• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

18.02.2019

18:04 >> 18:10

AMERI, ZAUSTAVITE HARADINAJA, SRBIJA NE MOŽE DOVEKA DA TRPI: Premijer lažne države NEĆE DA UKINE TAKSE!

Politika

AMERI, ZAUSTAVITE HARADINAJA, SRBIJA NE MOŽE DOVEKA DA TRPI: Premijer lažne države NEĆE DA UKINE TAKSE!

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, tvrdi da će takse povećane za sto odsto na proizvode iz Srbije i BiH ostati na snazi sve dok je on na toj poziciji

- Nadam se da ste me dobro čuli. Vidite gde sam došao da vam to kažem - rekao je Hardinaj u Glođanu, mestu kraj Peći, gde je rođen.

Ponovio je da takse neće biti ukinute sve dok, kako je naveo, "Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost".

S druge strane, smatra da uslove koje Beograd postavja Prištini za nastavak dijaloga treba ukinuti.

- Ako se povučemo i ukinemo takse, oni sutra mogu tražiti Trepču, uklanjanje vojske i još ponečeg - rekao je Haradinaj, prenela je RTK na albanskom jeziku.

Govoreći o stavu koaliciije o taksama, Haradinaj je rekao je odluka doneta dogovorno.

- Takođe tražim podršku od političkih partnera, iako možemo imati različita mišljenja. Jedna stvar je istinita, kada smo donosili odluku o porezu, bili smo jednoglasni, svi su bili za. Nije dobro nikome da pokuša da suspenduje takse bez prethodnog dogovora - rekao je Haradinaj.

VUČIĆ ZA POLITIKO: Potreban sporazum oko Kosova - U suprotnom, suočićemo se sa KATASTROFOM!

Haradinaj se protivi protivi zahtevima SAD i Evropske unije da takse budu suspendovane na srpsku robu, što je postala prepreka za nastavak dijaloga.

Demokratska stranka Kosova, Kadrija Veseljija, predložila je ranije da takse budu suspendovane na 120 dane, ali Haradinaj na to nije pristao.

Predsednik Srbije poručio je, podsetimo, u Minhenu kako svi govore o potrebi ukidanja taksi na robu iz Srbije, ali i da takse i dalje postoje.

- Jedino što smo čuli ovde po tom pitanju je - "hvala vam, Srbi, što ne uvodite recipročne mere" - preneo je predsednik Srbije.

VUČIĆ PO ZAVRŠETKU MINHENSKE KONFERENCIJE: Svet se menja drugačije su potrebe i ocene, u okvirima u kojima se krećemo VEOMA SAM ZADOVOLJAN!

- Ali, to ne može doveka da traje. Srbije time nije ništa dobila - dodao je Vučić.

Što se tiče kosovskih Albanaca, oni, kaže predsednik Vučić, izvode već mesecima trik - Haradinaj merama stiče unutrašnju popularnost, a Tači obezbeđuje međuanarodnu podršku tako što govori kako ćemo postići sporazum za tri, za šest meseci, samo što nismo...

Zašto to rade, jasno je, kaže predsednik - ako sporazuma ne bude, Albanci će reći da su govorili o sporazumu, a da su Srbi protiv, jer sve vreme govore da je sporazum daleko i da ga neće biti, što, istakao je Vučić, i jeste istina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija