• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

12.06.2019

20:45

SIN ČUMETOVOG ORTAKA UPUCAO ŽENU, PA SEBE! Detalj krvave porodične drame na Novom Beogradu

Politika

SIN ČUMETOVOG ORTAKA UPUCAO ŽENU, PA SEBE! Detalj krvave porodične drame na Novom Beogradu

Podeli vest

Dragoslav Jovanović (25) i njegova supruga Teodora (25), u koju je preksinoć na Novom Beogradu ispalio tri hica, a potom pucao sebi u glavu, nalaze se u veoma kritičnom stanju

Dragoslav je, inače, sin Ljubomira Jovanovića Staklenog, bliskog prijatelja bivšeg vođe "surčinskog klana" Ljubiše Buhe Čumeta. Porodična drama odigrala se u Bloku 45 u parku između zgrada u Ulici dr Ivana Ribara dok su Dragoslav i Teodora, koji se inače razvode, zajedno šetali svoju jednogodišnju bebu.

Svedoci šokirani

Kako su ispričali očevici ove pucnjave, ništa nije ukazivalo na to da će doći do tragedije.

- Oni su naizmenično gurali kolica u kojima je bilo dete. Mirno su pričali i uopšte nije izgledalo kao da između njih postoje neke nesuglasice. Čuo sam kada je on rekao: "Hajde da idemo do 'Delte' da ti kupim ono što si tražila". Međutim, devojka je odmahnula glavom i rekla da neće - objašnjava ovaj svedok.

On kaže da je Dragoslav ponovo pitao tihim glasom da odu do tržnog centra, a kada je ona ponovo glasnije rekla da neće, on je iz torbice izvadio pištolj i zapucao.
- Pogodio ju je u grudi i Tanja je pala pored kolica koja je gurala. Beba je počela da vrišti, a Dragoslav je malo zastao i onda se okrenuo i brzim korakom krenuo prema Savi. Odjednom se zaustavio i video sam kada je prislonio pištolj na glavu, pucao i pao. Sve se odigralo bukvalno za minut - ispričao je svedok drame.

Kako su juče naveli u Urgentnom centru, Teodora ima dve prostrelne rane na grudima i jednu na ramenu, dok Dragoslav ima teške povrede glave.
- Oboje imaju veoma teške povrede i zbrinuti su na odeljenju intenzivne nege. Stanje ranjenog muškarca je izuzetno teško i lekari se bore za njegov život. Žena je takođe u veoma kritičnom stanju i ona je pod stalnim nadzorom lekara - rečeno nam je u Urgentnom centru.

Telefoni za pomoć žrtvama


Besplatna nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800 222 003 i otvorena je 24 časa dnevno. Osim toga, žrtve nasilja mogu pozvati i Udruženje "Fenomena" na telefon 0800 35 00 36.

Kakav otac, takav sin

Inače, Dragoslavov otac Ljubomir Jovanović zvani Stakleni bio je deo surčinske ekipe, koju su činili Ljubiša Buha Čume i njegov brat Novak, ali i Milan Narandžić Limun. On je bio i svedok pokušaja ubistva Čumeta u Surčinu 3. avgusta 2002, kad je ubijen Ivica Nikolić. Osim toga, Ljubomir je 28. januara 2000. godine nakon svađe i tuče sa šest metaka ranio Petra Panića, tada već bivšeg telohranitelja Vojislava Šešelja. Staklenom se sudilo i za iznudu, zajedno sa Novakom, starijim Čumetovim bratom, jer su u periodu od leta 1998. do kraja 2002. iznuđivali novac jednom surčinskom biznismenu. Ljubomir i njegov stariji sin Gvozden uhapšeni su početkom jula 2016. godine, kada ih je policija zaustavila u džipu "pajero", u kom su pronađeni pištolj i legitimacija Žandarmerije. 

UHAPŠEN UBICA JUGOSLAVA CVETANOVIĆA: Crnogorskom državljaninu određen pritvor do 48 časova

Zabrana prilaska Teodori


Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Dragoslav je, nakon što ga je Teodora početkom ove godine ostavila i vratila se kod svojih roditelja, imao zabranu prilaska. Međutim, kada je ta zabrana istekla, on i Teodora su povremeno išli u šetnju sa njihovim detetom. Pre razlaza Jovanovići su živeli u porodičnoj kući u Surčinu i, prema rečima komšija, u braku su bili godinu i po dana, a pre godinu dana su dobili i bebu.
- U početku sve je bilo dobro, ali onda je došlo do nekog problema i Teodora se pre četiri - pet meseci vratila sa bebom kod svojih roditelja - kaže jedan komšija porodice Jovanović iz Surčina.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59