• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

13.06.2019

19:07

KOLINDA PRODAJE ORUŽJE ŠIPTARIMA! Ustaše sa Albancima rade protiv Srbije

Politika

KOLINDA PRODAJE ORUŽJE ŠIPTARIMA! Ustaše sa Albancima rade protiv Srbije

Podeli vest

Načelnik Generalštaba hrvatske vojske Mirko Šundov posetio lažnu državu Kosovo i pozvao Prištinu da od njih kupuje puške, pištolje i vojnu opremu

Neoustaški, hrvatski režim zvanično je ponudio svoje oružje i opremu takozvanoj 'vojsci Kosova', objavili su juče mediji u Prištini!

Mirko Šundov, načelnik Generalštaba hrvatske vojske, posetio je lažnu državu i pozvao Prištinu da opremu za svoju 'vojsku' nabavlja iz Hrvatske. Ovaj 'posao' Šundov je ugovarao sa komandantom KBS Rahmanom Ramom, takozvanim ministrom odbrane lažne države Rustemom Berišom i 'kosovskim premijerom' Ramušom Haradinajem.

Spremaju nam zlo

Prema rečima Šundova, Priština bi trebalo da u svojim 'misijama' koristi hrvatsku vojnu opremu.
- To su kvalitetni proizvodi, najbolja referenca. Zato hrvatska vojska koristi sve te proizvode u svojim misijama i operacijama. Tu su puške, pištolji, borbene uniforme, delovi uniformi i kacige koje su suverena platforma za buduće zadatke pojedinaca... - istakao je Šundov, dodajući da je njegova poseta Kosovu 'potvrda uspešne saradnje'.
- Naša saradnja sa Kosovom prevashodno je usmerena na prenos iskustava hrvatske vojske iz različitih funkcionalnih područja. Cilj je pružanje potpore pristupanju Kosova evroatlantskim organizacijama i inicijativama, poput članstva u NATO, EU i regionalnoj inicijativi A5 - podvukao je Šundov, koji je potom čak odao počast zloglasnom teroristi OVK Ademu Jašariju!?!

Na drugoj strani, Rahman Rama se zahvalio Hrvatskoj, rekavši da će nastaviti stratešku saradnju.
- Hrvatska je strateško mesto gde imamo poverenje. Naš cilj je da budemo deo svih regionalnih inicijativa i evroatlantskih struktura, kako bismo preuzeli iskustva hrvatske vojske jer su oni deo NATO snaga - naglasio je Rama.

Komentarišući ove navode, bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin kaže da ova vrste saradnje nije ništa novo.
- Još za vreme SFRJ hrvatski nacionalisti su preko Šiptara počeli da razbijaju Jugoslaviju i nanose zlo Srbima. Devedesetih, kad su počeli napadi terorista i paravojske na JNA i narod, mnogo šiptarskih oficira je dezertiralo i prešlo na neprijateljsku stranu. Kad je Hrvatska postala nezavisna, njena vojska je obučavala i pomagala OVK. I sadašnji hrvatski političari rade sve što mogu samo da nanesu zlo Srbiji. Sarađivaće i sa crnim đavolom samo da bi Srbima onemogućili privredni rast i porast međunarodnog ugleda - podvlači Šljivančanin.

Stari saveznici

General u penziji Božidar Delić ističe da su Šiptari i Hrvati uvek bili na istoj strani, udruženi protiv srpskog naroda.
- Pošto predstoji opremanje takozvane šiptarske vojske, Hrvati bi da uzmu deo tog kolača. Nije nikakvo iznenađenje što postoji dobra saradnja Prištine i Zagreba. I teroristička OVK je dobijala i kupovala deo svoje opreme od Hrvata - upozorava Delić.

 

VUČIĆ OPALIO NAJPRISTOJNIJI "ŠAMAR" PODGORICI: Veoma mi je žao što ih je moja molba toliko povredila!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boban Bobic

pre 4 godine

JA OD DANAS UPOTREBLJAVAM REC CETNIK ZA SRBE.MOZEMO I MI VAS DA VREDJAMO KAD STE TOLIKI NACIONALISTI.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija