• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

03.06.2019

11:37

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Situacija na KiM nije ni malo naivna, za tren može da izmakne kontroli!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Situacija na KiM nije ni malo naivna, za tren može da izmakne kontroli!

Podeli vest

Ne ide se u policijsku akciju protiv kriminala sa 67 oklopnih vozila. To je čisto zastrašivanje ljudi. To je jače od oklopnog bataljona, rekao je Miroslav Lazanski gostujući na TV Pink

Lazanski smatra da su određeni centri zapadnih moći rekli, da je sila koja je upotrebljena u akciji ROSU na severu Kosova prekomerna i prevelika, ali, kako kaže, svi znamo kako razmišljaju i reaguju kada "zagusti".

- To što mi imamo usmeni sporazum sa NATO da ROSU ne može da uđe na sever Kosova, bez odobrenja komandanta KFOR-a i bez saglasnosti lokalnih srpskih vlasti, ne znači mnogo. Italijanski, španski i bilo koji drugi kontigent koji je u misiji KFOR-a na Kosovu je pod komandom južnog krila NATO-a, a južno krilo NATO-a komanduje američki admiral – rekao je Lazanski.

Kako kaže, u Napulju sedi američki admiral i njegove komande se slušaju.

- UNMIK je reagovao samo zato što su njihova dva čoveka dobila batine, u suprotnom, ne verujem da bi i oni reagovali. Ne ide se u policijsku akciju protiv kriminala sa 67 oklopnih vozila. To je čisto zastrašivanje ljudi. To je jače od oklopnog bataljona – rekao je Lazanski.

Foto: pink.rs

Prema njegovim rečima, izvesti jednu ovakvu vojnu akciju zarad hapšenja desetak ljudi je užasno smešno.

- Šta im znači to da niko ne želi rat, a da je neko tog dana nekoga ubio, spirala nasilja bi bila nezaustavljiva. Situacija za čas može da izmakne kontroli na Kosovu – rekao je Lazanski.

Kako kaže, Kosovo je za njih nezavisna država i smatraju da mogu da šalju vojsku i policiju gde god požele.

- Ukoliko žele, uvek će naći neki izgovor – dodaje Lazanski.

Kako kaže, KFOR maltene kao da asistira.

- Stoje, gledaju, čak i snimaju akcije. Oni su službenici NATO-a i apsolutno šta dobili iz komande uradiće, šta god Haradinaj mislio o tome, a znamo svi ko je glavni tata u NATO – rekao je Lazanski.

Dodaje da su prva liga Britanci, Francuzi i Nemci, svi ostali nisu u toj ekipi.

- Od "tomahavka" je jedino opasnija srbofobija koja se širi. Svi novi nacionalni, politički, vojni, ekonomski identitet traže u jednoj srbofobiji. Svima je Srbija problem, a ona se ne petlja u unutrašnje odnose ni jedne države, a svi se mešaju u naše – rekao je Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 4 godine

Trebalo je njega poslati. Šiptari bi se ubili od straha i eto rešen problem Kosova

Ljubo

pre 4 godine

E moj Lazo ,bitno je da tebe optuzuju ,grde kad nesto kazes ,a nas " Tito mladji " sto nista ne preduzima ,ne po pitanju KiM vec po pitanju cele Srbije.Narodu nepismenom ,zaludjenom ,materijalistickom samo mozak izapiraj sa otvaranjem stranih fabrika ,i nekom jakom vojskom ,oruzjem i to ide .Okupirana ,korumpirana ,bezboznicka drzavica ,kolonija prije reci .Opozicija trula ,pozicija tudjinska ,to smo mi .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija