• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

28.08.2019

18:50 >> 19:00

POLJACI UVREDILI SRBE I SRBIJU, OVO JE NAJSRAMNIJE ŠTO JE NEKO URADIO! Naša zemlja i Rusija nisu pozvane na obeležavanje godišnjice Drugog svetskog rata?

Politika

POLJACI UVREDILI SRBE I SRBIJU, OVO JE NAJSRAMNIJE ŠTO JE NEKO URADIO! Naša zemlja i Rusija nisu pozvane na obeležavanje godišnjice Drugog svetskog rata?

Podeli vest

Na adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića još nije stigao poziv iz Poljske da 1. septembra prisustvuje obeležavanju 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata, piše "Politika" pozivajući se na saznanja u Predsedništvu

Kako su za ovaj list pojasnili u Ministarstvu spoljnih poslova, od ambasade Srbije u Varšavi dobili su informaciju da su pozivi upućeni samo članicama EU, NATO i Istočnog partnerstva.

Ovo su za list potvrdili i u ambasadi Poljske u Beogradu.

Na pitanje novinara "Politike" da li je poziv upućen nekim od zvaničnika iz Beograda i zašto nije pozvan niko iz Rusije, otpravnik poslova poljske ambasade Pavel Sokolovski je odgovorio da su "pozivnice upućene najbližim poljskim partnerima iz EU, NATO i zemljama Istočnog partnerstva".

Ovo će, ocenjuje"Politika", biti drugi važan događaj na kome Srbija neće biti zastupljena u skladu sa svojom istorijskom ulogom i statusom sile pobednice.

List podseća da je na proslavi 100. godišnjice potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra prošle godine, Francuska predsednika Srbije smestila u neke od sporednih redova, dok je Hašim Tači sedeo tik iza Vladimira Putina.

Oštre kritike na račun Poljske stižu iz Moskve, budući da pozivnicu za događaj kome će, kako se najavljuje, prisustvovati oko 20 svetskih lidera, nije dobio ni ruski predsednik Vladimir Putin.

DREVNI SRBI NA SINAJU! MEĐU NEOTVORENIM SVICIMA u egipatskom manastiru i srpska knjiga starija od MIROSLAVLJEVOG JEVANĐELJA!

E, sad to što je zvanična Varšava žestoko ponizila bratski narod koji Poljacima nikad ništa nažao nije učinio je stvar koje treba da se stide zvaničnici Poljske. 

Običan, narod i navijači iz Poljske u više navrata su pokazali šta misle o politici svoje vlade. Za njih je KiM Srbija, a najjasnije su to pokazali na meču  kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine između Ukrajine i lažne države Kosovokoja se igrala se na neutralnom terenu, a to je ovog puta bio u Poljskoj, tačnije u Krakovu.

(VIDEO) SRPSKI ISTORIČAR DIGAO NA NOGE MILOGORCE: To što ostane od Crne Gore posle sukoba Mila i Albanaca ujediniće se sa Srbijom!

Poljaci su jedva dočekali kako bi gostujuću selekciju dočekali porukom u ime Srbije i srpskih 'saboraca'. Iako je Poljska priznala nezavisno Kosovo, tamošnji narod nikako to ne prihvata.

Osvanuli su grafiti podrške južnoj srpskoj pokrajini i dobro poznato: 'Kosovo je Srbija'.

Na ćirilici! Da ne bude zabune!

Foto: Fotoilustracija/Facebook

Foto: Fotoilustracija/Facebook

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Postoje nekoliko razloga što poljaci ne vole ruse.A može biti da ih mrze.Pred Drugi svetski rat u SSSRu je poubijano 111 hiljada poljaka.Krajem pomenutog rata rusi su streljali 22 hiljade poljskih oficira i policajaca.U ondašnjem SSSRu su tražili da poljaci na silu budu rusi?Potražite detalje na internetu pod naslovom ,,Šest razloga što poljaci mrze ruse,,?

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Pre oko mesec dana sam u ruskoj informativnoj emisiji ,,24 часа'' čula jednog visokopozicioniranog ruskog političara (zaboravila sam njegovo ime) koji je rekao da nikog ne treba da čudi ako Zapad uskoro počne još jednu reviziju istorije - ovog puta reviziju svega što se odnosi na Drugi svetski rat - i, eto, taj ruski političar je u pravu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija