• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

20.03.2019

17:44 >> 17:48

SLOVENIJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA?! Posle Italije, to druga članica EU koja razmatra status Prištine!

Politika

SLOVENIJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA?! Posle Italije, to druga članica EU koja razmatra status Prištine!

Podeli vest

Predsednik Slovenačke nacionalne stranke Zmago Jelinčič podneo je u Parlamentu Slovenije zahtev ministru spoljnih poslova Miru Ceraru da Slovenija povuče priznanje Kosova, saznaje Sputnjik

Tako je, posle Italije, to druga članica EU u kojoj se na visokom nivou razmatra odluka o ključnom državnom pitanju Srbije.

Slovenačka nacionalna stranka je još 2008, kada se u Parlamentu Slovenije glasalo o priznavanju nezavisnosti Kosova, bila protiv toga.

Na to je u Beogradu ove nedelje podsetio i potpredsednik te stranke Jan Ivanuša koji je gostovao u emisiji - "Na nišanu Lazanskog".

PAKLENI CILJ ZAPADA RAZOTKRIVEN U HAGU: PROGON SRPSKOG NARODA! KRAJINA ĆE BITI PRIMER! - Sledeće su Republika Srpska i Srbija!

- I danas isto mislimo. Dobre odnose sa Srbijom imamo već decenijama i nadamo se da će tako i ostati. Postoji novi putokaz, nova smernica za to da se priznanja Kosova ponište, jer su se sada svi povukli svoje stavove. Španija je u međuvremenu dobila problem sa Katalonijom. Jasno je da sada treba biti pametan i odlučan u zahtevima za povlačenje priznanja. Videćemo kako će proći evropski izbori u maju, ali nadamo se nekim novim idejama i nekim novim snagama koje bi to omogućile - rekao je Ivanuša.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Peki

pre 5 godina

Slovenija ce razmatrati priznanje Kosova i ukoliko isto povuce usledice jos povlacenja priznanja u Evropi.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

То би била одлична вест за наше билатералне односе са Словенијом, који би били подихнути на још виши ниво.

Saradžogla

pre 5 godina

Gospodo slovenci,nama srbima iz Srbije ništa nije potrebno od vas!Ama,baš ništa!Priznali ste ,,lažnu državu albanskih okupacionih snaga,, jer nikada niste bili prijatelji srba!Nikada!Kralja srbina koji nije imao nameru da vas primi u prokletu Jugoslaviju hteli ste da bijete.Već tada ste imali paklene planove.U Skupštini Ondašnje Jugoslavije ste jurnuli gramzivo da grabite za sebe!U Titinoj Jugoslaviji ste bili sve i sva!Srbija je MORALA da uvozi vašu belu tehniku iako smo sve to proizvodili mi i još jeftiniji.Da smo se mi srbi iz Srbije pitali najurili bi smo vas iz Jugoslavije sa pesmom i muzikom a ne da nam poubijate mlade vojnike.Kada smo NAČULI da hoćete biti samostalni davaj vam i da vas nikada više ne vidimo.

Iki

pre 5 godina

Наравно да повлачи,нису последњи који ће повући признање терориста!!!

Maja

pre 5 godina

Odlicne vesti za Srbiju,tek ce povlaciti priznanja.

Lela

pre 5 godina

Sjajne vesti za Srbiju,tek ce povlaciti priznanja.....

Goran

pre 5 godina

Slovenija i Italija su prve zemlje članice EU koje bi mogle povući priznanje tzv. Kosova.

nikola

pre 5 godina

Povlacenjem priznanja Kosova kao drzave bi i EU kao i sve clanice pokazale da jednom drzavom ne moze upravljati manjina i da nema razloga stvarati nove sitne drzavice u evropi radi necijeg hira.

Verica

pre 5 godina

I Slovenija povlaci priznanje Kosova.Sta ce sad smisliti Haradinaj .

Ana

pre 5 godina

Biće sve više zemalja koje će povlačiti priznanje Kosova.

Nale

pre 5 godina

Neizmerna zahvalnost Sloveniji o odluci da povuce priznanje Kosova!

Dragan

pre 5 godina

Ajmo i Germany. Naši romi da lobiraju kod braće Nemaca pa da pravimo veselje.

Nk

pre 5 godina

Polako zemlje vide da su se ogresile. I da je Srbija bila u pravu za sve

elvira

pre 5 godina

Sve zemlje polako shvataju svoju grešku i staju na stranu Srbije.

Miloš

pre 5 godina

Spoljna politike Srbije na nikad višem nivou. Jedna po jedna, zemlje povlače priznanje tzv Kosova!

Igor

pre 5 godina

Lepo bi bilo da Slovenci priznaju svoju grešku i povuku priznanje,jer to bi sigurno još više učvrstilo naše odnose!

Perun

pre 5 godina

Slovenija treba da se urazumi i povuče priznanje.

Dragana

pre 5 godina

To bi nam mnogo značilo kad bi povukle priznanje i Slovenija i Italija

Mašnica

pre 5 godina

Ispravna odluka bi bila da se priznanje povuče.

Nikoletka

pre 5 godina

Sve vise zemalja ima skeptican stav prema pristinskom kazamatu od drzave i uvidja koliko je Srbija jaka,ozbiljna,pravicna zemlja.Nepriznanja se nizu.

Dusko

pre 5 godina

Panika u Pristini, panika u teroristickim redovima! Radujemo se odluc,i i zahvalni smo Italiji i Sloveniji na pozitivnom odgovoru Srbiji!

Aki

pre 5 godina

Slovenija ide ka tome da povuče priznanje Kosova! Još dobrih vesti, hvala Sloveniji na podršci, Srbiji je to od velikog značaja! Naš predsednik Vučić je dosta tome doprineo jer koristi svaku situaciju kako bi zatražio pomoć od drugih zemalja u cilju sačuvanja mira i stabilnosti u regionu, i kako bi se izborio za bolji zivot naših ljuda na KIM!

milojko

pre 5 godina

I danas isto mislimo. Dobre odnose sa Srbijom imamo već decenijama i nadamo se da će tako i ostati. Postoji novi putokaz, nova smernica za to da se priznanja Kosova ponište, jer su se sada svi povukli svoje stavove. Španija je u međuvremenu dobila problem sa Katalonijom. Jasno je da sada treba biti pametan i odlučan u zahtevima za povlačenje priznanja.

mladen

pre 4 godine

Predsednik Srbije Vučić sam pravi greške za greškom, zašto mora da izjavljuje kako je bitka za Kosovo izgubljena, zašto mora da 15 dana unapred govori kako će šiptari napasti sever Kosova da ostale gluposti koje unapred izgovara ne pišem u ovom komentaru. Neka se drži izreke: Ćutanje je zlato!!!

dusan

pre 4 godine

Kad na vrbi rode grozdje i rodi se Karadjordje

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija