• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2019

18:27

SPREMNI SMO, ČEKAMO... Haradinaj obelodanio cilj akcije ČELIČNI PRSTEN - VERUJEM SAMO AMERICI! Srbi su blokirali dijalog?!

Politika

SPREMNI SMO, ČEKAMO... Haradinaj obelodanio cilj akcije ČELIČNI PRSTEN - VERUJEM SAMO AMERICI! Srbi su blokirali dijalog?!

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, potvrdio je aktivnost tzv. Kosovske policije, ali je rekao da je ona ista na celoj teritoriji Kosova i da nije usmerena protiv Srba

Policija je tu da bi se građani Kosova osećali slobodno u, kako je rekao, svojoj zemlji. 

Haradinaj je na konferenciji za novinare, nakon sednice vlade rekao da je tokom proteklih susreta sa zvaničnicima SAD i Nemačke iznesen jasan sav da je nastavak dijaloga sa Beogradom neophodan, a da su problem nametnute takse uvećane za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.
 

- Dijalog treba nastaviti, takse su prepreka i teba ih ukinuti - rekao je Haradinaj i dodao da je to rezime sastanaka koje je imao sa dvojicom ključnih savetnika nemačke kancelarke Angele Merkel juče u Prištini, kao i ranije sa američkim zvaničnikom Dejvidom Hejlom.

On je rekao da nema razlike po tom pitanju ni u stavu Velike Britanije.

Svestan je, kazao je, da blokada dijaloga ima posledice za Prištinu, ali tvrdi da međunarodna zajednica vrši pritisak, tretirajući Kosovo kao žrtvu.

- Nisam tražio garanciju za sporazum. Verujem Americi. Tražimo sporazum sa svim njegovim elementima, pa i kada je reč o ekonomskim i pitanjima slobodne trgovine. Mi ne blokiramo dijalog, zapamtite... Srbi su ti koji su rekli da bez ukidanje taksi dijaloga neće biti - naveo je.

Iznenađen je, kazao je, reakcijom Beograda na platformu koju je usvojio tzv. kosovski parlament.

Po pitanju ukidanja taksi, dodao je, njegov stav se razlikuje u odnosu na stavove Hašima Tačija i Kadri Veseijijaa, ali su oni, kaže, jedinstveni kada je reč o platformi za dijalog.

- Ne može se reći da Kosovo ne govori jednim glasom. Imamo delegaciju koja je izglasana po zakonu i to je jedinstvo Kosova. Mi smo spremni za dijalog i spremni smo da čekamo - rekao je Haradinaj.
 

A ŠTA HOĆETE, DA RATUJEMO? A KAD STIGNU PLAVE KOVERTE NIKO NEĆE DA SE JAVI... Vučić o idejama nekih da treba prekinuti dijalog

BRITANSKI NOVINAR RAZBESNEO ŠIPTARE, ODMAH POSTAO 'PERSONA NON GRATA', a rekao je samo da su TAČI I HARADINAJ ZLOČINCI I TERORISTI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djordje

pre 5 godina

Kakav komentar bi uopšte mogao imati smisla sa ovakvim osobama? Kad tad presušiće izvori finansiranja za podmićivanje zapadnih "demokrata". Umesto da se gradi zdrava budućnost oni, silni, "puni ratne retorike i ratnih pokliča" a u suštini obični prestupnici i surove ubice. Sami će se oni, izmedju sebe pobiti, treba ih samo pustiti da srljaju. Još malo strpljenja, pukli su oni.

SS

pre 5 godina

Ko se vatrom igra taj se opeče,a posle samo tražiti i insistirati na rezoluciji 1224,i zatvoriti prsten.

Saradžogla

pre 5 godina

Dve ture albanskih šofera šlepera i autobusa kanjonom Morače i serpentinama Hrvatske i Haradinaj ostade bez gaća.Loši postupci Predsednika Vučića i ministra inostranih poslova doprinose da albanci komanduju?NIKO OD NJIH SVETU NE OBJAVLJUJE DA SU ŠIPTARI RODA SRPSKOG I DA SU PRAKTIČNO ROBOVI ALBANSKE NARKO MAFIJE.Da se živi na Kosmetu od reketiranja albanaca i šiptara koji rade po Evropi.Niko u svetu ne zna da je Hašiš Tači srbin iz familije Danilović?POSVAĐATI ALBANCE I ŠIPTARE? ... Ne bi bilo loše da jedan naš MIG - 29 preleti iznad Prištine ,,a posle da taj pilot bude,kao,strogo kažnjen,,?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija