• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

12.03.2019

12:45

(VIDEO) DA SMO BILI ZA RAZGRANIČENJE U VREME ĆOSIĆA I ĐINĐIĆA, DANAS BI SRBIJA BILA U EU!

Politika

(VIDEO) DA SMO BILI ZA RAZGRANIČENJE U VREME ĆOSIĆA I ĐINĐIĆA, DANAS BI SRBIJA BILA U EU!

Podeli vest

Da smo prihvatili ideju razgraničenja kao rešenje za KiM, kada je Dobrica Ćosić prvi put to ponudio, danas bismo bili članica EU, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je Srbija u vreme kada su Ćosić, a i Ðinđić o tome govorili, imala mnogo više na Kosovu od onoga što ima danas

 

On je tako odgovorio na pitanje RTS povodom podsećanja iz LDP-a da su se Zoran Ðinđić i Dobrica Ćosić zalagali za ideju razgraničenja kao rešenje za Kosovo i da misli da će "bolje proći od njih" u realizaciji te ideje.

- Da smo, kada je Ćosić to prvi put ponudio, to prihvatili, danas bismo bili članica EU. Danas bih sa sigurnošću mogao da kažem da će ''Foklsvagen'' kod nas, ovako su nam šanse nevelike u poređenju sa zemljama EU, jer nismo članica, uz problem Kosova - rekao je Vučić za RTS.

On je ukazao da je Srbija, u vreme kada su Ćosić, a i Ðinđić o tome govorili, imala mnogo više na Kosovu od onoga što ima danas.

Vučić je napomenio da je 2001/2002. godine razgovarao sa Ðinđićem u Skupštini o Kosovu, u prisustvu Jovanovića, kada je naša situacija bila mnogo povoljnija - važila je priča "standardni pre statusa", nismo imali presudu Međunarodnog suda pravde, nismo imali granicu na Jarinju i Brnjaku...

- Sada smo u mnogo težoj situacija, ali bismo ođednom želeli mnogo više. To je zato što ljudi nemaju nikakvu odgovornost... - rekao je Vučić.

Predsednik je napomenuo da on nema nikakav problem sa plaćanjem političke cene za politiku koju vodi, pa i prema Kosovu, jer se, kaže, politikom ne bavi da bi preživeo još jedan dan, kao što su, kaže, radili njegovi prethodnici na vlasti, već da bi nešto ostalo iza njega.

- To nešto nisu pusti snovi, već fabrike, zaposeni ljudi, život za budućnost Srbije, ali to je i zaštita nacionalnih i državnih inetesa, na relanoj, odgovornoj i ozbiljnoj bazi. A, cena, manje-više... To nije naročito važno. Kada ste u politici, uvek morate da bude spremni da platite najvišu moguću cenu - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kristina

pre 5 godina

Mnogi su grsili i danas jesav teret gresaka pao na predsednika.

dunja

pre 5 godina

DA SMO BILI ZA RAZGRANIČENJE U VREME ĆOSIĆA I ĐINĐIĆA, DANAS BI SRBIJA BILA U EU!

Jonzybg

pre 5 godina

Za veliku Albaniju? Pa gde ima drzava na svetu da daje svoju teritoriju susednoj drzavi i narodu. Djindjic se zalagao da se status RS i Kosova resava u isto vreme a ne samo za podelu!

Draško

pre 5 godina

Od Miloševića do Vučića, niti jedan vladar Srbije nije prihvaćen od zapada. Zapad ne želi Srbiju u EU, već želi Kosovo, a nakon Kosova želi da odvoji Vojvodinu i Sandžak. Nije istina da bismo bili u EU da smo se razgraničili. Mi smo kako kaže Vučić "mali", "slabi", "nejaki", ... a Kosovo ima podršku zapadnih sila. Mi smo uniženi na svakom koraku od zapadnih sila, ali i pored toga imamo hrabrost ili ludost da ih nazivamo partnerima, prijateljima... Naša država nema gdje. Oko nas je NATO pakt. Komšije su nam redom neprijatelji: Hrvatska, Albanija, Makedonija, Bugarska. Sa Mađarima i Rumunima smo ostvarili kulturan odnos. Vučić i Dodik glumataju državnike, a velike zapadne sile će ih držati na vlasti, sve dok ispunjavaju njihove naloge. Za domaću javnost oni su "patriote" a za zapad "potrošna" roba. Onaj ko ih ne sluša završi kao Milošević ili Đinđić, dok se naši političari svađaju i bore za vlast. I da završim. Što se tiče ekonomije bili bismo Švajcarska kada bismo direktore i ministre onemogućili da kradu.

mimi

pre 5 godina

hrabrost ,vucic pokusava da trajno resi situaciju ,niko od predjasnih politicara zasigurno nebi to radio

Boka

pre 5 godina

Kakvo razgracenje Kosovo je Srbija i netreba da budemo EU.

arsa

pre 5 godina

Србија нема будућност без Косова.

mirko

pre 5 godina

Bolji ti je da cutis. Priznanjem Kosova odrices se Republike Srpske a nisi uradio nista osim dao svoje za svoje. Cuti i odugovlaci da te ne bi pamtili po najvecoj izdaji u istoriji...

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Citajuci o licemerju Evrope prema Srbiji,pitam se,da li smo mi jedina zemlja u celoj ovoj prici sa Kosovom koja zaista radi to sto misli i govori!Izgleda da jesmo!

Jelena

pre 5 godina

To je vreme koje je iza nas i ne možemo da ga vratimo.

Marija

pre 5 godina

Sad Srbija ima podrsku velikih sila da svoje drzavno pitanje resi.

Gedžo

pre 5 godina

Ti si stvarno bolesnik neovejani.....u ludnicu s njim narode!!!

Dusan

pre 5 godina

Srbija je pre svega zastitila svoj narod na Kosovu i kao i kako sada stoje stvari ne zelimo ga predati nikome. Jer je to nasa domovina.

SS

pre 5 godina

Pa onda si slušao Šešelja,pa ste samo čavrljali po skupštinskim ćoškovima i niste preduzimali svi zajedno ništa,pa sad posle j*banja nema kajanja.

Duda

pre 5 godina

Predsednik pokusava da vodi normalnu politiku koja je najbolja za Srbiju

Mikson

pre 5 godina

Milan Milutinović na pregovorima u Rambujeu nudio Amerikancima da CELA Srbija (uključujući i Kosovo i Metohiju) uđe odmah u NATO pakt... za kosovske Albance nudili "paralelni sistem", kao da budu država u državi, da imaju u svojim opštinama sve osim vojske i prava na otcepljenje od Srbije... i šta bi? Amerikanci su odbili taj srpski predlog. Moralo je da bude baš tačno onako kako su Amerikanci smislili. Raspad Savezne Republike Jugoslavije, raspad Srbije, Kosovo i Metohija da se odvoje od Srbije. Mi se moramo suočiti s tom činjenicom, i raditi s onim državama koje stvarno žele da nas podrže u našem istrajavanju na teritorijalnom integritetu i nezavisnosti. Moramo poštovati naš Ustav, gde stoji da je Kosovo i Metohija u sastavu Srbije - bez razgraničenja s bilo kim na teritoriji Srbije, ma koliko dugo morali da čekamo neka bolja vremena.

Boka

pre 5 godina

Srbija ne zeli da se odrekne KiM kako bi usla u EU.

caca

pre 5 godina

Nikad se nezna sta donosi noc a sta dan!!!Ovo je trenutno Srpska sudbina!!!

AleksMache

pre 5 godina

Sve je lako pričati danas iz nekog drugog ugla,stanite i borite se sa svim što je našeg predsednika zadesilo!

Jelena

pre 5 godina

Prethodna vlast nas je ostavila bez skoro icega na Kosovu.

kosovka

pre 5 godina

Na Kosovu i Metohiji siptari prave problem 100 godina pa sem Dobrice C. niko nije pomisljao da se po drugi put povlaci sa svoje zemlje i ustupi prostor siptarima. Ti siptari dolaze iz Albanije, autohtoni albanci na tim prostorima su malobrojni i mnogo tolerantiji, i oni trpe teror siptara koji su ilegalno okupirali juznu pokrajinu. Jednom se Srbi odrekose dela zemlje (cela severna Albanije, istorijskog Skadra) zar treba ponovo na nasu stetu da se sire. Unistili su sve cega su se takli, Srbi grade siptari pale dokleeeeeeeeeee? I ja bi da mi neko pokloni jedno seosko imanje da ne moram da se mucim. Vreme je ovog puta na strani istine koja sve vise izlazi na videlo dana, sad je bitno da se Srbi sloze i strpljivo prezive ovo vreme, pokrajina je nasa, bila, jeste i bice.

Nk

pre 5 godina

Treba teziti ka buducnosti, a proslost zaboraviti

Ana

pre 5 godina

Da je sreće pa da učimo iz tuđih grešaka a ne iz svojih. Predsednik Vučić, baš na to ukazuje, da izvučemo pouke iz naših grešaka, da vidimo šta smo propustili i da ne ponavljamo iste greške sa albancima oko razgraničenja, jer će nam se sve, vratiti kao bumerang.

Ana

pre 5 godina

Velika podrška predsedniku u istrajnosti i želji da pronađe rešenje za KiM.

Miki

pre 5 godina

Što pre rešimo pitanje KIM to je brži odlazak u EU!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija