• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/Tanjug

08.02.2019

18:12 >> 18:18

SRBIJA IMA PUNU PODRŠKU SAD DA PRIZNA KOSOVO: Ambasadori Skot i Kosnet se najeli bunike, ILI SU MNOGO KVARNI!

Politika

SRBIJA IMA PUNU PODRŠKU SAD DA PRIZNA KOSOVO: Ambasadori Skot i Kosnet se najeli bunike, ILI SU MNOGO KVARNI!

Podeli vest

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot i ambasador kod separatističkih vlasti u Prištini Filip Kosnet su dali zajedničko saopštenje u kome pozivaju da Srbija prizna samoproglašeno Kosovo kao "nezavisnu državu". Saopštenje je objavila ambasada SAD u Beogradu

Prenosimo tekst u celosti:
"Hrabrost i kreativnost koju su pokazali lideri u Atini i Skoplju kako bi rešili decenijski spor trebalo bi da posluži kao inspiracija svima u regionu. Kao američki ambasadori u Beogradu i Prištini uvereni smo da trezveno političko vođstvo, koje ima viziju, može dovesti do sveobuhvatnog sporazuma između Srbije i Kosova, u čijem središtu bi bilo uzajamno priznavanje. Taj uspeh bi položio temelje mirnije i naprednije budućnosti svih naroda u ovom regionu.

Iz tog razloga mi danas apelujemo: vreme je da Kosovo ukine takse, da Srbija odgovori na konstruktivan način, da prestanu provokacije sa obe strane, da se Beograd i Priština vrate Dijalogu predvođenom Evropskom Unijom i da se obe strane odvažno opredele za mir. Ako tako uradite, optimisti smo da možete postići istorijski sporazum o normalizaciji u 2019. godini.

Imate punu podršku Sjedinjenih Država i učinićemo sve što je u našoj moći da vam pomognemo da uspete i da izgradite neophodno poverenje kako bi se uobličio i sproveo sveobuhvatan sporazum. Predsednik Tramp je nedavno pisao liderima Srbije i Kosova da bi podstakao obe zemlje da iskoriste trenutak i svoje političko vođstvo upotrebe za donošenje odluka koje bi pomirile interese obe zemalje.

Predsednik Tramp je dodao i da bi bilo za žaljenje propustiti ovu jedinstvenu priliku za mir, bezbednost i ekonomski razvoj." Predsednik Tramp bio je jednako jasan u svom obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija: odgovorni lideri su u obavezi da služe svojim građanima.

PRLJAVA ŠIPTARČINA PACOLI NAJSTRAŠNIJE NAPAO DAČIĆA: On je zamenik balkanskog koljača Miloševića!

Verujemo da je sporazum moguć i nadamo se da ćemo ga proslaviti zajedno sa vama, baš kao što slavimo hrabrost grčkih i makedonskih vođa. U stvari, predsednik Tramp je već pozvao predsednike Vučića i Tačija u Belu kuću da obeleže taj uspeh čim do njega dođe.

Sjedinjene Države niti su, niti će propisivati kako to rešenje treba da izgleda, ali veruju da mora biti primenljivo kako na Kosovu tako i u Srbiji i mora doprineti dugoročnoj stabilnosti u regionu.

Na liderima i njihovim timovima je da se vrate pregovorima predvođenim Evropskom unijom i ispitaju sve mogućnosti, kao i da na jasan i otvoren način komuniciraju sa svojim građanima - što bi ne samo osiguralo da pregovori odražavaju volju naroda već i pomoglo u prevazilaženju strepnje i sumnjičavosti.

Svesni smo da to nije lako. Nisu nam nepoznate istorijske okolnosti i postojeće napetosti koje su dovele do nepoverenja i nesporazuma koji opterećuju međusobne odnose. Upravo zato sporazum mora biti opsežan i obostrano koristan, kako bi i Kosovo i Srbija imali udela u njegovom uspehu.

To je i razlog što su se Sjedinjene Države posvetile radu sa Srbijom i Kosovom kako bi obezbedile da te dve strane sa uspehom uobliče i sprovedu jedan održiv sporazum. Nedavni koraci i Beograda i Prištine zbog kojih napetost raste moraju prestati da bi uopšte postojala nada u postizanje trajnog mira, napretka i pravde u regionu.

Ukoliko dve strane ne iskoriste ovu priliku, rizikujete da propustite najbolju priliku za čitavu jednu generaciju.

OVO SE NE PAMTI U UN! Ruski ambasador odbrusio Vljori Čitaku: NISI MORALA NI DA DOLAZIŠ!

Status kvo sputava ekonomski i politički napredak obeju zemalja i navodi stručne i mlade ljude da sebi potraže budućnost u stabilnijim državama sa dinamičnijom privredom. Umesto njih, organizovani kriminal, korupcija i drugi ekstremistički elementi uzimaju maha i postaju pretnja regionalnoj i evropskoj bezbednosti.

Ni jedna ni druga zemlja nemaju koristi od dalje opstrukcije i odugovlačenja. Građani Srbije i Kosova zaslužuju budućnost u kojoj će njihova deca i unuci znati za mir i napredak umesto za sukobe i ekonomske nedaće.

SRBIJA DOBILA TRAMPOV PLAN ZA KIM?! Beloj kući dosta šamara iz Prištine, ŠIPTARI ZA POČETAK OSTAJU BEZ ORUŽJA IZ SAD!

Trajan i primenjiv kompromisni sporazum je u interesu obe zemlje. Dugoročna stabilnost i prosperitet i Kosova i Srbije zavise od povratka Dijalogu predvođenom Evropskom unijom i hrabrosti da se prevaziđe prošlost i zajedno gradi zajednička budućnost. Ako su Srbija i Kosovo spremni da pođu tim putem, Sjedinjene Države će biti na vašoj strani na svakom koraku." - kraj saopštenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Max

pre 5 godina

Ovi su MNOGO KVARNI,NEK IM DADU DEO SVOJE TERITORIJE I TAMO IH SVE PRESELE

Rajko

pre 5 godina

Neka im daju Teksas,oni i onako hoće da se izdvoje od Amerike.

Jasenovac

pre 5 godina

Dosta je Srbija bila inspiracija! "Skote" jedan ispirisi ti time da nagovoris ameriku da povuce priznanje. Po ovoj izjavi se vidi da je poziv napovlacenje taksi samo "sarena laza" za javnost!

Goran

pre 5 godina

Bilo bi vreme da Skot prestane da provocira Srbiju.

olja

pre 5 godina

Mi cemo njima pomoci da povuku priznanje Kosova

mile

pre 5 godina

Skote, i USA i punu podrsku Srbije da prizna Texas! You idiot!

Tomo

pre 5 godina

Krajnje je vreme da ovu skotinu isteraju iz Srbije. Karte su otkrivene, sami su se odali, krajnji im je cilj uvek bio nezavisno Kosovo i Metohija. Ma dosta više, bre, prekinite razgovore sa ratnim zločincima, zapad nas time ponižava, sve ih treba odje*ati !!!

guest

pre 5 godina

Dragi komentatori, pitam sebe i vas, je li ovaj tip samo sa nadimkom skot ili je to SKOTINA čija se osobina skota proteže kroz galaksije? Sunce ti hebem, on velikodušno podržaje Srbiju da prizna "kosovu"??????? Da se čovek raspameti!

Laki

pre 5 godina

skote, priznajte vi nezavisni texas. jos bolje, dajte ga meksiku. a ne da siptarima dajete kosovo koje nikad nije bilo njihovo. kad su toliko dugo na prostorima, gde su im kulturni spomenici stariji od jednog veka, nego svojataju srpske svetinje i srpske vladare. a i vi amerikanci o tome ne znate ništa. nastali ste naseljavanjem prostora sadasnjeg usa, kriminalcima i otimanjem zemlje od indijanaca najgorim genocidom u istoriji covecanstva.

Vlado

pre 5 godina

Da se vrate malo ona "Titova vremena", kako bi ovakva g... plivala preko Atlantika...

Veteran 99

pre 5 godina

Ovaj je lud ili umno bolesan,samo nervira izjavama,to ne bolesna nacija .svaki komentar je suvisan.

Logos

pre 5 godina

Skote,prezime ti je adekvatno a ime samo promeni,neka bude:Idiot.I ...ti i Tramp imate podršku od mene lično da si uzajamno popušite!

vojin

pre 5 godina

OKUPACIJA +VOJNA BAZA=STATUS QUO+ULTIMATUM=SLATKIS U DEMOKRATSKOJ OBLANDI NO PASARAN

jovan

pre 5 godina

Ovaj senilni deda ,pod hitno u avion pa put pod noge.Mozes da ucenjujes Siptare,a Srbi su za tebe tvrd orah.

Vivijen

pre 5 godina

Skot koristi jaku drogu, Srbija neće priznati Kosovo i tačka.

rolex

pre 5 godina

Da li se ovog gospodina moze zovnuti u MInistarstvo i objasniti mu osnovna pravila lepog ponasanja.Jer ovo nije vise nimalo smesno,nego postaje degutantno.Da ne kazem neku goru stvar.

maja

pre 5 godina

Da li je ovaj normalan ? Od kada nam to treba podrška za "priznavanje Kosova". Nemoj nas tako podržavati molimo te, vidjeli i osjetili vaše "podrške" i platili životima i razaranjem. nego da li je Grčka ikada priznala "turski" dio Kipra????? Kakove veze ima makedonija i grčka , niko nikome zemlju nije dirao. Koje su ovo kvarne , ljigave, izjave.

milan

pre 5 godina

ta dvojica su prolupali najeli se bunike da neće možda da im damo i sve do niša sram ih bilo

Čarapan

pre 5 godina

Gospodine Skotino priznaćemo mi njih kad ih vi preselite u SAD kao pedesetdrugu državu ali na vašoj teritoriji.

Saša

pre 5 godina

Kako ćemo se slatko smejati kada mečka zaigra i pred njihovim vratima. Pa kad ste tako pravični, dragi Amerikanci, što ne priznate nezavisnu Kataloniju od Španije, Krim od Ukrajine u Rusiji, Severnu Irsku od Britanije, Korziku od Francuske, itd, itd? licemeri!

Goran

pre 5 godina

Та господа амбасадори, нека те подршке Србији да призна Косово, вежу мачку реп!

deda Raša

pre 5 godina

Prolupao covek. Hrabroscu naziva naj veci kukavicluk, izdati svoju drzavu i svoj narod. Po pitanju priznanja nam ne treba nikakva popdrska. Dovoljno je da je Amerika priznala, ostale kukavice ce morati. Hrabrost se ispoljava u onome sta treba ciniti, a kukavicluk u onome sto cinimo po zelji drugih.

jova

pre 5 godina

Ambasador Amerike skot, ,je skot,znam da je Bibliski nepismen pa nezna da njegova država svakim danom naglo propada,do 2025.god.neće imati nikakav uticaj u svetu,a šiftari će dotle svi pobeći sa Kosova, dolazi 8. Kralj koji će vladati svetom mesto Anglo-Amerike tako je Bog odlučio i tako će biti,a to je zapisano u Bibliji zakonu Božjem otkrivenje 17.poglavlje, Anglo-Amerika će propasti od Božje ruke,mnogo je nevine krvi prolila u svijetu,i ta prolivena krv,svakim danom vapi ka Bogu za osvetom. pa gosp.skote Srbija će vam dati podršku,vama i vašim sunarodnicima koji ste prolivali nevinu krv po svijetu ,da idete u pakao,jer je takvima mesto u paklu,a to ćete i dobiti od Boga.

Mario

pre 5 godina

Skot ili idiot pitanje je sad. Kad priznate Teksas za nezavisnu državu onda nam se javite.

Ljuba

pre 5 godina

Skot i Kosnet se ponašaju kao da su pobegli sa psihijatrije.

Milan

pre 5 godina

Nikada Srbija neće priznati Kosovo..šta pričaju ovi???

Rade

pre 5 godina

E, SKOTE, stvarno si SKOT. Sve do sada nisam verovao. Ali sada si me uverio ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

krk u bulju

pre 5 godina

Kad nema ko u drzavi da reaguje .. stoka i skotovi rade sta hoce ..

Marko

pre 5 godina

haha, ovi stvarno nisu normalni, neka daju oni deo svoje teritorije.

Pera Bandera

pre 5 godina

Sve Albance u Alabamu, oj Ameri "ljubimo" vam mamu! Videće te tada svoga Skota, sa Šipcima kako je "divota"! Alabamu Šiptarskom učinite, za podršku od Srba ne brinite- dići ćemo jednu il` dve ruke, rešite nas košmara i bruke!

Surovo realan

pre 5 godina

Promenom predsednika USA polako se menjaju i bolesnici iz Klintonovih i Obaminih perioda. Doci ce red i na nasu zemlju da je Tramp pogleda i ublazi i zaustavi zlo koje su njegovi prethodnici pokrenuli. Klintonova administracija je placana organima ubijenih srba a lobiranje terorista narkoticima. Tramp je biznismen kojem ne treba takva podrska.

RINGISPIL

pre 5 godina

Zvanicna TRAMPOVA politika zagova dogovor ako treba i podelu. Izgleda da Skot vodi politiku DUBOKE drzave i da se suprostavlja sopstvenom predsedniku. Svi lazu svi mazu , nego da nam SKOT objasni koliko procenata dobija od KARTELA.

Sajber četrnaesti

pre 5 godina

Мало вам је што сте нас бомбардовали и отели део Косова и Метохије за своју базу,пљачкате добра а сад би да заокружите велику Албанију. Биће још већа кад јој дате Калифорнију.

Kosta1984

pre 5 godina

A da mi sklopimo sporazum da Kosovo i Metohija budu autonomna pokrajan u sastavu Srbije kao trajno odrzivo resenje za stabilnost u regionu.I da se kfor povuce a da se vrati Srbska vojska i policija.

Stevan

pre 5 godina

Kad USA prizna suvereni Teksas, i Srbija će im pružiti podršku. Pamtimo mi, takvi smo .

jova

pre 5 godina

Postovana gospodo ambasadori: Imate punu podrsku srpskog naroda da priznate zlocin,mozda niste trenutno svesni, koje su vasi vodeci ljudi napravili prema srpskom narodu! Ne treba ni da pominjem da je moj narod od vas ocekivao zastitu kod agresivnog ponasanja Nemacke prilikom rasturanja SFRJ. Ako se vi ne sramite - sramice se vasa deca i unuci!

Mane

pre 5 godina

Ja nisam kivan na skota.on je kao i svaki Američki patriota prati politiku interese svoje zemlje.ono što nama Srbima treba biti jasno "da Vuk dlaku menja ali ćud nikad".tako i amerika ,kao dobra je sa nama i približava nam se ali sve u cilju uterivanja svojih interesa ,a to je priznanje Kosmeta i njeno učlanjenje u NATO kao i učlanjenje u NATO cele Srbije.

zdjurdjevic

pre 5 godina

Her gebels Vučićeviću, ti ćeš prvi u svom mediju dati podršku Vučiću kada se bude priznavalo Kosovo!

Vidovdan

pre 5 godina

Odavno se znalo odakle "vetar duva". Ne mogu na Rusiju, pa hajd da "rasparčamo" napaćenu Srbiju koja mikog ne dira. Ne znaju oni da nam Vanzemaljci stižu u pomoć. Tu su. Nadleću Ameriku i Englesku svaki dan po nalogu srpskog naroda. Uskoro su na Kosmetu. Sklanjajte Bonstil dok ne nude kasno!

dzina

pre 5 godina

Srbija pruza punu podrsku SAD da povuku priznanje Kosova.

KoleM

pre 5 godina

Jel pročitao iko od komentatora celu izjavu ambasadora??? Lepo je rekao da podržava dogovor pa kakav god bio.

Marko

pre 5 godina

Srbija ne pristaje ni na kakve ucene i provokacije!

sloba

pre 5 godina

Sta bre radite ljudi ovaj Skot je jos u Srbiji ,jel ste vi jeli bunike ili kobojagi svi drugi su jeli samo mi nismo.

Dmitar

pre 4 godine

I Skot i Kosnet takozvani Ambasadori SAD-a u Srbiji i neznaju da su njih dvojica u jednoj državi pa rade takve gluoposti kako bi rasturili državu Srbiju i napraviliu Banana državu Kosovo sa kojim bi oni gospodarili kao sa proteranim Indijancima. Možda su i njihovi preci proterivali Indijance pa im to ostalo u krvi.Sramota za oba takozvana Skota.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija