• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

17.10.2019

19:32

RUSIJA NA NOGAMA ZBOG SRBIJE - VUČIĆ ĆE IMATI TRI KLJUČNA SASTANKA - NAJPRE SA MEDVEDEVIM, A POTOM I DVA SA PUTINOM! Bocan-Harčenko otkrio planove Moskve kad je naša zemlja u pitanju!

Politika

RUSIJA NA NOGAMA ZBOG SRBIJE - VUČIĆ ĆE IMATI TRI KLJUČNA SASTANKA - NAJPRE SA MEDVEDEVIM, A POTOM I DVA SA PUTINOM! Bocan-Harčenko otkrio planove Moskve kad je naša zemlja u pitanju!

Podeli vest

Ambasador Ruske Federecije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je u Jagodini da je situacija na Kosovu i Metohiji, posle izbora, ozbiljna, zabrinjavajuća i neprihvatljiva

Tražićemo i tražimo odgovarajuće reakcije Evropske unije i Kfora, jer je očigledno da Priština nastavlja s pritiscima na srpski narod koji tamo živi, rekao je Bocan-Harčenko na svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine povodom 75. godina od oslobođenja ovog grada od nmeačkih nacista u Drugom svetskom ratu.

- Čitava situacija nakon izbora na Kosovu pokazuje da postoji zabrinjavajući trend, i da su priče zapadnih partnera, koji su više puta govorili da će sutacija biti bolja posle izbora, samo prazna priča. Bez stvarnog pritiska na Prištinu, to su zaista samo prazne reči, koje nemaju nikakav osnov - rekao je ruski ambasador.

KURTI KAŽE DA JA NE SMEM DA KOMENTARIŠEM?! JOK, TI ĆEŠ DA MI ZABRANIŠ! Vučić BRUTALNO o dešavanjima na KiM: Otrovne koverte su CIRKUS, a tek potez britanskog ambasadora...

On je ponovio da je ruski stav isti i da Rusija i Srbija imaju dobru spoljnopolitičku saradnju i saradnju u međunarodnim institucijama, što dokazuje i ovo što se dogodilo u Interpolu.

- Što se tiče naših bilateralnih odnosa oni su poznati, oni su na visokom novo i kvalitetni su. Na tako visokom da takve nikada nismo imali. Redovno razmenjujemo mišljenja na najvišem vrhu - rekao je Bocan-Harčenko.

On je odbornike i goste svečane sednice podsetio da će Beograd u subotu posetiti predsednik Vlade Rusije Dimitrij Medvedev, "a za iduću godinu, kada se obeležava 75 godina pobede nad fašizmom, prvi koji je dobio poziv za proslavu (u Moskvi) je predsednik Srbije Aleksandar Vučić".

Pre te proslave, u decembru će Vučić s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom imati susret na kome će biti reči "o bilateralnim odnosima i sitauaciji u regionu".

ELITA KOJA NIJE SPREMNA DA SE ŽRTVUJE ZA SVOJ NAROD - I NIJE ELITA! Slobodan Antonić jasan: Narodi bez države najčešće nestaju!

Bocan-Harčenko je dodao da Rusija i Srbija imaju niz projekata "od strateškog značaja" i spomenuo gasovod "Turski tok", izgradnju železničke infrastruktura, ali je ukaza i na brojne mogućnsotu koje nisu iskorištene.

On je izrazio, kako je rekao "veliko zadovoljstvo" što je danas u Jagodini i ocenio da postoje brojne oblasti u kojima Jagodina i Rusija mogu sarađivati i biti partneri.

Čestitajući Dan grada, ruski ambasador istakao da je oslobađanje od fašizma "zajednička istorija, zajednička borba, grobovi i spomenici su simboli zajedničke borbe u Dragum svetskog ratu protiv fašizma".

- Naši borcu su rame uz rame vodili borbe protiv fašizma. Moramo i dalje zajedno, nastavićemo borbu ali diplomatski, i verujem da nećemo izgubiti. Istrajaćemo u ovoj borbi, a imamo i zajednički stav protiv prekrajanja istorije, pretvaranja zločinaca u heroje - rekao je Bocan-Harčneko.

Svečanom sednicom u Jagodini predsedvao je predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, a pre svečane sednice, Bocan-Harčenko i delegacije Skupštine grada i SUBNOR-a položile su vence na Somenik partizanima u Aleji nosilaca "Partizanske spomenice" na Gradskom groblju, Spomen kosturnicu 1.170 vojnika podoficira i oficira Crvene armije u Spomen parku Rusko groblje, na Spomenik srpskim ratnicima u svim ratrovima u centru grada i na Skveru omladine.

SRBIJO, NE OČEKUJ EU NI ZA 10 GODINA, ALTERNATIVA SU RUSIJA I KINA! Britanci su se oduvek pitali na Balkanu, ekspert iz Londona otkriva šta čeka našu zemlju!

Ruski ambasador je, u pratnju domaćina Dragana Markovića, posetio i Muzej voštanih figura u Jagodini, u kome se nalazi i voštana figura predsednika Rusije Vladimira Putina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Rusija na nogama zbog Srbije? Kada bi mlade Ruse pitali gde je Srbija i koji je njen glavni grad, tri četvrtine njij ne bi znali da na to pitanje odmah odgovore.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija