• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2019

10:20 >> 14:00

VUČIĆ O ĆUTANJU EU NA TAČIJEVU PRETNJU DA NEĆE FORMIRATI ZSO: Šokiran sam da niko u Briselu NIJE REČ REKAO! Ako tako ostane, ZNAMO ŠTA NAM VALJA ČINITI!

Politika

VUČIĆ O ĆUTANJU EU NA TAČIJEVU PRETNJU DA NEĆE FORMIRATI ZSO: Šokiran sam da niko u Briselu NIJE REČ REKAO! Ako tako ostane, ZNAMO ŠTA NAM VALJA ČINITI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je apsolutno šokiran činjenicom da EU nije reagovala na izjavu Hašima Tačija da Priština neće sprovoditi u delo što je potpisala u Briselu, to jest formiranje Zajednice srpskih opština

Nada se, kaže, da ćemo danas ili sutra dočekati rekaciju EU i poručio da "znamo šta je i nama činiti" ako ta reakcija izostane. 

- Čekali smo 24 sata da EU reaguje. Apsolutno sam šokiran da niko nije reč rekao za dokument koji je potpisan U Briselu, a čije provođenje je garantovala EU. Ako ne važe za Albance ti dokumenti, ne znam šta misle s kim u budućnosti da razgovaraju - rekao je on.

Vučić je istakao da to dovoljno govori o težini situacije u kojoj se nalazimo.

Albanci, primetio je, imaju samo jednu crkvu u kojoj se mole, a to su SAD, i sve što kažu ili urade protiv Rusije i Srba baš ih briga.

VUČIĆ POSLE POSETE PRETUČENOM RUSU: TO JE PORUKA ZA SRBE - ako poštuješ Srbiju i Beograd dobićeš KUNDAK U LICE! ONI ŽELE SRBE POPUT RADE TRAJKOVIĆ!

Važno im je da ih američka misija pri OEBS pohvali za antikorupcijsku akciju, dodao je on ukazujući da je to bila antikoorupcijska akcija koliko su protiv korupcije orijentisani Haradinaj i Tači.

- Za mene je mnogo važnije i indikativnije i to što ćute Nemci, Englezi i Francuzi i Brisel. U Briselu su taj dokument potpisali Tači i Dacicć, ali u prisustvu Ketrin Ešton. Nije tamo bio sveti Petar, već Ketrin Ešton kao visoki predstavnik EU. Ako EU nije u stanju da garantuje sporauzm u čijem je sastavljanju sama učestovala neka nam to kažu, da znamo da ti sporazumi nemaju više nikakvu pravnu snagu - poručio je Vučić.

OVO JE KRAJ SVIH ILUZIJA! Tači konačno JAVNO PRIZNAO ono što smo odavno znali: NEĆU DOZVOLITI FORMIRANJE ZAJEDNICE SRPSKIH OPŠTINA!

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ SA ČEPURINOM U POSETI POVREĐENOM RUSU NA VMA: Neprimerena sila nije iznenađenje, ali VI STE HRABRO IZDRŽALI SVE!

Predsednik Srbije ističe da će se onda i druge stvari odvijati na drugačiji način:

- Uneće to dodatnu nesigurnost i uneće mnogo problema svim stranama, ali je važno da nas EU po tom pitanju informiš umesto što nas informišu o raznim glupostima koje im neki politički tajkuni pišu. Bilo bi dobro da nas informišu o onome na šta smo mnogo vremena i energije utrošili, da bismo stvari umirivali.

Vučić je, potom, zaključio:

- Nadam se da ćemo danas ili sutra dočekati rekaciju EU po tom pitanju, a ako je ne bude, opet dobro, onda znamo šta je i nama činiti.

Izostanak reakcije EU na - kraj međunarodnog prava

Izostanak adekvatne reakcije EU povodom poslednjih poteza Prištine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je kao "kraj međunarodnog prava" i dodao da od EU više nema nikakva očekivanja.

- Ne očekujem više ništa. Ako oni nisu reagovali na to što je čovek (Hašim Tači) rekao da se predomislio i da neće da ispunjava Briselski sporazum (po pitanju Zajednice srpskih opština) koji je sam potpisao, jer su se promenile okolnosti - to je kraj međunarodnog prava. Više međunarodno-pravni ugovori ne znače ništa - rekao je Vučić novinarima u Loznici.

Što se tiče vladavine prava na Kosovu, Vučić je ironično rekao da je "tamo izgleda najveći problem na severu KiM, dok droge nema na jugu".

- Gnjilane, Priština, Peć, Prizren, Uroševac, tu droge upšte nema, tu samo poštenje cveta, na sve strane - to je njihova argumentacija, a vi stanete i... pa šta na to da dodate - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da su pripadnici kosovskih snaga namerno devetoro Srba izubijali kundacima pušak ili drškama pištolja.

- Onih devetoro Srba koji nikakve veze, čak ni po njihovim rečima nemaju sa krijumčarenjem robe. Sve su ih namerno tukli kundacima u glavu, niko nije dobio udarac rukom ili pendrekom, svi su udarani ili drškom pištolja ili kundakom puške. Neko se pripremao da izubija Srbe - naveo je Vučić.

Kaže da ga ništa nije toliko povredilo kao broj Srba u Beogradu koji navijaju za albanske ekstremiste koji su tukli Srbe, objasnjavajući "kako su to sve kriminalci".

- Jeziva kampanja kriminalizacije našeg naroda koji su podstakli stranci i pojedine agenture koje su prihvatili određeni politički centru moći u samom Beograduje tako zastrašujuća i direktno uperena protiv vitalnih interesa i opstanka našeg naroda - naglasio je predsednik.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Lazić

pre 4 godine

Ako ovo nije dovoljno da Srbija konačno napravi radikalni zaokret u svojoj politici onda stvarno ne znam koji bi razlog bio dobar. Šiptari će da se ujedine sa Albanijom, EU i svet će da ćuti, Šiptari će poželeti Preševo, Medveđu i Bujanovac, EU i svet će da ćute, Šiptari će poželeti Sandžak, EU i svet će da ćuti, Šiptari će poželeti Niš, možda i Beograd jednog dana... pitam se gde je kraj i kada će konačno Srbija uzvratiti kontra merama... Svakim izostankom adekvatne srpske reakcije Šiptari postaju sve jači i samouvereniji. Ako je nasilje i rat jedina opcija, a izgleda da jeste, onda treba primereno što pre odgovoriti na sledeću šiptarsku provokaciju i uvredu srpskog naroda i Srbije! Vreme vojne neutralnosti je već odavno prošlost, a Srbija pokušava biti "poslednji Mohikanac"! Znamo kako su završili Mohikanci i ostali severnoamerički indijanci.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija