• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.11.2019

18:09 >> 18:11

SRBIJO, OVO NIJE ŠALA! URSULA FON DER LAJEN: EU MORA NAUČITI DA PRIMENJUJE SILU! Imate gde, tu su vam neposlušni puleni u Prištini, pa da vidimo... SRBE ZABORAVITE...

Politika

SRBIJO, OVO NIJE ŠALA! URSULA FON DER LAJEN: EU MORA NAUČITI DA PRIMENJUJE SILU! Imate gde, tu su vam neposlušni puleni u Prištini, pa da vidimo... SRBE ZABORAVITE...

Podeli vest

Novopostavljena predsednica Evropske komisije - bivša nemačka ministarska odbrane Ursula fon der Lajen - ocenila je da je NATO izvanredna institucija. Tako je odreagovala na tvrdnju francuskog predsednika Emanuela Makrona da Alijansa upravo preživljava "smrt mozga"

- Uprkos previranjima poslednjih nedelja, smatram da se NATO pokazao kao izvanredan štit slobode - rekla je u govoru u Berlinu uoči 30. godišnjice pada Berlinskog zida. 

Prema njenim rečima, NATO je najjači odbrambeni savez u svetu. Fon der Lajen je ocenila i da EU treba da uči kako se "razgovara na jeziku sile". Na konferenciji koju je u Berlinu organizovala Fondacija "Konrad Adenauer" na istu temu je još rekla:

- Meka sila više nije dovoljna ako želimo da EU jača svoj uticaj u svetu. Moramo zaista da naučimo jezik sile. Ovo se prvenstveno tiče "bildovanja sopstvenih mišića" u sferama u kojima je EU navikla da se oslanja na druge. Na primer: u politici bezbednosti - dodala je ona.

Govoreći o odnosima EU sa Moskvom i Vašingtonom, ukazala je da Rusija "nastoji da popuni svaki vakuum koji iza sebe ostavljaju Sjedinjene Države". Fon der Lajen će na mestu predsednika Evropske komisije naslediti Žan-Klod Junkera koji će položaj napustiti krajem novembra.

SRBI, HRVATI, MUSLIMANI SU PAD BERLINSKOG ZIDA PLATILI KRVLJU, Nemci su ujedinili i odmah obrušili na Jugoslaviju! UZALUD SU BILE MOLBE IZ SVETA DA TO NE ČINE!

S obzirom na to da tek slede razgovori Beograda i predstavnika lažne države Kosovo ne bi bilo iznenađenje da EU silom zapreti Srbiji, koja ne želi da prizna Prištinu, a da zauzvrat ne dobije ništa! Berlin ne želi nikakve razmene teritorija, podelu KiM i slično. Od Beograda traži da prizna Kosovo, a Ursula fon der Lajen važi za osobu blisku Angeli Merkel, koja upravi insistira na bezuslovnom priznanju lažne države.

Ipak, Srbija nije više tako nejaka kako na početku 21 veka i sada se sa njom ne može razgovarati jezikom ucena i pretnji silom. Pogotovo ne upotrebom sile!  

NISU HTELI DA POSLUŠAJU TRAMPA, SADA IH ČEKA HAG! STEŽE SE OBRUČ I OKO ZMIJE, Tači čeka poziv, Veselji ga već dobio, na tapetu i Haradinaj! UZBUNA U PRIŠTINI!

Ipak, Brisel, ako želi, ima gde da pokaže mišiće. Naprimer u Prištini, gde su im se puleni potpuno oteli kontroli i prave probleme regionu ali i EU. Pitanje je samo da li EU sme da krene silom na Tačija, Kurtija, Haradinaja, Veseljija i ostalu ekipu?! 

Ako je suditi po ponašanju nekadašnjih vođa OVK njih mišljenje EU ne zanima. Štaviše!   


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 4 godine

Odgovor Ursuli fon der Lajen je sledeći: Kada baba bilduje mišiće, to izgleda groteskno. Pod tim ne mislimo na nju lično zbog njenih preko šezdeset godina sprcanih u korupciji,već na Evropu.Krv žrtava ne samo iz II svetskog i Velikog rata, već naročito onih iz dvedesetih godina . veka ovde na prostoru bivše Jugoslavije, koju su dizali kraljevi Srbije, a ipak očuvao Tito, u moralnom smislu baš na današnji dan treba da vas opomene da suzbijete aroganciju koja vas je uvek vodila u agresiju protiv drugih i mračne ideologije koje su vam u nekoj perverznoj želji da dominirate davale podstrek čak i u građenju koncentracionih logora i spalionica ljudi na tlu te vaše vajne Evrope. Balkanski narodi nisu roblje na pijaci za koje će neko da nudi cenu ili da mu preti. i da. NATO jeste fašistička tvorevina koja brani vašu "slobodu i demokratiju". Ali svet je mnogo veći od vas koji ste u fazi odumiranja. To vam je i Junker saopštio, zato, manite se mišića i pamet u glavu. Rat se desi ponekad ničim izazvan. Bar Jugosloveni pamte tu istinu, a Srbi prebrojavaju posledice etničkog čišćenja i u . veku. Nikoga vi niti volite niti poštujete. Vi samo želite da posedujete i kontrolišete. A to je davno prošlo vreme. Budućnost pripada hrabrim, radnim i slobodarskim nacijama i državama. Poltroni su vaša poluga koju ćete potrošiti i nakon toga neće vam ostati ništa. Osim ekonomske migracije i pritisaka na vaš budžet i nacionalne interese.

didi

pre 4 godine

BRAVOOOOO tako se odgovara ostrašćenim babetinama!!!!!!!!!!

Mane

pre 4 godine

Često sam na stranim portalima(ima dosta naših) i vodim-o borbu protiv neistine i da vidite na kakve sve ljude i stavovove nailazim.Tako jedan"X"švaba kaže"Da Srbi sačekaju još,jer nam nisu zaboravili nešto? i da ćemo se obračunati"!Ja ne sumnjam u njihovu ozbiljnost kada običan narod tako misli.Negine nam još jedan sukob sa njima ali ovaj put ne treba imati milosti ni žalosti prema nikom jer bolje je da oni plaču nego Mi.Dosta je srpska majka plakala,i nek upamte to,ako dođu bićemo se do zadnje kapi krvi na svakakav i veoma brutalan način ne prezajući od ničega!!Ponašaćemo se brutalnije nego što mogu da zamisle,pa nek izvole!!!

Marcco

pre 4 godine

"NATO je najjači odbrambeni savez u svetu"... kaže Ursula... a od koga su se branili i kada? Gadi mi se takav stepen licemerja.

RINGISPIL

pre 4 godine

Resenje je jednostavno, na svaku pretnju amerike, nemacke , britanije samo narucivati novo i novo oruzje i to sto mocnije. Zar neko sumnja da ameri nebi razbili severnu koreju da ovi nemaju oruzje sudnjeg dana. Pa zapad nezna za dijalog ravnopravnih samo razumeju silu i moc. PA VIDIMO KOLIKO MRZE RUSIJU zasto pa samo sto joj ne mogu nista. Sloboda nema cenu.

Lovac

pre 4 godine

Za nju Nemci kazu unistila je nasu vojsku za vrijeme ministrovanja u sistemu odbrane. Na vijest da je dobila glasove u EU. Parlament i izabrana za to sto radi bili su zaprepasteni.. Istrosena i neskolovana.

Dragan

pre 4 godine

Zadnji put nemačka je bila podeljena na dva dela a sledeći put biće rasparčana.

djordje

pre 4 godine

Ovi nikad neće da se promene. Sledeći put neće biti žrtve Srbi i Jevreji. Neka se samo sile, neće još dugo.

Petar

pre 4 godine

Dokle ce bre vise da se na nas istresa svaka susa iz EU ? Daj Boze da drzavno rukovodsto Srbije nabavi S 400 !!!! Ucutale bi koje kakve budale iz EU za navek !!!!

Svedja

pre 4 godine

Kad ce jednom da srbija shvati da eu ne zeli srbiju i da stalno samo nesto uslovljava,a albancima sve se ulizuju u doope tako da nek se srbija okrene sebi a ne eu, eu propada kao svedska, svedjani mrze strance ali kasno su se setili da im je politika unistila zivote! I mislili su doce migranti pa ce da rade za njih ko robovi a danas svedjani rade a migranti sede i dobijaju parei bogatiji su od svedjana , imaju bolja kola i bolje se oblace i za 5 god bice ih i vise od svedjana i pokopace ih! Tako da srbija nek zaboravi eu jer eu je samo jedna velika banda koja ni sama ne zna sta hoce! Al polako i sigurno ce da im islam dodje glave !

Lala od Banata

pre 4 godine

Doticnoj Ursuli kada je spominjala Rusiju i misice odgovorio je Sergej Sojgu ( vojni ministar ): Ima doticna jos zivih rodjaka koji su probali da primene silu i krenuli Rusiju pa neka joj kazu kako su se proveli i vratili. Izgleda da se Nemcima opet ratuje i da im je do pokazivanja misica i bildovanja.

Čika Crni

pre 4 godine

Gospođi se puca, a? Nemoj da te čika Velja pukne... De, de, ne boj se, 'ajde, uzmi bonu.... Od završetka II s.r. Nemačka je "sterilisana" po pitanju osvajačkih pretenzija i primene oružane sile, pa bi sada malo da ratuje pod okriljem EU. Nije im lako, pritisnuo ih ovaj decenijski mir pa ih zasvrbeli tabani, malo bi da marširaju po Balkanu. Ako dođete možda se ne vratite... u jednom komadu.

SS

pre 4 godine

Svet ih nažalost nije dovoljno kaznio '45 i proglasio genocidnom nacijom,tako da nacisti nastavljaju tamo gde su stali,da naplate dug srbima,ekonomski ojačali i sad mogu ponovo da haraju po EU,a mi tu ništa ne možemo,jer ih se pi*ke englezi i francuzi sa poltronima plaše.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija