• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

04.11.2019

21:35

TO JE ZAKON, NIŠTA LIČNO! Milić: Ako Srbija uradi ovu stvar momentalno bi se našla na udaru Amerike!

Politika

TO JE ZAKON, NIŠTA LIČNO! Milić: Ako Srbija uradi ovu stvar momentalno bi se našla na udaru Amerike!

Podeli vest

Direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić izjavila je danas da bi Srbija po automatizmu pala pod sankcije SAD ako bi kupila rusko oružje

- Američki kongres je zbog ruskog mešanja u izbore u SAD, ali pre svega zbog ilegalne aneksije Krima, usvojio zakon koji se zove ''Borba protiv američkih neprijatelja kroz sankcije''. To su sektorske sankcije, najčešće je to blokada sredstava, zabrana kupovine i slične stvari... Nisu sankcije onog tipa kakve su Srbiji bile nametnute devedesetih godina od Saveta bezbednosti i Generalne skupštine UN - objasnila je Milićeva na televiziji O2.

Ona dodaje da na to ne mogu da utiču ni Stejt deparment ni Bela kuća i da nema veze to što je Srbija vojno neutralna zemlja, prenosi B92.

AMERI SE NASKROZ POGUBILI, SADA NE DAJU RUSIMA DA ODVEZU S-400 I PANCIR IZ SRBIJE, dok ne utvrde ko je kriv za to što su stigli u našu zemlju!

- Srbija bi pala po automatizmu pod sankcije zato što bi eventualno kupila oružje. Ništa lično, to jeste poenta, to je zakon koji je usvojio Kongres, i Stejt department i Bela kuća tumacenje tog zakona ne mogu da promene. U Americi je zakon - zakon, i nije ništa lično - naglasila je direktorka Centra za evroatlanske studije.

Milićeva kaže da bi u tom slučaju pod sankcijama bili samo određeni sektori.

- Pod sankcije bi pali samo oni delovi koji su imali veze s kupovinom, delovi ministarstava ili pojedinci - rekla je Jelena Milić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 4 godine

Halo! Ja mislim da je mnogo bolje da budemo pod sankcijama, nego pod bombama i raketama Amerikanaca. Ako im ne budemo dali Kosovo, a necemo, dobicemo opet bombe. Kome to nije jasno? Znaci, moramo biti sposobni da se odbranimo? Zasto bi im to smetalo, ako nemaju agresivne namere?

Zoki

pre 4 godine

A jel mozete vi meni gospodjo Milic malo da poduvate?? Nista lično takodje!

Amater

pre 4 godine

ZASTO NE OSUDIS AMERIKU ZA TAKAV ZAKON AKO VEC PRICAS TAKVE STVARI,DALI JE TO DEMOKRATIJA ZA KOJU SE TI BORIS AKO UCENJUJES SANKCIJAMA STA CE I GDE CE NEKA ZEMLJA KUPITI NESTO.

Dragan

pre 4 godine

Kakva prostakuša nije ni za ku..c samo za no..

Lala iz Banata

pre 4 godine

A sta ako je pistolj na poklon...? Poklonjenoj puski se ne gleda u... - kalibar...!

Grobar

pre 4 godine

Sa Amerikom nema kako ti hoces ili jesi ili nisi ako nisi nagrabusices pa ti biraj..

Lala iz Banata

pre 4 godine

Cast je vaznija od zivota...! Vi koji tako rezonujete, casti nemate...Zato i lupetate kao maksim po diviziji...!

zoran

pre 4 godine

Pa će njihov zakon primenjivati na nas ne lupetaj.

Patriot

pre 4 godine

"Američki kongres je zbog ruskog mešanja u izbore u SAD, ali pre svega zbog ilegalne aneksije Krima, usvojio zakon..." Milićeva, ništa lično, šta ti radiš u Srbiji, đubre izdajničko!? Mnogo lepo živiš u zemlji koju mrziš, plaćena od najvećih zločinaca u istoriji. Opet, ništa lično, kad se pogledaš u ogledalo mora da ti je muka - meni bi bar bilo.

deda Raša

pre 4 godine

Kakav je to americki zakon a koji vazi na celoj planeti zemlji? Valjda onaj isti koji je izglasan o genocidu nad Indijancima. Bezacete vi sa Balkana i Evrope isto kao i iz Sirije.

Lala iz Banata

pre 4 godine

A sta ako ja naprimer, dobijem pucaljku na poklon...? Jel ondak i meni americke SANKCIJE...?

Ma Nemoj

pre 4 godine

"ali pre svega zbog ilegalne aneksije Krima," - A REFERENDUM!? Znači po tebi je samo bombardovanje SRJ i okupacija KiM "LEGALNA"!? "Ništa lično, to jeste poenta, to je zakon koji je usvojio Kongres, i Stejt department i Bela kuća tumacenje tog zakona ne mogu da promene." A znači tako! Samo su "tumačili" sve odredbe NATO alijanse o vojnoj intervenciji kao i "zaobišli" SB UN radi bombardovanja SRJ - i to "tumačenje" gurali i kroz Hag a i danas to čine iz petnihih žila!? Reče " U Americi je zakon - zakon, i nije ništa lično." Pa po tebi znači nisu bombardovali SRJ ZBOG MILOŠEVIĆA!?- kako je objašnjavala Olbrajtova i onaj lažov Šej!? Slaba ti ovo ispade NATO propaganda - "to jeste poenta" i jedina poenta i ovog tvog lobiranja/ i to verovatno dobro plaćenog!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija