• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.02.2019

14:21 >> 14:27

VUČIĆ: SRBIJA NE MOŽE DOVEKA DA TRPI PRIŠTINU, mada nam svi govore HVALA VAM SRBI što ne uvodite RECIPROČNE MERE!

Politika

VUČIĆ: SRBIJA NE MOŽE DOVEKA DA TRPI PRIŠTINU, mada nam svi govore HVALA VAM SRBI što ne uvodite RECIPROČNE MERE!

Podeli vest

Beograd i Priština su stotinama hiljada milja daleko od sporazuma, a kosovski Albanci simuliraju nekakvu realnost koja ne postoji, a dobar deo međunarodne zajednice se pravi da to ne vidi, utisak je koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić stekao iz niza razgovora i kontakata sa zvaničnicima u Minhenu, tokom konferencije o bezbednosti.

 - Neko nije potpuno iskren - rekao je Vučić novinarima i dodao da zapravo nije razočaran, iako, možda, tako zvuči, jer, kaže, nije ni očekivao suštinski drugačiji pristup od zemalja koje su priznale kosovsku nezavinost.

"To je pomalo neverovatna istuacija, moram da priznam da je moguće da ja, iako imamo kontakte sa svima, da ili nešto ne razumem ili neko nije potpuno iskren", rekao je. 

Svi govore, objasnio je, o potrebi ukidanja taksi na robu iz Srbije, ali, konstatuje, taklse i dalje postoje.

- Jedino što smo čuli ovde po tom pitanju je - "hvala vam, Srbi, što ne uvodite recipročne mere" - preneo je predsednik Srbije.

- Ali, to ne može doveka da traje. Srbije time nije ništa dobila - dodao je Vučić.

Što se tiče kosovskih Albanaca, oni, kaže predsednik Vučić, izvode već mesecima trik - Haradinaj merama stiče unutrašnju popularnost, a Tači obezbeđuje međuanarodnu podršku tako što govori kako ćemo postići sporazum za tri, za šest meseci, samo što nismo...

PLENKOVIĆ OBEĆAO ŠIPTARIMA POMOĆ DA SRBIJI OTMU KOSOVO: Haradinaj zahvalio premijeru Hrvatske na podršci!

Zašto to rade, jasno je, kaže predsednik - ako sporazuma ne bude, Albanci će reći da su govorili o sporazumu, a da su Srbi protiv, jer sve vreme govore da je sporazum daleko i da ga neće biti, što, istakao je Vučić, i jeste istina.

- Stotinak hiljada milja smo daleko od bilo kakvog sporazuma - kaže Vučić, a sve ostalo je, prema njegovom utisku, simuliranje u kojem učestvuje i deo međunarodne zajednice, koji i u Minhenu otvara prostor delegaciji Prištini, u kojoj ima izuzetno mnogo ljudi, koji okolo lobiraju i pričaju svoju priču.

Vučić kaže da je ovu sliku preneo i šefovima nemačke i ruske diplomatije, Hajko Masu i Sergeju Lavrovu, kao i ostalim zvaničnicima, uključujući Mogerini, američkopm senatoru Ronu Džonsonu i ostalima, sa kojima je razgovarao u Minhenu i kojima je izneo poziciju Srbije.

RAMA SRBIJI OTEO KOSOVO, GRCI MU ODMAH ODVALILI ŠAMARČINU: Premijer Albanije najavio ujedinjenje Tirane i Prištine!

Vučić, koji će danas popodne na jednom panelu sučeliti stavove sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, kaže da je to gotovo neverovatno u kom broju su u Minhenu prisutni predstavnici Prištine, koji očito imaju neograničena sredstva za ovakva lobiranja, a koji su izgubili svaku vrstu pristojnosti i diplomatske kulture, a neki, poput Ukrajinaca, im organizuju radne ručkove sa uticajnim političarima.

Kosovskih Albanaca ima u Minehenu, kaže Vučić, izvinjavajući se na izrazu, kojim ne želi ništa ružno da kaže, "kao kusih pasa" i da jedino od njega beže, dok sve ostale hvataju "kao lasom" po hodnicima.

- Ne možete da se okrenete, a da ih ne sretnete po hodnicima - dodao je Vučić.

UZBUNA U SRPSKOJ! AMERI U BIH ŠALJU DESETINE DŽIHADISTA IZ SIRIJE: Sarajevo krije DOLAZAK OPAKIH UBICA!

Predsednik se osvrnuo i na platformu za pregovore koju je vlada u Prištini usvojila i posledila skupštini, a po kojoj Srbija treba sa svim njihovim zahtevima da se saglasi, i da ih prizna, i da uđu u UN, a mi da dobijemo sud za Srbe i da Priština prizna Beograd.

- Ljudi, jeste li ludi, jeste li bunike jeli? Da se Srbija saglasi sa svim tim, da uđete UU, a da ono što mi dobijemo bude da Priština prizna Beograd i mi treba da budemo srećni, da trčimo od sreće? - zapitao je Vučić i rekao da će Srbija morati da reaguje na ono što Albanci rade.

Srbija želi kompromisno rešenje, "ali sam uplašen", kaže Vučić, da bi Prištini "još neke groznije ideje mogle da padnu na pamet". 

- Ovde ne zarezuju nikoga, imaju svoja posla. Šta da na to kažete? - primetio je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saradžogla

pre 5 godina

Dve ture albanskih vozača šlepera i autobusa kanjonom Morače i serpentinama Hrvatske ostade Haradinaj bez gaća!PS.Neko očekuje ,,ukidanje taksa,, kada Albancima Srbija sagradi autoput?Kako stoje stvari tako će i da bidne?

Vera

pre 5 godina

Srbija nece trpeti ucene ali ce se i dalje boriti za kompromis i mirno resenje.

Anja

pre 5 godina

Pa i jeste tako...takvo ponasanje Pristine Srbija nece doveka tolerisati...sta je dosta dosta je.

Ana

pre 5 godina

Srbija uprkos velikim pritiscima nastavlja da se bori za nas narod na Kosovu.

Goran

pre 5 godina

Samo zahvaljujući odmerenosti Srbije nije došlo do novog rata na Balkanu.

Iva

pre 5 godina

Priština na svakom koraku pokazuje koliko im ne odgovara bilo kakvo mirno i kompromisno rešenje.

ŠOK I NEVERICA

pre 5 godina

Eto vidite kako je ta EU divna da te lepo natera da sve napraviš šta trea i kako treba pa i Kolinda posle presude Suda EU da je ZDS ustaški i nacistički izjavljuje... KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ Pogriješila sam kada sam rekla da je 'Za dom spremni' hrvatski povijesni pozdrav

Rade

pre 5 godina

Samo recipročne mere, i ništa drugo. Dovoljna je samo jedna, svim vozilima i putnicima, zabraniti ulazak u Srbiju, i prolaz kroz Srbiju. Mislim da bi to bilo za njih fatalno ! ! ! !

Krasniqi

pre 5 godina

Fatalno?!! Nije Vućič lud da se odrekne i te malo devize što vam plaćamo za putarinu.

slađa

pre 5 godina

Predsednik Vučić nije obratio pažnju na jučerašnju izjavu Natalije Apostolove u Prištini. Ako bi Srbija uvela recipročne mere, ukoliko prištinske vlasti ne ukinu besmislene anicivilizacijske takse, sve investicije i donacije EU na KiM bi bile ugrožene. A Srbija ima odlične mehanizme da to sprovede. Eto ko nije iskren. EU, nažalost.

Vlado

pre 5 godina

Recipročne mere Srbija ne ovodi. Zašto? " Ali, to ne može doveka da traje. Srbije time nije ništa dobila - dodao je Vučić." Svima u Srbiji je jasno da iza takse stoje SAD i EU a mi trpimo štetu, jer to njima odgovara. Da SAD i EU stvarno hoće da Priština ukine takse, to bi uradili u roku od dva minuta! Okačite mačku o rep da ćemo mi poštovati sve sporazume! Niko to u svetu ne poštuje, ali da uvedete zabranu kretanja svim vozilima sa Kosova i prema Kosovu, da zabranite kretanje svima, koji imaju pasoš tzv. Kosova, videli bi ste da bi za par sati napravili uzbunu svi na zapadu, pa bi zasedao i Savet ministara EU, pa čak i Savet bezbednosti UN. Izgleda da oni ništa drugo ne poštuju.

Ana

pre 5 godina

Previše smo bili strpljivi,mislim da je došlo vreme da se Albancima adekvatno odgovori.

Iki

pre 5 godina

И нашем стрпљењу може доћи крај...

Hana

pre 5 godina

Prištini je dogorelo do nokata i nema više nikakvu alternativu, osim ukudanja taksi. Ukoliko to ne uradi, trpeće velike posledice od strane Amerike.

Ana

pre 5 godina

Predsednik ce se uvek boriti za kompromis i mirno resenje, kao i za bolji zivot naroda koji zivi na Kosovu!

rada

pre 5 godina

Srbi su mnogo toga istrpili na svojoj kozi kroz istoriju.

Toma

pre 5 godina

Kada će prestati maltretiranje od strane Prištine?

RINGISPIL

pre 5 godina

Sve je ipak jednostavno. Amerika i EU SU NAM UVELE SANKCIJE 1992 i trajale su do 1996. Ovo je ista prica samo je teroristicka drzava kosovo posrednik. Sve je lako resivo. RADAR NA KOPAONIKU PRVO. CENTAR U NIŠU pretvoriti u vojnu bazu naravno Rusku. DATI šiftarima usvari amerikancima poslednju opomenu da dovedu život gradjana na kosovu u normalno stanje i da naše institucije u našoj pokraini nesmetano rade i tada da se dogovorimo oko prava šiftarske manjine u Srbiji jer oni to jesu. Ako sve to odbiju onda KONTRAMERE. hermetičko zatvaranje granice za sve što se tice kosova. Ako amerika i EU BUDU DIGLE HALABUKU istog momenta iskljuciti struju na celom prosotru kosova, ako treba i vodu. Idemo do kraja. DA, MOJA IDEJA JE SULUDA ali ko daje jos na ovoj planeti skoro 11000 kvadratnih kilometara svoje terotorije teroristima BEZ RATA. To jednostavno nije moguce. NEKO CE RECI DA ALI SRBI NE ZIVE NA CELOM KOSOVU. Pa i SAHARA ima 2 miliona stanovnika a velicine je jednog kontinenta i tacno se zna gde su granice i kome pripada. U prevodu šiftari imaju svoju matičnu vukojebinu / državu/ i tu je kraj na kosovu su samo nacionalna manjina i ništa više a mogu da se nakote na milione i opet če biti manjina. E TAKO RADI DRŽAVA. Ne kažnjavamo naše NEPRIJATELJE zato nam se ponavlja istorija, genocid, pokrštavanje, raseljavanje, propadanje na kraju počeli smo da nestajemo. Nije tu samo kosovo u igri danas jeste, sutra ce dovci na red neki drugi delovi zemlje. Nije nasa buducnost u povratku na selo to je budalastina, buducnost su dve nuklearne centrale sa Ruskom i Kineskom tehnologijom sa svim pratecim PROIZVODIMA TE TEHNOLOGIJE, da prvo osiguramo dvoriste da konacno znamo gde nam je drzava. I konacno nisu penzioneri ugrozeni i nisu oni podneli nikakav teret oni koji su dva metra ispod zemlje e oni su junaci i podneli su najveci teret a mi ih ne postujemo.

mila

pre 5 godina

Daleko smo od sporazuma ali smo uvek za dijalog,za mir, za normalne i realne razgovore i to svet vidi! A ovi pristinski teroristi sto im neko mnogo gleda kroz prste, nista nece postici svojom politikom uvecanih taksi, kriminalom,zastrasivanjima! Trpece ih jos malo a onda cao zdravo!

Mile

pre 5 godina

Srbija se bori za mirno i kompromisno rešenje, ali ne trebamo biti previše tolerantni.

Maree

pre 5 godina

Sve ima svoje granice pa tako i naše stpljenje pa zato Prištini bi bilo bolje da razmisli o svojim narednim potezima!

Bane

pre 5 godina

Svakom strpljenju moze doci kraj!!Pristina opasno preteruje i igra se sa nasim strpljenjem!!

Natasa

pre 5 godina

Pitanje Kosova je teško ali ne sumnjam u sposobnosti predsednika Vučića i verujem da će ga uspešno rešiti!

tadija64ZEMUN

pre 5 godina

lepo mu je receno pohapsiti sve dilere heroina po Srbiji,odatle se siptari finansiraju,zabraniti prolaz vozila i siptara sa KiM kroz Srbiju,pa posle videti za dalje

Semail

pre 5 godina

Glupi Srbi imaju rezoluciju 1244 i ne znaju da je koriste Bice vam srbija sa 2 grada. Kosovo je puno zlata i bice albanija nsjbogata

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija