• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik Srbija

22.10.2019

20:24

KURTI, ZAR TI O GENOCIDU? Aljbin se zaneo, pa krenuo o Nobelu... Budući šiptarski premijer BRUTALNO napao Petera Handkea!

Politika

KURTI, ZAR TI O GENOCIDU? Aljbin se zaneo, pa krenuo o Nobelu... Budući šiptarski premijer BRUTALNO napao Petera Handkea!

Podeli vest

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti ponovo se obrušio na dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea, kojeg je nazvao „zagovornikom genocida“

On je na svom Fejsbuk nalogu postavio status u kome se „prisetio“ da je pre 55 godina Žan Pol Sartr odbio da primi Nobelovu nagradu za književnost.

- Tada je Sartr odbio nagradu jer nije želeo da ga ona transformiše, a nagrada za Handkea već transformiše Nobelovu nagradu za književnost. Ova nagrada, koja se smatra najvećim dostignućem u piščevom životu, nije prestižna zbog novca koji se dobija, već zbog imena onih koji su je istorijski krasili. Dakle, lista ocenjenih je dodala vrednost ceni. Ali koja je vrednost nagrade Petera Handkea, ovog zagovornika genocida i negiranja boli i trauma celih naroda? - upitao je na Fejsbuku Kurti.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija