• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: apatinskenovine.rs

19.04.2019

14:20

(FOTO) TEŠKA PROVOKACIJA AMERIČKOG AMBASADORA! Skot u apatinskoj školi držao predavanje sa MAPOM SRBIJE BEZ KOSOVA! DECA SE POBUNILA, on ih ovako ISKULIRAO!

Politika

(FOTO) TEŠKA PROVOKACIJA AMERIČKOG AMBASADORA! Skot u apatinskoj školi držao predavanje sa MAPOM SRBIJE BEZ KOSOVA! DECA SE POBUNILA, on ih ovako ISKULIRAO!

Podeli vest

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, sem što je održao predavanje učenicima Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" u Apatinu što je izazvalo negativne reakcije dela roditelja i građana, pred učenike je izašao i sa mapom Srbije bez Kosova!

Nakon što su učenici, u većini, počeli glasno da negoduju rečima "Kosovo je Srbija", ambasador je, bez reči, prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje kao da se ništa nije desilo. Predavanju su, osim učenika, prisustvovali i direktorka škole i nekoliko nastavnika, preneo je portal "Nove apatinske novine".

Foto: Printskrin/apatinskenovine.rs

Informacija o mapi je procurila u javnost tek po objavi vesti o poseti ambasadora Skota apatinskoj osnovnoj školi i to u komentarima roditelja dece koja su prisustvovala predavanju.

- Zgrozio sam se kad mi je sin ispričao kako je tokom predavanja na jednom od slajdova ambasador prikazao čak tri mape Srbije, sve tri bez Kosova! Tek kad su deca počela masovno da viču da je Kosovo Srbija, on je prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje. Nisam mogao da verujem da se to moglo dogoditi usred Srbije, usred škole, pred direktorkom i nastavnicima i da to prođe bez njihove reakcije i protesta! Da deca nisu ispričala, za to se ne bi ni znalo. Sramota - kaže Nebojša Medić, otac učenika koji je prisustvovao spornom predavanju američkog ambasadora.

JOVANOVIĆ: STRANI AMBASADORI OTELI SE KONTROLI: Od devedestih ponašaju se kao da je Srbija kolonija!

Njegov stav podržali su i drugi sugrađani, roditelji, ali i neki nastavnici, osuđujući ambasadora, ali i one koji su morali, a nisu iskazali protest zbog afere sa mapom Srbije bez Kosova.

U OŠ "Žarko Zrenjanin" nisu želeli da komentarišu spornu situaciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Klipak

pre 5 godina

Pod hitno smena direktora što nije reagovao, prekinuo predavanje i ispratio Skota sto dalje

SS

pre 5 godina

Pod hitno ovom "Skotu"od čoveka,uskratiti gostoprimstvo i najuriti iz Srbije.Dosta više našeg ćutanja i tolerisanja stranim idiotima koji bi da nas progutaju.Dok ne pokažemo zube,neće nas poštovati,što je dokazano odavnina.

Marcco

pre 5 godina

Skat je službenik američke vlade. Američka vlada je priznala Kosovo a Skat, hteo ne hteo, mora da se pridržava Amerike. Ja radim u jednoj austrijskog banci ,sa bankama svuda po istočnoj Evropi i kad god imamo zajedničke sastanke ja u slajdovima pokazujem Srbiju sa Kosovom + isprekidanom linijom odvajam Republiku Srpsku od BiH, Albanci Kosovo kao svoju filijalu, vezanu za Albaniju. A Austrijanci "mudro" izbegavaju takve slajdove.

Fosil

pre 4 godine

Jel znas ti da citas ? On je Skot , a ne "skat", kako ti pises !!!

zoki

pre 5 godina

STA ON RADI U SRBSKOJ SKOLI ? KO JE NJEGA PUSTIO U TU SKOLU ? KOJA JE TO DRSKOST .

lepi

pre 5 godina

oni mogu sada da tuze ambasadora za provokaciju obrazovnog sistema i bezbednosti i da traze njegovo napustanje drzave Srbije .

Vojvoda

pre 4 godine

Proglasiti ga za "persona non grata" i proterati ga iz Srbije!

milan lala

pre 4 godine

Jeli Skot prosvetni radnik da drzi predavanje nasim ucenicima u skoli po Srbiji ? Direktora skole odmah smeniti !. Ovaj ambasador odavno je presao granicu diplomatskog ponasanja jednog ambasadora i neprekidno provocira gradjane Srbije svojim izjavama i postupcima . Vreme je da se zamoli da napusti Srbiju. Za gradjane Srbije on je odavno postao " presona non grata ".

Sloba

pre 4 godine

Skote, mori, skote, skote mašala . . . opaaaaaa . . .

Olja

pre 4 godine

Seljober kaubojski, dosao u Srbiju , da nas uci Istoriji Srpskoj. Tvoja drzava kauboju, postoji 250 godina, a Srbija nasa, s kraja 11. veka.O cemu mi da polemisemo s neukim covekom, koji jedine informacije dobija od CIE? Ne treba ga ni udostojiti prisustva u nasm obrazovnom sistemu, jer je toksican!

Slavka

pre 4 godine

Ko je skota doveo u skolu?da li nasi ambasadori predaju po njihovim skolama?sram ga bilo!kuci skote!

rimtuti

pre 4 godine

skot je skot. vazno je da su mladi i bolji srbi pokazali 'administraciji' da dolaze nove generacije srba sa kojima ce biti teze manipulisati.

Vladimir Filipovic

pre 4 godine

Dzukela nepristojna,proteratu ga odmah,persona non grata.

Tatjana Zubac

pre 4 godine

Moze li ijedan amerikanac da dodje u Srbiju a da ne bude skot.oni samo dodju da sire mrznju i da truju i ubijaju nasu decu.Vedrana Rudan ih je najbolje opisala kakav je to narod..Boze Tesla kud ode za Ameriku???

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija