• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

19.03.2019

15:40

ŠIPTARI OTIMAJU PRIŠTINSKI UNIVERZITET U MITROVICI! Novim zakonima hoće da ugase srpsko obrazovanje na KIM!

Politika

ŠIPTARI OTIMAJU PRIŠTINSKI UNIVERZITET U MITROVICI! Novim zakonima hoće da ugase srpsko obrazovanje na KIM!

Podeli vest

Novim Zakonom o visokom obrazovanju takozvana država Kosovo želi da otme prištinski Univerzitet sa privremenim sedištem u severnoj Kosovskoj Mitrovici koji deluje u okviru srpskih zakona

Prištinska vlada ovu instituciju smatra ilegalnom, a novim zakonom nastoji da ovu visokoškolsku ustanovu podvede pod svoje okrilje.

Kosovski ministar obrazovanja, Šućuri Bitići kaže da nacrt zakona predviđa brojne izmene od kojih će zavisiti kvalitet visokog obrazovanja, kako javnog, tako i privatnog, ali i to da neće odustati od Univerziteta u Severnoj Mitrovici.

- Nerazumno je da institucija na Kosovu nastavi da funkcioniše po srpskom planu i programu - rekao je on.

HARADINAJ, TAČI I EKIPA ODLUČILI DA SPREČE SVAKI DIL SA SRBIJOM: Platforma je samo deo zavere PROTIV BOGRADA!

Zakon o visokom obrazovanju spada u jedan od zakona od "vitalnog interesa" za nevećinske zajednice i može biti izglasan samo uz dvotrećinsku većinu glasova svih poslanika, ali i dvotrećinsku većinu glasova iz nevećinskih zajednica. Bez glasova Srpske liste ovaj zakon ne može biti usvojen. 

Upravo zbog toga što Srpska lista ne učestvuje u radu prištinske skupštine i što neće podržati otimanje srpskog Univerziteta, na ovu stranku u prethodnom periodu pojačani su pritisci sa svih strana.

- Naravno da nećemo podržati otimanje Univerziteta. Srpska lista je uvek čuvala, štitila i branila Srbe i sve što je srpsko na KIM - rekli su nam u ovoj stranci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mlk

pre 5 godina

Barem demokrate koje su postavile svoje ljude dole nece moci da za 5 hilada eura naplacuju diplomu ,pa da izdaju da je fax zavrsen '99 ,a onda sa tim diplomama da ih zaposljavaju u vodovod ,postu,distribuciju,opstinu,katastar,sud... a da posteni studenti nemaju gde da se zaposle i da napustaju srbiju za sva vremena zbog takvih.

caca

pre 5 godina

Jos jedna u nizu od njihovi zlih provokacija!!!

Gojko

pre 5 godina

Siptari rade sta im se prohte, donose I menjaju zakone kako njima odgovara. Ovo je otimacina! Sada su presli I na obrazovne ustanove!

Nadica

pre 5 godina

Treba da se stide svojih pokusaja a i svi oni koji ovo dopustaju.

Goran

pre 5 godina

Zakoni koje donosi Priština ne važe severno od Ibra.

Nk

pre 5 godina

Uzas! Pokusavaju na sve moguce nacine da Srbiju isteraju sa svoje teritorije. Ali to se nikada nece desiti

Miki

pre 5 godina

Ko li im daje vetar u ledja, ovo mora da prestane sto pre.

Nale

pre 5 godina

Jos jedan dokaz da Albanci zele etnicki cisto Kosovo!

dunja

pre 5 godina

Nadam se i verujem da im Srbija to nece dozvoliti

Mašnica

pre 5 godina

Šiptari u svom ludilu više ne znaju šta bi pre da otmu od Srbije.

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija