• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

07.11.2019

23:00

OVAJ JE ZREO ZA LUDNICU! Optužio Putina da je osnovao OVK!? NASTAVLJA SE PRLJAVA ANTIRUSKA KAMPANJA

Politika

OVAJ JE ZREO ZA LUDNICU! Optužio Putina da je osnovao OVK!? NASTAVLJA SE PRLJAVA ANTIRUSKA KAMPANJA

Podeli vest

Samozvani bezbednosni stručnjak Darko Trifunović tvrdi da je Putin obučavao Šiptare dok je bio šef KGB u Istočnoj Nemačkoj. To je nastavak kampanje koja treba da Srbima ogadi Ruse i Rusiju

Samozvani bezbednosni stručnjak Darko Trifunović optužio je juče predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina da je osnovao OVK, odnosno da je obučavao albanske teroriste dok je bio šef KGB u Istočnoj Nemačkoj!?

Foto: Informer DN

Trifunović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Hepi, rekao da je ova zločinačka organizacija osnovana sredinom osamdesetih godina prošlog veka i da je ključni čovek u njenom stvaranju bio Putin, u to vreme prvi čovek sovjetske obaveštajne službe u Berlinu?!

Teorija bez pokrića

Trifunović je juče za Informer ponovio svoje sumanute tvrdnje i rekao da stoji iza svega jer navodno poseduje dokumente Savezne službe državne bezbednosti bivše Jugoslavije u kojima ovo piše!?

Prema njegovim rečima, Albanija i Istočna Nemačka osamdesetih godina 20. veka bile su pod punom kontrolom sovjetskih službi, koje su i osnovale OVK.

To je američko čudovište

OVK je teroristička organizacija koju su osnovali, finansirali, obučavali i pomagali samozvani eksperti SAD i CIA
Stefan Stamenkovski, lider 'Zavetnika'

- OVK je osnovana osamdesetih godina pod nazivom Staljinističko-lenjinistički pokret Albanaca za odvajanja od Jugoslavije. Ova organizacija napravljena je od strane Štazija, tajne službe Istočne Nemačke, i albanske tajne službe Sigurimi. U to vreme, Albanija i Istočna Nemačka bile su pod kontrolom sovjetskih službi. Čovek koji je bio ključan u stvaranju šiptarske terorističke organizacije bio je lično Putin. On je u to vreme vrbovao i Angelu Merkel da radi za Moskvu. Sve ovo ne govorim ja, već stoji u dokumentima Savezne službe državne bezbednosti Jugoslavije - tvrdi Trifunović, koji zanemaruje činjenicu da je OVK, po svim relevantnim izvorima, osnovana tek 1993. godine, a da je Putin bio agent KGB u Istočnoj Nemačkoj od 1985. do 1989. godine.

SRBIJO, KAD TE EU VEĆ NEĆE, RUSIJA I EAU TI NUDE MILIJARDE! Moskva se ne šali, naša zemlja je u svim njihovim agendama!

Foto: printscreen

Komentarišući ove navode, bezbednosni stručnjak Milan Petrić ističe da je Trifunovićeva teorija bušna sa više strana.

- Ova tvrdnja o Putinu uopšte ne pije vodu jer on u to vreme nije imao ovlašćenja za takve krupne međunarodne programe. Uostalom, da je to istina, Rusija bi valjda i danas rukovodila terorističkom OVK. To znači da do ratova na Balkanu ne bi ni došlo, jer Rusija ne bi huškala jednog saveznika na drugog. Sumnjam da je i ova tvrdnja deo antiruske propagande. Ona se uklapa u sve učestalije teorije da je Rusija kriva za sve krize čiji su pravi autori NATO pakt i EU - naglašava Petrić.

SRBIJA ZBACILA OKOVE ZAPADA: Šargarepa u obliku članstva u EU više nije realna - PRIMENA SILE VIŠE NIJE MOGUĆA!

Lider 'Zavetnika' Stefan Stamenkovski kaže da je Darko Trifunović poznat kao neko ko za račun zapadnih mentora koristi svaku priliku da pljuje po Rusiji i Rusima.

- Trifunović je poznat i po tome što se lažno predstavlja da je redovni profesor Fakulteta bezbednosti, pa je i sam dekan fakulteta morao otvorenim pismom da to demantuje i da se ogradi od ovog samozvanog profesora i eksperta. Najbolji pokazatelj o tome koliko je ostrašćen jeste nivo laži i neistina kojima se služi i kada je u pitanju OVK. To je teroristička organizacija koju su osnovali, finansirali, obučavali i pomagali samozvani eksperti SAD i CIA. Sa druge strane, Ruska Federacija i Putin zastupaju stav o nedeljivosti naše teritorije i ne prihvataju da se prekraja međunarodno pravo i Rezolucija 1244. Upravo ruskim lobiranjem sprečen je ulazak 'Kosova' u Unesko i Interpol - podseća Stamenkovski.

Ništa bez dokaza

Politikolog Aleksandar Pavić kaže da za ovakve krupne optužbe moraju da postoje jasni dokazi.

- Kada neko iznosi tako ozbiljnu optužbu na račun bilo koje javne ličnosti, a pogotovo predsednika najmoćnije nuklearne sile na svetu, a uz to još i Srbiji bliske savezničke zemlje, morao bi za to da iznese ozbiljne dokaze da bi bio ozbiljno shvaćen. U ovom slučaju, nikakvi dokazi nisu ponuđeni, tako da je i optužba neozbiljna. S druge strane, ako poseduje dokumente, moraće da ih pokaže, inače je ovo samo tvrdnja bez pokrića - zaključuje Pavić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Crni

pre 4 godine

Ozbiljno treba da razmislite vi i Pink da povedete kampanju da se ovom coveku zabrani ili da ga ignorisu svi mediji sa nacionalnom frekfenciom jer je dosadio sa lazima koje plasira i ispira mozak mladjim generacijama. Takodje ga treba napadati non stop zato sto uopste predaje deci na fakultetu akl jos uvek to radi.

Miro

pre 4 godine

Svaka mu čast zaista mi je ova informacija Presjednika RF podigla u nebo, obučio ih je zaista dobro, postigli su zasada svoje ciljeve, mi moramo svi na tu obuku. Svaka čast Vladimiru na profesionalnosti i stručnosti. Nakon obuke ćemo da postignemo isto ili više.

Miro

pre 4 godine

Koliko sam mogao da proverim obuka za Srbe je besplatna ( za razliku od ovk) i duze traje uz garnciju većeg kvaliteta

Miro

pre 4 godine

A ja glupan misleo da je NATO najbolja, uskoro ćemo videti koga je Vladimir bolje obučio. Sve priče, planovi itd pre bitke su samo pretpostavke, osim ako je neko obučen da brzo beži i predsje se. Znat ćemo uskoro

RS 9192

pre 4 godine

Сви они који редовно прате политичка дешавања на подручју бивше Југе добро се сјећају Трифуновића и Домагоја Марготића и њихових махинација против Републике Српске и њених најистакнутијих политичара. Од турчина знаш шта можеш да очекујеш... али, потурица мора да буде десет пута гори, да бих се доказао.

lazar

pre 4 godine

sta reci a ne zaplakati nad sorosevim placenikom i bjednikom

stanko

pre 4 godine

Veća je b*dala Marić, kao da ga je namerno pozvao da lobira za fašiste amerikance i da pljuje po rusima, a i potvrđivao je njegove navode. Ovog ''stručnjaka'' Trifunovića treba uhapsiti pa neka dokazuje svoje tvrdnje i optužbe. On je plaćenik, a Marić je prol*pao.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija