• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti-online

16.06.2019

16:44 >> 16:48

PALMERU, KOSOVO I BOSNA IMAJU MNOGO VEZE, znaš ti to odlično, ali si dovoljno "KVARAN" PA TO KRIJEŠ I NAPADAŠ SRBE...

Politika

PALMERU, KOSOVO I BOSNA IMAJU MNOGO VEZE, znaš ti to odlično, ali si dovoljno "KVARAN" PA TO KRIJEŠ I NAPADAŠ SRBE...

Podeli vest

Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metju Palmer izjavio je u Banjaluci da se razgovori o statusu Kosova i Metohije ne mogu dovesti u vezu sa dešavanjima u BiH, prenosi Fena

- Osim što bi normalizacija odnosa između Beograda i Prištine značajno poboljšala odnose i bezbednost na celom prostoru zapadnog Balkana, otvorila bi evropski put i za Srbiju i za Kosovo - rekao je Palmer i dodao da je to jako dobro za BiH.

Američki funkcioner je, u razgovoru za novinsku agenciju BiH, izrazio nadu da će stranački lideri uspeti da dođu do sporazuma koji će omogućiti da se formira nova vlast na nivou BiH, kako bi se zemlja kretala ka EU, odnosno ka evroatlanskoj budućnosti.

Palmer je rekao da SAD podržavaju Dejtonski sporazum i dodao da će morati da dođe do reformi u zemlji da bi BiH bila funkcionalnija i da bi ispunila standarde za članstvo u EU.

LINTA O OTIMANJU IMOVINE SPC U CRNOJ GORI: Diplomatskom ofanzivom sprečiti namere Podgorice!

Američki diplomata potvrdio je da ostaju na snazi američke sankcije Miloradu Dodiku i Nikoli Špiriću zato što SAD nisu videle nikakve promene u njihovom ponašanju, a to bi ih kvalifikovalo da budu uklonjeni s američke „crne liste".

- Oni znaju šta treba da urade. I nama bi bilo drago kada bi to i radili - naveo je Palmer.

Palmer je naglasio da njegova zemlja zagovara najbliži mogući partnerski odnos između NATO i BiH i da veruje da Rusija želi da blokira evropski i evroatlantski put BiH.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 4 godine

"a snazi američke sankcije Miloradu Dodiku i Nikoli Špiriću zato što SAD nisu videle nikakve promene u njihovom ponašanju" Naivno sam mislio da narodi biraju svoje predstavnike i samo imaju jedan uslov da sprovedu volju naroda a ne nekakvu zelju, volju ili naredjenje iz inostranstvo. Naivno sam mislio da politicar jedino moze biti smenjen demokratskim izborima a ne sa spolja jel eto ne vrsi tudje naredjenje zbog tudjih interesa. Volim takva vrsta lapsus od strane zapada, sve su vam rekli, jedino je do Srba da se otrezne i da jednom zauvek okredju ledja takvom zapadu.

krisstalno jasno

pre 4 godine

Osim što bi normalizacija odnosa između Sarajeva i Republike Srpske značajno poboljšala odnose i bezbednost na celom prostoru zapadnog Balkana, otvorila bi evropski put i za Srbiju i za Kosovo - rekao je Palmer i dodao da je to jako dobro za BiH.Normalno da se podrazumeva da Republici Srpskoj treba dati nezavisnost a oko granica Srbije i kosova i Metohije treba dozvoliti odredjene korekcije granica u smislu pripajanja Severne Mitrovice i ostalih podruca gde su Srbi u vecini Srbiji.Srpske svetinje treba da budu pri Srbiji i tu su garant UN. Svaka cast palmeru i da neko iz amerike konacno kaze nesto pameto.

Goran

pre 4 godine

Ako oni postuju Dejton za BIH ondak Srbija samo postuje SB 1244 za Kosovo. Treba nasi stalno da im to ponavljaju i da im kazu da NEMA DUPLI STANDARD za SRBE

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija