• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.02.2019

13:30

BRUTALNA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! Kosovska policija upala na TERITORIJU CENTRALNE SRBIJE, zaplenili kamion kod Raške pa ga ODVEZLI U JUŽNU MITROVICU!

Politika

BRUTALNA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! Kosovska policija upala na TERITORIJU CENTRALNE SRBIJE, zaplenili kamion kod Raške pa ga ODVEZLI U JUŽNU MITROVICU!

Podeli vest

Kosovska policija prekršila je sporazum o kretanju u pograničnom pojasu i ilegalno ušla na teritoriju centralne Srbije odakle je zaplenila jedan kamion sa robom, tvrdi vlasnik tog kamiona, S.D za portal KoS Sev

Iz Kosovske policije nema zvaničnog reagovanja na ove navode, a u izveštaju tvrde da je kamion zaplenjen u Šarpelju koji pripada rejonu Leposavića.

Kosovska policija je, naime, u četvrtak veče u mestu Šarpelj u opštini Leposavić "naišla" na dva parkirana kamiona robe koja je iz pravca centralne Srbije ilegalno ušla na Kosovo. Vozač S.D. je, međutim, za portal ovaj portal ispričao drugačiju priču.

ŠIPTARI OTIMAJU, MI PLAĆAMO! BEOGRAD ĆE VRAĆATI DUGOVE KOSOVA JOŠ 22 GODINE! Kad vidite koliko smo još dužni BIĆETE U ŠOKU!


Portparol KFOR-a Vinćenco Graso, u izjavi za KoS Sev navodi:

- Prema našim informacijama, jedan kamion je bio na samoj administrativnoj pograničnoj liniji između barijera koje odvajaju stranu i sa Kosova od strane sa Srbije. Patrolu KFOR-a kontaktirala je kosovska pogranična policija, ali nije bila uključena u događaj. KFOR nema drugi kamion.

Graso objašnjava da je administrativna pogranična linija, iako linija na mapi, na samom terenu šira, tako da iako je kamion bio na liniji, to znači da je bio na terenu koji povezuje obe strane. 

On sa druge strane nije imao saznanja o drugom kamionu, ali ni o pojavljivanju, odnosno ulozi Vojske Srbije. Prema rečima vlasnika kamiona, dva vozila, jedan sa stočnom hranom, jedan sa mlečnim proizvodima bila su parkirana u selu Mure, u opštini Raška na teritoriji centralne Srbije.

ŠIPTARI OTELI TRI ŽENE NA KOSOVU! Započela HITNA AKCIJA - ZAUSTAVLJENA VOZILA! HAOS kod Prizrena!

U trenutku kada je Kosovska policija pronašla kamione, vozači nisu bili u blizini, a jedno vozilo je bilo zaključano, dok je drugo, u kojem je ostao ključ, Kosovska policija zaplenila i odvela na carinski terminal u Mitrovici.

- Kosovska pogranična policija je ušla na teritoriju Srbije sigurno bar jedan kilometar. Odvezli su jedan kamion, drugi nisu mogli, jer je bio zaključan - objašnjava za KoŠev S.D. koji je o tome šta se desilo sa robom i vozilom saznao tek ujutru.

Foto: Informer

 

Prema saznanjima S.D., te večeri je umalo došlo i do bezbednosnog incidenta, jer, kako on tvrdi, Vojska Srbije se u nekom trenutku u toku noći uputila prema patroli kosovske pogranične policije.

Vojska Republike Srbije nije se oglasila ovim povodom.

- Sve vreme su čuvali i drugi kamion, sve dok nije srpska vojska krenula prema njima. Kada je krenula srpska vojska prema njima, oni su pozvali svoju komandu i rekli vojska ide prema nama, šta da radimo. Rekli su im pa gde ste, na šta su oni odgovorili da su poviše piramida (betonske bove kojima je obeležena administrativna granica). Oni su im rekli, ko je vama rekao da budete tu, povlačite se odmah da vas ne bi pohapsili - ispričao je S.D.

Kada je S.D. došao na lice mesta, Kosovska policija se već, prema usmenim saznanjima koja ima, navodno po naredbi kapetana Fejzulaha Tare povukla na teritoriju Kosova gde su svi čekali KFOR da utvrdi gde je granica.

 

 


- Američki kontingent je došao, utvrdio koordinate da je granica tu kod piramida. KFOR je utvrdio da su oba kamiona bila u Republici Srbiji, rekli su da će danas doći komandant Gron i da će doći taj kapetan Tara s kojim sam se ja lično video na terenu i koji mi je usmeno priznao, pred ostalim pripadnicima da je napravljen incident, da su prešli gore i da samo čeka zvanično, pismeno obrazloženje KFOR-a sa koordinatama da su oba kamiona na teritoriji Republike Srbije, što je KFOR odmah poslao njihovom štabu - objašnjava S.D.

KoS Sev konstatuje da je u više navrata pokušao da dobije komentar Kosovske policije na ovaj slučaj, ali se to nije dogodilo.Kapetan Tara, koji je i predvodio akciju naveo je tada da nije znao da su prešli na teritoriju centralne Srbije, a S.D. je drugi kamion odvezao dalje ka Kopaoniku.

Dodaje i da je u Raški prijavio krađu kamiona gde je u izjavi rekao da ima usmena saznanja da ga je odvezla Kosovska policija.S.D. je podsetio i na sporazum po kom pograničnim pojasom od 2 km između Srbije i Kosova mogu da patroliraju samo srpska vojska i KFOR, te da se Kosovska pogranična policija nije smela naći ni u toj zoni, piše KoS Sev.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kristina

pre 5 godina

Pa sve sto rade rade na nedozvoljen i nelegalani nacin!

MG

pre 5 godina

Gde je nasa vojska i policija? Sta se desava kako je to moguce?

Miki

pre 5 godina

Demonstriraju silu, jer su nervozni sto nema priznanja Kosova kao drzave.

Kalina

pre 5 godina

Srbija ce odoleti i ovoj provokaciji.Nama su bitni zivoti i mir ljudi.

Boško J

pre 5 godina

Šiptari su počeli da provociraju.Međutim lako im se ova provokacija može obiti o glavu.

Nikola

pre 5 godina

To je opomena za nasu vojsku i policiju!!! Ne sme ptica da proleti a da je ne "zaustave" nasa vojska i policija!!!!!

caca

pre 5 godina

Od siptara nista drugo nemoze ni da se ocekuje,nego samo bahate provokacije!!!!

Goran

pre 5 godina

Ako im mi upadnemo zauzećemo sve do Prizrena.

Miki

pre 5 godina

Za ovo moraju da odgovaraju,gde je sada medjunarodna zajednica da reaguje na njihovu provokaciju!

Ana

pre 5 godina

Kosovska policija nastavlja da siri nemire i tenzije!

Ivan

pre 5 godina

Ovo mora da se ispita,ne dozvoliti vise da se desi ovako nesto,ko god predje od njih granicu hapsi!

Olja

pre 5 godina

Prpa Siptari, nemate vi vojsku, kao sto je Vojska Srbije.

Kraljevo

pre 5 godina

Siptari su najnecivilizovaniji narod, svakodnevno to i dokazuju.

mimi

pre 5 godina

valjda nasi znaju sta rade,ovolike provokacij od strane siptara na ivici trpljenja

aca

pre 5 godina

Šptari pokušavaju na sve načine da spreče mirovne pregovore i da Srbiju uvuku u sukobe radi ostvarenja svojih ciljeva!

Uros

pre 5 godina

Ja molim naseg vucica da vise ne odlaze i da ne ceka rusiju i ameriku nego da krenemo u najvece akcije i razbucamo njih ili ce oni nas .... Zapitajte se malo . Dok mi cekamo sporazume oni se zezaju siluju zene otimaju decu a mi ce da cekamo Pitam se : DOKLE .

mita

pre 5 godina

Bahatost šiptara ne prestaje.Ovo je za svaku osudu!

Igor

pre 5 godina

Ovo je strašno,treba ispitati slučaj i kazniti počinioce.

Iki

pre 5 godina

Мора да су камиони прозили свилене бомбоне,за њх би погинули!

Tina

pre 5 godina

Siptari ne miruju, i dalje nastavljaju da maltretiraju neduzne ljude na KiM.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija