauzen, na teški vizički rad. Uspeo je da dočeka slobodu i preživi II svestki rat i fašizam.

zoran

pre 5 godina

Niko ministra koji nije služio vojni rok (tobož tada loše video, a onda jeo šargarepu pa progledao i dobro vidi), da priupita zašto nije reagovao kada su pričadnici vojske ove zemlje polagali vence na grob osuđenog kvislinga Draže Mihajlovića? Kada su se to levičari toliko slizali sa izrodima? Ako i jesu, to neka je njima na čast. Neka ne mešaju državu sa tim!

VERA

pre 5 godina

Zašto ni posle 70g eto Srbija još nema Memorijalni centar za WW2 ko šta ga imaju hrvati u Jasenovcu i ne da lažu nego vode decu sa školom u njemu jer su tamo tačne brojke i istina pred svetom dok se u Srbiji toliko širi mržnja a nema jednog takvog centra gde će da se stave tačne brojke i istina i tako sama uništi "velikosrpska propaganda" a ako tako nešto ne postoji pa koji je onda problem? Gde je i kada će se vratiti Hrvatskoj arhiva NDH za koju već sada znamo da za čudo nema baš ništa protiv Stepinca za papinu komisiju ni posle 50g širenja mržnje od SPC i četnika i vojvoda koji su ga pretvorili u sveca namesto da ga slome i odvoje od Pape i zato on nije samo hrvatski svetac nego i najveći heroj i zaštitnik u istoriji a to je ovima sada dupli problem?

Memorandum

pre 5 godina

Da bi shvatili kakvo je zlo SPC svi znamo da je za Memorandum SANU 86g glavni savetnik bio Patrijarh Pave zbog čega NIKADA neće biti svetac jer je taj memo najvio genocid za Veliku Srbiju a znamo i za huškanja 91g satanističkih popova sa oltara u RH i BiH na rat za Veliku i Nebesku Srbiju ali eto niko u Srbiji ne sme još da piše to da je SPC sve to pokrenula i 41g sa istim svojim propagandama huškanja i laganja i ispiranja moza i trovanja naroda isto sa: Valerijanov Memorandum SPC 1941g Čak i hrvati malo pišu o njemu jer se to do 95g nije smelo niti pomenuti a u knjizi Mit o Jasenovcu je sve napisao hrvatski istoričar pa zato i toliko napadaju tu knjigu... Piše: Liljana Benčik Koliko će još projekata, planova i memoranduma napraviti Srbi u svojoj "vekovnoj" težnji za "velikom Srbijom"? Velikosrpski projekti: ”Valerijanov memorandum" SPC-a i "Homogena Srbija"

Antifašizam

pre 5 godina

Medjugorje i Stepinac su pobedili i komuniste i Tita i svu silu Partije i UDBE i četnika i vojovda i SPC i njene propagande širenja mržnje pa šta im može sada ova “velikosrpska propaganda” koja se od Oluje 95g svodi samo na besramno i neviđeno u svetu posle srpskog genocioda 90ih glumljenje žrtve i kukanje i kmečanje celom svetu pa i Papi pa nema takav slučaj u istoriji. Inače treba da se čestita Papi Franji koji je od SPC i popova i četnika i vojvoda napravio male majmune i izigrao ih sa onom Komisjiom za Stepinca samo da ispljuju sav svoj otrov i mržnju i pokažu kakvi su i još da mu na kraju dodju i da mu ljube ruku ma majstor Papa Franja bre nema šta? Srbi i SPC u 50g pljuvanja po Stepincu nisu našli niti jedan dokaz protiv njega jer ga ni nema sem mržnje i laži i trovanja naroda!?

INTERNET

pre 5 godina

Karta gena Evropskih naroda pokazuje da su Hrvati-Južni sloveni i to najviše u Evropi: https://xdn.tf.rs/2016/02/20/Mapa-karta.jpg Karta prezimena Evropskih naroda pokazuje da svi Sloveni imaju hrvatska prezimena: https://www.kurir.rs/data/images/2016/03/17/15/866041_mapa-2_ls.jpg Svaka karta Austrougarske pokazuje Hrvatsku do Zemuna: https://croative.net/wp-content/uploads/2016/09/Austro1906.jpg Karta svih 70 koncentracionih logora u Jugoslaviji tokom WW2: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Fascist_concentration_camps_in_yugoslavia-sr.png Brojke od Međunarodne komisije koja je brojala žrtve a koje može da vidi ceo svet: www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=6711 Jasenovac je zvanično bio radni logor i sabirni centar šta dokazuje slika ulaza u logor: croative.net/wp-content/uploads/2017/07/jasenovac-658x558.jpg Poznata imaena 13srpskih generala u NDH: www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/nepoznato-o-poznatom-u-pavelicevoj-vojsci-bilo-je-cak-13-generala-srba/ Karta minskih polja 90ih u RH koja ocrtavaju granicu Velike srbije: https://i2.wp.com/welcome.cms.hr/wp-content/uploads/2015/10/Minska-polja_Hrvatska.jpg Hrvatska kao(krvoločni) zmaj: vijesti.rtl.hr/video/vijesti/168749/hrvatska-kao-zmaj-originalno-rjesenje-kartografskog-izgleda-nase-zemlje/

Svetac

pre 5 godina

Stepinac je bilo samo jedna čisto nebitna ličnost u vreme nacističkog genocida u Evropi, bio je kardinal kojeg su sami komunisti i četnici i SPC pretvorili u mučenika i sveca tako šta su od njega tražili da izda svoj narod i veru i crkvu i Papu ko srbi u 11veku a hrvati to nisu uradili još od 7veka tako da odvoji Hrvatsku crkvu od Vatikana pa da tako unište hrvate a on je to odbio i pod cenu života...i sada je samo problem to što on nije samo svetac pa koga briga za to nego je on i najveći heroj i spasitelj Hrvatskog naroda u istoriji i to je ono šta smeta SPC i četnicima i vojvodama jer su ga oni takvim napravili pa sada ne mogu da se mire sa tim pa ga žele pokazati kao zločinca. Nisu one sile komunističke i satanističke i krivoslavne tada znale da će se u 21veku analizom Stepinčevih kosti otkriti istina o tome kako su ga otrovali…Večernjilist.hr ALOJZIJE STEPINAC Kako su ga otrovali: Kardinal osuđen na polagano umiranje.

Ateista

pre 5 godina

Skoro1000g su Vizantija,Srbija,SPC,Rusija sa britanskom i francuskom Masonerijom i sve sile satanističke i komunističke radile da se tim malim Hrvatima, katolicima od 7veka odanim Papi i Gospi tu na granici raskola istočne i zapadne Crkve zatre svaki trag. Da ih se pobije i raseli i izbriše da bude ko da ih nikada nije ni bilo zato jer nisu po njihovoj volji izdali Papu u 11veku ko Srbi kad nisu sa njima prodali veru za večeru Vizantiji ma da im se sve izbriše, tako da ne može da se nadje ni jedna kost njihovih kraljeva najstarijih u ovom delu Evrope i od svih Slovenskih naroda a sve zato da vizantijsko pravoslavno zlo izbije na ceo Balkan i Jadran ali nisu uspeli isto ko i 300g četničkog pokreta zločina i mržnje i genocida a da još ništa nisu postigli a šta reći nego, BOG I HRVATI? Namesto Velike srbije koju odnese jedna oluja koja je trebala biti samo gadni spuvanac eto ti Republike Kosova sa čak 95% albanaca a posle neki kažu da nema Boga i da nije pravedan a šta reći nego hvala ti BOŽE PRAVDE? Zato se muslimani šire i milom i silom pa ako je to Njegova volja ko ste vi vernici da se bunite nego da kažete samo BOG JE VELIK?

Karma

pre 5 godina

Treba sve 6 Republike bivše komunističke tvorevine Jugoslavije da se odvoje i maknu od tog srpskog huškačkog i mitomanskog i satanističkog zla SPC a nije da mitropoit i arhiepiskop lažu čoveče ma nema smisla za to ih optuživati...Kurir.rs MITROPOLIT NEPRIZNATE CPC: SKANDALOZNO! OPASNE PROVOKACIJE MIRAŠA DEDEIĆA: Republika Srpska je veštačka tvorevina! Srbija bolje da pazi na Vojvodinu, ostaće im samo Beogradski pašaluk! Croative.net O PRAVOSLAVNOM KALENDARU Hrvatski arhiepiskop Aleksandar: Ne postoji ‘pravoslavni Božić’ Telegraf.rs Ljudi u Srbiji masovno se odriču Boga: Kao dokaz dobijaju raskrštenice i nekrštenice, proverili smo da li taj papir može da pobije božju reč

xx

pre 5 godina

Ne možeš ti ništa jer ti si nitko i ništa obični mali potrčko jer ti i Kolinda niste na razini ona je predsjednica države a ti si Vučićev potrčko

21VEK

pre 5 godina

REDAKCIJO!!! Zašto prvi u Srbiji lepo ne pokažete sliku ulaza u logor Jasenovac gde piše da je to RADNA SLUŽBA i SABIRNI LOGOR br.3 ili da demantujete? croative.net/wp-content/uploads/2017/07/jasenovac-658x558.jpg

Net

pre 5 godina

BOSNA I HERCEGOVINA SDA kreće u proceduru promjene imena Republike Srpske

Pedjo

pre 5 godina

SVE VAM SE POTROVALO I ZATRLO ZAUVJEK USTAŠE . O ČEMU VI RAZMIŠLJATE , IMATE JAD I BJEDU U RTVATSKOJ , NAROD BJEŽI IZ LJEPE VAŠE , SVE AFERA DO AFERE , AUTOBUSI PREPUNI RVATA KOJI IDU ZA KRUHOM U IRSKU .....A VI O STEPINCU , JASENOVCU , TUDJMANU .....DA SE VRATE MEDJU VAS. VI STE LUDACI .DAJ ŽIVITE NORMALNO , DA SE VESELIMO , RADUJEMO , STVARAMO ZA BUDUĆNOST .. . KAKVI USTAŠE , ČETNICI , DOMOBRANI , MUDŽAHEDINI ,KOMETE .... ŽIVITE I ŽIVIMO OVAJ JEDINI ŽIVOT NORMALNO !!!

DJovo

pre 4 godine

Грешиш Вулине кад мислиш да би усташка председница променила мишљење кад би видела изложбу о страдалој српској деци, то је само доказ колико Срби слабо познају Хрватр, и то би је још више надахнуло у величању највећих злочинаца, јер чињенице говоро; ко је више и монструозније побио Срба, тај је за њих већи светац, то је тешко прихватити здравом разуму, али је тако.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija