• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Intermagazin

06.05.2019

20:48 >> 20:51

SRBIJA OD AMERIKE DOBILA PONUDU ZA KOSOVO!? O ovome moramo dobro razmisliti, OVO JE SAD NA STOLU, NEĆE BITI JOŠ DUGO!

Politika

SRBIJA OD AMERIKE DOBILA PONUDU ZA KOSOVO!? O ovome moramo dobro razmisliti, OVO JE SAD NA STOLU, NEĆE BITI JOŠ DUGO!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo Milovan Drecun kazao je da je neophodno iskoristiti američku ponudu da se razgovara o Kosovu, jer ta ponuda neće biti dugo na stolu

Drecun je rekao da smatra da je neophodno da Srbija proba da se dogovori sa Amerikancima o tome i da je Trampova administracija otvorila "jedan manevarski prostor za Srbiju da Kosovo može biti drugačije modelirano".

- Ideja o razgraničenju, posebno za sponzore nezavisnosti Kosova, je završena jer oni smatraju da Kosovo treba da nastavi da funkcioniše kao nezavisna država. U SAD su, ipak, smatrali da treba da se razgovara o tome da ta država bude drugačije modelirana, posebno pojedini delova gde Srbi čine kompaktnu celinu kao što je severno Kosovo, kosovsko pomoravlje i Štrpce - rekao je Drecun.

On je kazao da je nezrelo očekivati da će drugi rešavati probleme Srbije i da je neophodno da se Srbija dogovori sa Albancima da ne bi pretrpela najgoru štetu. Drecun je naveo da je Priština "jedva dočekala protivljenje ideji razgraničenja".

SKOPLJE ĆE NA SRBIJU I RUSIJU KRENUTI ĐONOM! Pendarovski izabran voljom Albanaca, SADA MORA DA IM VRATI DUG!

- Ta ideja je brutalno minirana u domaćoj i međunarodnoj javnosti - rekao je.

Drecun i dodao da Priština čini sve da se ona ne stavi ponovo na sto. On je kazao da se stiče utisak da EU želi da održi pokroviteljstvo nad dijalogom Beograda i Prištine i da je sastanak u Berlinu išao "paralelnim kolosekom".

NAJJAČA DRŽAVA EU POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA?!

- Administraciji u Briselu se to ne dopada i ona ne želi biti potisnuta u drugi plan - rekao je Drecun i dodao da Pariz i Berlin smatraju da dinamika mora da se prevaziđe i da proces pokrene sa "mrtve tačke".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gresni pop Milorad

pre 4 godine

Sve te "ponude" su suprotne ustavu RS pa ko voli nek izvoli !!!!

Zlatko

pre 4 godine

Lobisti Drecunu curi vreme. Mnogo mu se zuri da raskomada Srbiju kao da mu je deda ostavio u nasledje ali na svu srecu nije. Misko, prikoci malo.

Pekar

pre 4 godine

Ahhhh, vidim da besplatan burek ima dobar efekat!!!

SS

pre 4 godine

Nema od tog posla ništa.Sve je rečeno,nažalost.Ostaje još samo....

Kosovac

pre 4 godine

Nema priznavanja, nema predaje. Dok god Srbija ne prizna tu lažnu tvorevinu, dok takav stav podržavaju Rusija, Kina, Indija, Izrael, Španija, i mnoge druge ozbiljne države, ima nade da se jednog dana, u nekoj budućnosti, nešto promeni u našu korist, i da se ta teritorija vrati u sastav Srbije. Prema tome, dosta spinovanja, defetizma i kukumavčenja, treba da se poštuje sadašnji Ustav Republike Srbije. Nepoštovanjee Ustava je krivično delo. Naša jedina prilika je poštovanje našeg Ustava.

Draganče

pre 4 godine

Ovo Drecunovo: " kupite rešenje problema Kosova sad ili nikad... ovo je ponuda koja se ne sme obiti... podseća me na seriju "Mućke" kad Del Boj prodaje falš robu mediokritetima na nekoj perifernoj londonskoj pijaci.

Ljubo

pre 4 godine

Izgleda ,stvarno mi moramo sacuvati KiM od Vucicevog tima ,a ne od Siptara .Smrdi vec odavno puno toga oko Juzne srpske pokrajine KiM .Nju vise prvo ,niko ne zove Juzna srpska pokrajina KiM ,vec skoro cijela Srbija je zove samo KOSOVO ,sto je idiotski od Srba .Sta se s sa nama dogadja ,sto smo kao narod ,nacija toliko nisko pali ,da smo najbezobrazniji narod za svoju drzavu ,a dobri za druge ,sluge za druge ,to je pitanje .Bolesno je gledati i slusati prestavnike vladajuce klike ,i njima odane analiticare na nasim televizijama .Stvarno odvratno .

Igor Janev

pre 4 godine

Gordana Siljanovska je mogla pobediti da je privukla neopredeljene i one koji bojkotuju izbore! Trebalo je samo jasno da se izjasni za raskid nelegalnog i nelegitimnog Prespanskog sporazuma kojim se redefiniše identitet jednog naroda, jedne nacije i jedne suverene države! Tada bi još 250 000 Makedonaca koji bojkotuju glasali za Siljanovsku.

bane

pre 4 godine

Kosovo je srpsko. Ko potpiše nešto drugo je veleizdajnik. a, takvi se streljaju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija