• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2019

17:52

SNS: Naš stav je uvek jasan, svako vređanje je neprihvatljivo

Politika

SNS: Naš stav je uvek jasan, svako vređanje je neprihvatljivo

Podeli vest

Srpska napredna stranka osuđuje nastavak brutalne i nedljudske hajke koju opozicija vodi protiv svih žena sa kojima se ne slažu kroz usta svog "velikog lidera" Sergeja Trifunovića, izjavio je danas funkcioner SNS Vladimir Orlić i pozvao sve koji se do sada nisu ogradili od takvog ponašanja da još danas progovre ili - da doveka ćute

Orlić je na pres konferenciji, kojoj je prisustvovalo i 60-ak članica SNS, ocenio da takvo brutalno i najprizemnije vređanje jasno pokazuje razliku između Srbije koju aktuelna vlast gradi i one kakvu opozicija želi. 

"Takvo ponašanje opozicije pokazuje jasnu razliku između Srbije koju želimo i gradimo i svega drugoga što pokazuju veliki lideri Ðilas, Jeremić, Obradović, Trifunović. . .kojima su pozivi na silovanje i linč izgleda zabavni", rekao je Orlić. 

Orlić je izrazio nezadovoljstvo što postoje mnogi koji se nisu ogradili i osudili takve izjave i ponašanje, a među njima je pomenuo NUNS-a i NDNV-a, kao i deo NVO. 

Kritikovao je i dvoje bivših funkcionera, koji gostovanje na TV nisu iskoristili da osude nastavak hajke na žene, ali i bahatost Trofunvića koji se sada zabavlja i sprda i dodaje da je trebalo da kaže "ustaška kurva". 

ŽENE U ZDRAVSTVENOM SISTEMU: Nema opravdanja za napade na žene
 

Opozicija takvom bahatošću pokazuje da je u svojim očima velika i da misle da ono što je njima prihvatljivo mora da bude prihvatljivo celom svetu, rekao je on. 

Orlić je pozvao sve koji nisu osudili poslednja vređanja, ali nisu ni reagovali na fizičke napade žena u RIK, u parlamentu kada je napadnuta Maja Gojković, kad je novinarka nazivane fuksom . . . da se izjasne "danas ili da doveka ćute". 

JOVIČIĆ O TRIFUNOVIĆEVIM UVREDAMA: Počinjeno krivično delo i ugrožena sigurnost novinarke
 

Prema njegovim rečima, u ovom slučaju nije reč o političkim razlikama, već o elementarnom ljudskom vaspitanju. 

Na pitanje da li je licemerno to što govori o potrebi da se nasilje osudi, a državni vrh "ide na noge čoveku osuđenom za silovanje", a reč je o predsedniku Udruženja kidnapovanih i nestalih na KiM Simi Spasiću, Orlić je rekao da je licemerno sve što rade gradski poslanik Željko Veselinović i Savez za Srbiju čiji je on član. 

ANTIĆ: Trifunović, Đilas i Obradović su samo korak od fizičkog nasilja nad neistomišljenicima!

 

"Ako vaše pitanje znači to da državni vrh ide u Spomen sobu, da li i građanima i predstavnicima međunarodne zajednice koji takođe odu da vide srpske žrtve poručujete da su licemerni", upitao je zamenik šefa poslaničke grupe SNS. 

On je ocenio da je nemoguće praviti balans između postupaka Saveza i SNS-a. 

"To što oni kažu i urade, to u SNS nećete pronaći i to je razlika između pristojne Srbije kakvu želimo i vređanja, pozivanja na nasilje i silovanje koje je opoziciji lepo, divno i zabavno", zaključio je Orlić. 

BRNABIĆ O TRIFUNOVIĆU: Nije to komunikacija, to je vređanje




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NB

pre 5 godina

Nijedno nasilje i vređanje nema opravdanja, a pogotovu ne nad ženama kao slabijem i ugroženijem polu.

iVA

pre 5 godina

Gde su sad opozicionari da i oni osude vredjanje zen?Svojim cutanjem dokazuju da to podrzavaju,sramota.

Misa

pre 5 godina

Ovakav stav opozicije je neprihvatljiv za normalnu Srbiju.

Milutin

pre 5 godina

Sergej Trifunović mora da snosi posledice i bude kažnjen zbog prostačkih izjava.

milica milicic

pre 5 godina

Vredjanje po bilo kom osnovu je nedopusteno, posebno javne licnosti moraju voditi racuna o tome sta iznose u javnost jer mogu da uticu na ponasanje ostalih ljudi.

Mašnica

pre 5 godina

Svako vređanje je za najoštriju osudu. Za takve stvari nema opravdanja.

Ana

pre 5 godina

Svako vredjanje i agresivno ponasanje je za osudu!

minja03

pre 5 godina

Bilo koje vrste da je nasilje ,za svaku je osudu i mora predstati.

Ana

pre 5 godina

Niko nema prava nikog da vredja i tu treba staviti tacku

Belca

pre 5 godina

Neka se uzmu u pamet majmuni iz opozicije da je vređanje žena neprihvatljivo! Žene u Srbiji nisu Kurve!

Sava J

pre 5 godina

Posle lavine uvreda nije za čuđenje da će nasilnici iz opozicije posegnuti i za fizičkim nasiljem jer su pokazali da nisu baš pri čistoj svesti!

Nikoletka

pre 5 godina

Uspeli smo da spasemo Srbiju od dugova i nezaposlenosti uspecemo i protiv vredjanja i zlistavljanja zena.SNS je tu za svakoga da se bori.

Darko

pre 5 godina

Ovakvo brutalno vredjanje je nedopustivo i za svaku osudu! Pokazao je koliko je primitivan i necivilizovan!

caca

pre 5 godina

Svako normalan ce da se slozi da je neprihvatljivo svako vredjanje i nasilje!!!!

Miki

pre 5 godina

Svako vređanje je neprihvatljivo. Žalosno je da jedana javna ličnost propagira ovakvu kulturu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija