• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

14.06.2019

22:42

PUTIN BI RATOVAO ZA SRBE NA KOSOVU! Američki general Vesli Klark šokirao Šiptare

Politika

PUTIN BI RATOVAO ZA SRBE NA KOSOVU! Američki general Vesli Klark šokirao Šiptare

Podeli vest

Bivši šef NATO, koji je komandovao bombardovanjem Srbije, u Prištini upozorio Albance da bi otvoreni sukob sa Srbima uvukao u rat i Rusiju

Američki general Vesli Klark, bivši šef NATO koji je komandovao bombardovanjem Srbije, potpuno je šokirao Albance usred Prištine upozorenjem da bi otvoreni sukob sa Srbima uvukao u rat i Rusiju!

Klark ističe da na Balkanu postoji rizik od novog rata, koji bi mogao da izazove upravo ruski lider Vladimir Vladimirovič Putin. Prema njegovim rečima, šef ruske države 'samo čeka svoju šansu'. Naši sagovornici, vrsni vojni i bezbednosni stručnjaci, ocenjuju da je ovom izjavom Klark zapravo upozorio Albance sa Kosova da bi u slučaju otvorenog sukoba Rusija stala na stranu Srbije!

'Krizno područje'

Američki general, koji se trenutno nalazi u Prištini, kaže da je Balkan jedan od regiona koje Putin može da pretvori u 'krizno područje'.
- To je kriza koja čeka trenutak i kad god Putinu zatreba, on će je započeti. Putin samo čeka svoju šansu. Možda ovde, na Kosovu, a možda i u Ukrajini, možda u baltičkim zemljama - naglašava general Klark, prenosi prištinska RTK.

PUTIN NEĆE DOZVOLITI PROTERIVANJE SRBA S KOSOVA! Dačić kaže da Srbija u odbrani svojih interesa na Kosovu IMA APSOLUTNU PODRŠKU RUSIJE!

Foto: Tanjug

 

Komentarišući ove navode, bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan ocenjuje da se američki general služi starim propagandnim trikovima iz vremena NATO agresije na Srbiju.
- Klark i ovog puta unapred amnestira one koji neprestano provociraju sukob, a to su njegovi bliski saborci iz Prištine. Ovde je jasna Klarkova insinuacija da će eventualni ratni sukob izazvati Srbija, i to po nagovoru i uz podršku Rusije. Međutim, Amerikanci time samo pravdaju svoje prisustvo u vojnoj bazi "Bondstil" na Kosovu jer, kako tvrde, Rusi navodno samo čekaju priliku da upadnu na Kosovo. Od svega ovoga je tačno samo to da bi Rusi sigurno pružili svu potrebnu pomoć i podršku Srbiji ako joj Albanci budu nametnuli neki novi rat. I to je generalu Klarku potpuno jasno - podvlači Karan.

Zamena teza

Milisav Paić, predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga, kaže da Klarkova izjava predstavlja klasičnu zamenu teza u maniru 'držite lopova'.
- U jeku svakodnevnih provokativnih izjava i postupaka Haradinaja, Tačija, Veseljija i drugih, uključujući upade specijalaca ROSU na sever Kosova sa ciljem da se izazove reakcija Srbije, Klarkova izjava izraz je licemerja i prebacivanje odgovornosti za eventualnu eskalaciju nasilja na drugu stranu, u ovom slučaju na Srbiju. Očigledno je da su se jako izmenile međunarodne okolnosti u kojima bi svaki nepromišljeni korak Prištine mogao da dovede do razvoja događaja koji ne bi odgovarao interesima SAD i dodatno bi udaljio mogućnost za rešavanje problema Kosova na štetu Srbije - zaključuje Paić.

GENERAL KLARK U PANICI! PORED ONOLIKOG BONSTILA PLAŠI GA RUSKI CENTAR KOD NIŠA: PUTIN samo čeka momenat da POKRENE KRIZU, u NIšu imaju komandu koja može da uradi - SVE!

Đurić: Priština demonstrira silu


Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić informisao je juče predsednika Odbora za spoljne poslove Alternative za Nemačku (AFD) i nemačkog saveznog poslanika Armina-Paulusa Hampela o političkoj i bezbednosnoj situaciji u južnoj pokrajini. Đurić je ukazao na opasne i nesagledive posledice koje mogu imati sve učestalije albanske demonstracije sile na severu pokrajine i istakao da sve političke snage koje žele stabilnu i prosperitetnu Evropu moraju uložiti ozbiljniji napor da se Priština urazumi.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
apis

pre 4 godine

nece da daju oruzije a ne da ratuju za srbiju. I ne treba da ratuju, treba samo da daju oruzije. ali ni to nece. cista propaganda. aj sad objavite ako smete.

Dejan

pre 4 godine

Budala od Klarka ! Znači amerikanci mogu da ratuju za šiptare a Rusi ne mogu za Srbe , i to je kao čudno !

Anarhista

pre 4 godine

А најслађе од свега, нема бежаније. Кад загрми са Истока, нико жив неће остати на Балкану. Смрт не-Србима.

Nesa

pre 4 godine

General bi iz ljubavi dao zivot za Albance. Neverovatno za jednog kauboja.

piter

pre 4 godine

Uh kakva budala za koga vi ratovaste 1999 godine , vama treba spustiti jedno desetak gasnih bombi, sve vas potrovati kao pacove , koja ste vi nacija sklepana sa brda i dola. Vi ste jedno veliko š" od nacije

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija