• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

25.02.2019

11:52

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Tek posle NATO agresije Moskva je shvatila da je to bila proba za napad na Rusiju!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Tek posle NATO agresije Moskva je shvatila da je to bila proba za napad na Rusiju!

Podeli vest

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski izjavio je gostujući na TV Pink da je agresija NATO na Jugoslaviju razbudila stratege u Moskvi


Izjava Vilija Vimera, nemačkog političara, da je Kosovo američki poligon za ratove i nosač njihovih aviona je poznata, jer je on te stavove ima i ranije, kaže Lazanski za Novo jutro TV Pink.

- Vili Vimer je to govorio i u vreme agresije NATO na SR Jugoslaviju 1999. godine. On je uvek imao te stavove, vrlo je konzistentan u mišljenju. To je jedno, a drugo je da se treba setiti da je NATO 1981. godine snimio film „Plavi krug na Kosovu“, koji govori da sukob Istoka i Zapada počinje na Kosovu – naveo je Lazanski i dodao:

- Sukob nije počeo, ali je agresija NATO na SRJ 1999. godine otvorila oči i razbudila stratege u Moskvi. Rusija se probudila upravo nakon te agresije, shvatili su da NATO pokušava da se proširi i da rešava sve svetske probleme silom – ocenio je Lazanski.

Foto: pink.rs

Kako dodaje, agresija NATO na Jugoslaviju je na neki način otvorila put novom ruskom strateškom razmišljanju.

- Tek posle tog događaja Rusi su spoznali da nema prijateljstva između njih i Zapada, i da je ono što se desilo nama bila generalna proba za njih. Kosovo je izabrano kao teren jer je ono jedna vrsta strateškog pivota u ovom delu Evrope - naveo je Lazanski.

Prema njegovim rečima, NATO je 1995. godine vojnom intervencijom protiv Republike Srpske izašao iz svog mandata.

- NATO je stvoren kao odbrambeni vojni savez, a onda je pokušao da preuzme ulogu Plavih šlemova, da preuzmu ulogu vojnog policajca na celoj Zemlji, mimo svog prvobitnog statuta i prvobitnih zadataka – podsetio je Lazanski.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gogi

pre 5 godina

Ti si dobar vojni analitičar,ali politika ti ne ide od ruke!Još uvek živiš u komunzmu!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija