• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ - D. KLJAJIĆ

27.10.2019

17:30

MIRNO SPAVAJ, SRBIJO! Srpski vojnici POTPUNO OBUČENI za S-400! Naša vojska nikad jača!

Politika

MIRNO SPAVAJ, SRBIJO! Srpski vojnici POTPUNO OBUČENI za S-400! Naša vojska nikad jača!

Podeli vest

Tokom vežbe 'Slovenski štit' juče na aerodromu u Batajnici srpski vojnici pokazali da su obučeni da potpuno samostalno koriste S-400

Srpski oficiri, podoficiri i vojnici pokazali su da su u potpunosti obučeni za samostalno rukovanje najmoćnijim raketnim sistemom na svetu S-400, koji je u četvrtak ujutro po odobrenju predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina razmešten na aerodromu u Batajnici. 
 

Više srpskih raketaških posada na čelu sa brigadnim generalom Tiosavom Jankovićem sredinom septembra su u Astrahanskoj oblasti u Rusiji imali priliku da prođu obuku za rukovanje ovim složenim sistemom. Naši vojnici juče su pokazali kako bi u slučaju napada na Srbiju bili u stanju da zaštite svoju zemlju. 

Čudo neviđeno

Dramatično ojačavamo našu vojsku. Ja ovo nisam video nikad u životu, bio sam na važnim strateškim aerodromima, ali ovo je pravo čudo
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije


 

Supermoćno oružje

U umeće naših elitnih 'raketaša' uverila se i ekipa Informera koja je na vojnom aerodromu u Batajnici imala priliku da prati združenu vojnu vežbu Vojske Srbije i i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019".  Tokom ove vežbe, uz S-400 prikazan je i raketni sistem "pancir S", koji je u subotu predstavljen kompletnoj srpskoj javnosti na vežbi na Pasuljanskim livadama. 

BRAĆO SRBI, VI STE POD RUSKIM KIŠOBRANOM! General Lipovoj ZAGRMEO: Rusija vedri i oblači Balkanom, zaštitićemo interese Srbije!


Tokom demonstracije rada S-400 u kontrolnom centru, srpski i ruski vojnici pokazali su kako radi 'Putinovo čedo' i zašto je ovo najubojitiji sistem na svetu od koga strahuju sve svetske sile. On je, u simulaciji potpuno realnih okolnosti, uspeo da za manje od pet minuta locira i uništi 14 neprijateljskih avio-formacija koje su krenule u napad na Srbiju!


Vojnu vežbu u Batajnici nadgledao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno s ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba VS Milanom Mojsilovićem. 
- Nisam verovao, a video sam malopre kako nam je manje od pet minuta bilo potrebno da uništimo sve ciljeve, 14 avio-formacija koje su u simulaciji istovremeno napadale Republiku Srbiju. Uspeh pogađanja sa jednom raketom nam je 98 odsto, a u borbenim uslovima ispaljuju se dve rakete na jedan cilj, a tu je uspešnost 99,99 odsto. Tu jednostavno nema promašaja - preneo je predsednik Vučić utiske nakon upoznavanja sa funkcionisanjem S-400. 

Poklon generala Grehova za Vučića

 

Zamenik komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije general-potpukovnik Jurij Nikolajević Grehov uručio je nakon vojne vežbe predsedniku Aleksandru Vučiću maketu sistema "pancir S1" kao uspomenu povodom izvođenja zajedničke vežbe. 
Tom prilikom on je Vučiću uručio i monografiju o ruskoj armiji. 

On kaže da taj sistem u potpunosti pokriva bezbednost i srpske zemlje i srpskog neba. 
- Kada bismo imali dva diviziona "S 400", niko nikada ne bi nadletao Srbiju i ne bi ni pomislio da nadleće Srbiju. Mi ih, nažalost, još nemamo, ali smo srećni što možemo da vidimo kako to izgleda. Na 600 kilometara možete da vidite sve, a gađate već na 400, 380 kilometara! Nije slučajno S-300 najbolji sistem na svetu. Voleli bismo da imamo ovaj sistem, ali u ovom trenutku jedino ako bi nam ga Rusi ostavili... Drugačije ne možemo sebi da ga priuštimo. To su sistemi koji vam potpuno garantuju bezbednost i sigurnost za narod i zemlju, za generacije koje dolaze - kaže predsednik i naglašava da Srbija "dramatično ojačava svoje vojne kapacitete".

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Čekajte, bre


ORHAN DRAGAŠ
MEĐUNARODNI INSTITUT ZA BEZBEDNOST 
S-400 u zavisnosti od kompleta koji se traži može da dostigne i cenu od nekoliko milijardi dolara. Jedna baterija košta 400 miliona dolara. 

I 'pancir' je strašan

Predsednik Srbije je govorio i o raketnom sistemu 'pancir S', koji je takođe dopremljen iz Rusije i koji ostaje u sastavu naše vojske.
- 'Pancir' je takođe strašan i pogađa sa oko 95 odsto uspešnosti. Kao što znate, jedan "pancir S" smo kupili i naručili. To je fantastičan sistem, koji gađa sve leteće objekte, posebno dronove i krstareće rakete na daljini do 80 kilometara, sve vidi i vrlo je teško ometati njihov radar jer imaju mnogo raznovrsnih šifri i mnogo različitih pristupa. Molim vas da pogledate srpske vojnike da vidite kako su nasmejani i koliko su srećni zbog svega što su videli. Kada smo ušli u kabinu "S-400" videli smo kako je to impresivno, odatle branite celu zemlju. Neverovatna moć, neverovatna snaga i čestitam još jednom i našim ruskim prijateljima što su uspeli da takve sisteme stvore. Ja ovo nisam video nikad u životu, bio sam na važnim strateškim aerodromima, ali ovo... Ovo je čudo - istakao je Vučić. 

(VIDEO/FOTO) VUČIĆ ODUŠEVLJEN MOĆNIM NAORUŽANJEM U BATAJNICI: Ja ovako nešto u životu nisam video! S 400 ima ubitačno dejstvo, ali...

 

Svetski mediji: Rusija je
srpski pouzdan saveznik

 

 Informacija da je ruska vojska u našu zemlju dopremila raketni sistem S-400 i bateriju 'pancir S' udarna je vest u mnogim svetskim medijima. 
Vodeća svetska agencija 'Rojters' naglašava da je ovo prvi put da Rusija doprema svoj PVO sistem na vojnu vežbu u nekoj stranoj zemlji. 'Juronjuz' takođe prenosi ovu informaciju, uz komentar da je Rusija pouzdani saveznik Srbije kada je status Kosova u pitanju. 


I turska agencija 'Anadolija' objavila je vest naglašavajući da je ovo prvi put da se Rusi odlučuju da dopreme svoju superiornu PVO odbranu na vojnu vežbu van svojih granica. 
I izraelski 'Džerusalem post' javlja da je Rusija poslala u Srbiju svoj PVO sistem S-400 u cilju zajedničkih vojnih vežbi.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija