• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rudan.info

15.06.2019

09:48

VEDRANA RUDAN POKIDALA U NOVOJ KOLUMNI: Nama Hrvatima malo treba. SRBE NAM DAJTE! VRBE NAM DAJTE!

Politika

VEDRANA RUDAN POKIDALA U NOVOJ KOLUMNI: Nama Hrvatima malo treba. SRBE NAM DAJTE! VRBE NAM DAJTE!

Podeli vest

Vedrana Rudan, poznata hrvatska književnica, u svojim beskompromisnim kolumnama na svom blogu redovno se osvrće na dnevna dešavanja u Hrvatskoj i regionu, a ovoga puta brutalno je prokomentarisala najnovije napade na Srbe u Hrvatskoj

Zbog autentičnosti, kolumnu sa Vedraninog portala rudan.info prenosimo u u priginalnoj verziji:

Dragi vaši!

Ovih vas je dana na jednom od mojih otoka, kao da je bitno kojem, na jednom od hrvatskih otoka, opet prebilo. Moji, patetični moji, naglašavaju da ste vi prebijeni bili "naši Srbi", "Srbi iz Hrvatske" kao da "naši Srbi" nisu Srbi?

Srbi su Srbi i točka! Ne tačka! Gradonačelnica otoka tisuću je puta ponovila, sa žaljenjem, užasom i čuđenjem, da smo mi razbili Srpkinju tešku "samo pedeset kilograma" žive vage. Kao da je nama bitna težina Srba ili Srpkinje?! Ili jesi Srbin ili Srpkinja koji radiš sezonski u Lijepoj Našoj ili nisi.

Ako jesi, kakve veze ima koliko kila imaš, jebem ti mater srpsku, jel'te!

(FOTO) ČUDOVIŠTE ODEVENO U KOCKICE! VEDRANA RUDAN OTRESLA MINISTRA: Je*ena, užasna, odvratna slika Hrvatske! Gologuzani iz pećina imaju vile, jahte i glave ubijenih zebri - Nikada neće vratiti OTETO!

Dragi vaši! Umjesto što se čudite, a čudite se k'o pura dreku, pura je, čini mi se, ćurka, prevodim da shvatite, elem, umjesto da se čudite kad dobijete po pički, naučite nešto o Lijepoj Našoj!

Hrvatska je zemlja staraca i kriminalaca. Ono malo mladih i pametnih što je ostalo tu je jer nije  još prodalo očevinu, a čekaju i kraj školske godine. Mi starci nemamo kamo, a i nikad nam bolje nije bilo. Dečko u sedamdeset i petoj može birati u kojem će marketu sjesti za kasu i zaraditi sto eura u samo mjesec dana. Pa vi vidite, Srbi i Srpkinje!

Naši političari i popovi i ostali biznismeni vrijeme krate kradući. Narod ga krati mlateći. Srbe, dragi vaši, SRBE! Nećemo, valjda, mlatiti pse? Pse volimo, psi su životinje, a životinje se ne smije zlostavljati. Kad u Hrvatskoj udaviš psa, mediji su na nogama, ne gine ti robija. Kad u Hrvatskoj udaviš..., bit će i toga, ništa ti se neće dogoditi. Ne smije se suditi nikome tko se zabavlja u skladu sa politikom zemlje u kojoj živi. Kako to ne kužite, bivša braćo? Jeste li glupi k'o kurac ili ste glupi k'o Srbi?

ETO, IMAMO HRVATSKU, PI*KA NAM MATERINA! Nakon što je otac bacio četvoro dece sa terase, VEDRANA RUDAN NIKAD BRUTALNIJE OPLELA PO HRVATIMA, KOLINDI, MINISTRIMA, POPOVIMA!

Treba vam crtati? Od rata s vama prošlo je sto godina, a nama rane krvare k'o da se sve jučer dogodilo. Takvi smo vam mi Hrvati. Jebeš slobodu, jebeš pravdu, jebeš kruh, jebeš školstvo, jebeš sudstvo, jebeš zdravstvo. Nama Hrvatima malo treba. Srbe nam dajte! Vrbe nam dajte!

Zato, ako vam je glava na ramenu mila, Srbi, bili „naši" ili vaši, odjebite iz Lijepe Naše! Ona je naša! Poslušajte dobronamjerni savjet Hrvatice milosti pune.

I za kraj. Jeste li ikad čuli ili pročitali da su 1943. u Americi organizirani odlasci Židova na rad u Njemačku? Ja ću vam reći. Nisu.

Za koji onda kurac vi danas tražite posao u Hrvatskoj?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kresoja Bill

pre 4 godine

U pravu je sto kila. Mogu da razumem donekle Srbe koji idu da zarade crkavicu za goli život, muka je to, a muka te tera , nemaš kud. Ali kako razumeti Srbe koji idu u Hrvatsku na more? Posle slikaju svoje aute kako su išarani, gume probušene, brisači pokidani, retrovizori polomljeni... oli kako vade auto iz mora. Vedrana je u pravu, kako osuditi nekoga ko se zabavlja poštujući državnu politiku.

Marko

pre 4 godine

Ova Vedrana je prava stara kur..tina, ona niti nezna što priča, hvali srbe a drži se Hrvata. E neće moći, uglavnom si u Srbiji pa sa njima i kod njih je lako mlatiti po nama. Dođi tu pa da vidiš kako se piš(a)e. Pametna se osoba tako nebi ponašala, ne moreš škoditi nama a ni koristiti njima, stavili su te u stroj mržnje i velikosrpske politike, na izdahu je ta politika. Nema SRAO krajine, nema Kosova, nem CG ako navalite silom nema ni Sañđaka ni Vojvodone, mala va ostaje ta smrdija. Ha, ha.

slađa

pre 4 godine

Pa sezonci iz Srbije su mislili da rade uEU, a ne u NDH. Mislim, 2019. je kalendarski u toku. Cak i u jebenoj Hrvatskoj.

moma52

pre 4 godine

Pametnome dosta i hvala ovoj ženi ,kada sami ne znamo, šta i gde treba da radimo.

Natasa

pre 4 godine

Ja moram sa Vedranom na " ti " !!!! Boze , zeno , GENIJAAALNA SI !!!!!!

Trajko

pre 4 godine

Vedrana - ŽENA s mudima i ubitačno preciznim metcima-mislima!

Pavle

pre 4 godine

Vedrani svaka cast! Bravissima! A mi Srbi stvarno jedemo g***a a burek jeftin! Pa sta trazimo tamo gde nas mrze od vajkada? Sta trazimo tamo gde su nas prebijali, prebijaju, ubijali a jos fali i to da pocnu u 21.veku a mi cemo opet da idemo sami po batine ili pod noz???? Koji smo mi glup narod......

Milijarde

pre 4 godine

Hrvatska ove godine čeka srećnih 13 milijarde evra od turizma u državnu kasu i 12-15% više dolazaka Srba iz Srbije na letovanje i to nikakvi grafiti ni "skokovi u more u februaru" ni "napadi na sezonce" ni "premlaćivanja na mrtvo" ni "fantomska lica" ni eto sada i neke "ajkulske nemani" to neće da spreče. Kažu da je RH svetski rekorder jer nasprem broja stanovnika ima čak 150 000 iznajmljivača stanova ili kuća koji su u rukama hrvatskih građana koji ništa ne rade nego u par meseci sezone zarade za celu godinu! E pa ZATO se ratuje a ne za Kosovo da i Srbi tako uživaju od Karlobaga dole do Dubrovnika a tek će tamo da uživaju kako raste zarada i globalno zagrejavanje pa ko je lud da ratuije za to Kosovo!?

Srbija u EU do 2025g

pre 4 godine

Crna Gora je odmah isplatila odštetu za 220 hrvatskih logoraša po 10-15 000 E. a sada kažu da čak 30 000 hrvatskih logoraša i njihovih familija spremaju tužbu protiv Srbije za odštetu a znamo da nema zuatvaranja poglavlja 23 dok se to ne reši... BIVŠI LOGORAŠI Tuže Srbiju i traže po 1000 kuna za svaki dan u logoru: 'Proživjeli smo pakao'

Datum

pre 4 godine

Izmišljena država ne zna svoj dan državnosti!!? Kreće rasprava za pravi Dana državnosti u RH a neki predlažu onaj najstriji datum! Najstariji i najjasniji pisani dokaz hrvatske državnosti i nezavisnosti je pismo Pape Ivana VIII hrvatskom knezu Branimiru iz 7.6. 879g. Sada se to pismo nalazi u Vatikanskom arhivu a u kojem Papa hrvatskog kneza naziva: Dilecto filio Branimir(Ljubljenom sinu Branimiru) blagoslivlja njega i Hrvatski narod i zemlju... Jutarnjilist.hr KOJI JE PRAVI DAN DRŽAVNOSTI Vodeći intelektualci za Globus spominju tri datuma, nekoliko njih predlaže dan koji se u javnosti dosad rijetko spominjao Imaju oni još stariji datum kad su jedini u istoriji ko ratnički narod potpisali 680g sa Vatikanom i Papom ugovor da neće ratovati i napadati nikoga da se šire i otimaju... Dnevno.hr ZAKLETVA HRVATA: NE ZABORAVIMO Obećanje pape Agatona Hrvatima koje se ostvarilo!

Mika

pre 4 godine

Tako je to od 95g i svake godine ista prioča u Srbiji se kuka i kmeči a u RH se zarađuju 12-13milijarde evra a da se ništa ne radi. Pa se pojave neki grafiti pa sličica srpskog porodičnog stabla pa Srbe na vrbe pa napadi tokom sezone i ništa to ne smanjuje zaradu a ni velikosrpsku tugu i bedu ko i jad jugonostalgičara? A svi će tako patit dok su živi jer eto šta im je drugo preostalo posle 95g? A za normalne ljude nema problema eto reče hrvatski ministar da je ovog momenta u RH oko 7000 radnika-slugu iz Srbije i niko nema problema sem ovih koji dolaze da ih rade sa zvezdom...

jednostavno pitanje

pre 4 godine

Da li je stavrno moguće da u Lepoj ima tolikih ustaše da ne žele Zvezdaše i Srbe ni za svoje sluge?

Nile

pre 4 godine

Svaki put je istinsko zadovljstvo čitati o patnji jedne jugovedrane koja i dalje jadna pati i piše u Lepoj a ne beži iz nje i tako će da pati dok je živa i da piše o toj patnji....

Ova me uvek odusevi

pre 4 godine

Bravo,sve sto si kazala istina je.

Ljubo

pre 4 godine

Daleko vam kuca bila ,i da pozelim Srbima ,sto dalje se iselite iz te ustasko nacisticke tvorevine .Bolje da zivite u * pi... m..... a ne u toj krvolocnoj tvorevini .

REDAKCIJOOOOOOOOOOOOOO

pre 4 godine

SAVJEST NA NAPLATI? NITKO NIJE OBJAVIO?! ZLOČINAC SE RAZNIO BOMBOM USRED VUKOVARA: Bio je odgovoran za rušenje katoličke crkve u Borovu ...Bujica je objavila ekskluzivnu vijest kojom potvrđuje da se u Vukovaru 17. svibnja (dakle, prije mjesec dana), bombom raznio Slobodan Pejčić, zločinac odgovoran za rušenje Crkve “Gospe Fatimske” u Borovu Naselju...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija