SRBIJO, OVO NIJE ŠALA! URSULA FON DER LAJEN: EU MORA NAUČITI DA PRIMENJUJE SILU! Imate gde, tu su vam neposlušni puleni u Prištini, pa da vidimo... SRBE ZABORAVITE...

Fotoilustracija

18:09 >> 18:11 Politika 25

Informer | 09. 11. 2019.

SRBIJO, OVO NIJE ŠALA! URSULA FON DER LAJEN: EU MORA NAUČITI DA PRIMENJUJE SILU! Imate gde, tu su vam neposlušni puleni u Prištini, pa da vidimo... SRBE ZABORAVITE...

Novopostavljena predsednica Evropske komisije - bivša nemačka ministarska odbrane Ursula fon der Lajen - ocenila je da je NATO izvanredna institucija. Tako je odreagovala na tvrdnju francuskog predsednika Emanuela Makrona da Alijansa upravo preživljava "smrt mozga"

- Uprkos previranjima poslednjih nedelja, smatram da se NATO pokazao kao izvanredan štit slobode - rekla je u govoru u Berlinu uoči 30. godišnjice pada Berlinskog zida. 

Prema njenim rečima, NATO je najjači odbrambeni savez u svetu. Fon der Lajen je ocenila i da EU treba da uči kako se "razgovara na jeziku sile". Na konferenciji koju je u Berlinu organizovala Fondacija "Konrad Adenauer" na istu temu je još rekla:

- Meka sila više nije dovoljna ako želimo da EU jača svoj uticaj u svetu. Moramo zaista da naučimo jezik sile. Ovo se prvenstveno tiče "bildovanja sopstvenih mišića" u sferama u kojima je EU navikla da se oslanja na druge. Na primer: u politici bezbednosti - dodala je ona.

Govoreći o odnosima EU sa Moskvom i Vašingtonom, ukazala je da Rusija "nastoji da popuni svaki vakuum koji iza sebe ostavljaju Sjedinjene Države". Fon der Lajen će na mestu predsednika Evropske komisije naslediti Žan-Klod Junkera koji će položaj napustiti krajem novembra.

SRBI, HRVATI, MUSLIMANI SU PAD BERLINSKOG ZIDA PLATILI KRVLJU, Nemci su ujedinili i odmah obrušili na Jugoslaviju! UZALUD SU BILE MOLBE IZ SVETA DA TO NE ČINE!

S obzirom na to da tek slede razgovori Beograda i predstavnika lažne države Kosovo ne bi bilo iznenađenje da EU silom zapreti Srbiji, koja ne želi da prizna Prištinu, a da zauzvrat ne dobije ništa! Berlin ne želi nikakve razmene teritorija, podelu KiM i slično. Od Beograda traži da prizna Kosovo, a Ursula fon der Lajen važi za osobu blisku Angeli Merkel, koja upravi insistira na bezuslovnom priznanju lažne države.

Ipak, Srbija nije više tako nejaka kako na početku 21 veka i sada se sa njom ne može razgovarati jezikom ucena i pretnji silom. Pogotovo ne upotrebom sile!  

NISU HTELI DA POSLUŠAJU TRAMPA, SADA IH ČEKA HAG! STEŽE SE OBRUČ I OKO ZMIJE, Tači čeka poziv, Veselji ga već dobio, na tapetu i Haradinaj! UZBUNA U PRIŠTINI!

Ipak, Brisel, ako želi, ima gde da pokaže mišiće. Naprimer u Prištini, gde su im se puleni potpuno oteli kontroli i prave probleme regionu ali i EU. Pitanje je samo da li EU sme da krene silom na Tačija, Kurtija, Haradinaja, Veseljija i ostalu ekipu?! 

Ako je suditi po ponašanju nekadašnjih vođa OVK njih mišljenje EU ne zanima. Štaviše!   slađa

09.11.2019. 18:29

Odgovor Ursuli fon der Lajen je sledeći: Kada baba bilduje mišiće, to izgleda groteskno. Pod tim ne mislimo na nju lično zbog njenih preko šezdeset godina sprcanih u korupciji,već na Evropu.Krv žrtava ne samo iz II svetskog i Velikog rata, već naročito onih iz dvedesetih godina . veka ovde na prostoru bivše Jugoslavije, koju su dizali kraljevi Srbije, a ipak očuvao Tito, u moralnom smislu baš na današnji dan treba da vas opomene da suzbijete aroganciju koja vas je uvek vodila u agresiju protiv drugih i mračne ideologije koje su vam u nekoj perverznoj želji da dominirate davale podstrek čak i u građenju koncentracionih logora i spalionica ljudi na tlu te vaše vajne Evrope. Balkanski narodi nisu roblje na pijaci za koje će neko da nudi cenu ili da mu preti. i da. NATO jeste fašistička tvorevina koja brani vašu "slobodu i demokratiju". Ali svet je mnogo veći od vas koji ste u fazi odumiranja. To vam je i Junker saopštio, zato, manite se mišića i pamet u glavu. Rat se desi ponekad ničim izazvan. Bar Jugosloveni pamte tu istinu, a Srbi prebrojavaju posledice etničkog čišćenja i u . veku. Nikoga vi niti volite niti poštujete. Vi samo želite da posedujete i kontrolišete. A to je davno prošlo vreme. Budućnost pripada hrabrim, radnim i slobodarskim nacijama i državama. Poltroni su vaša poluga koju ćete potrošiti i nakon toga neće vam ostati ništa. Osim ekonomske migracije i pritisaka na vaš budžet i nacionalne interese.


didi

09.11.2019. 20:36

@slađa - BRAVOOOOO tako se odgovara ostrašćenim babetinama!!!!!!!!!!Mane

09.11.2019. 18:43

Često sam na stranim portalima(ima dosta naših) i vodim-o borbu protiv neistine i da vidite na kakve sve ljude i stavovove nailazim.Tako jedan"X"švaba kaže"Da Srbi sačekaju još,jer nam nisu zaboravili nešto? i da ćemo se obračunati"!Ja ne sumnjam u njihovu ozbiljnost kada običan narod tako misli.Negine nam još jedan sukob sa njima ali ovaj put ne treba imati milosti ni žalosti prema nikom jer bolje je da oni plaču nego Mi.Dosta je srpska majka plakala,i nek upamte to,ako dođu bićemo se do zadnje kapi krvi na svakakav i veoma brutalan način ne prezajući od ničega!!Ponašaćemo se brutalnije nego što mogu da zamisle,pa nek izvole!!!


SRBIN

09.11.2019. 18:43

Id kad znam za sebe, uvek sam govorio da mi Srbi treba da imam jako i mocno oruzje, bas zbog ovakvih budala koji bi nas Srbe i dalje ponizavali i ubijali.. Jaka Srbija i jaki Srbi su garancija da nas vise niko nece gaziti i ponizavati.


Marcco

09.11.2019. 19:28

"NATO je najjači odbrambeni savez u svetu"... kaže Ursula... a od koga su se branili i kada? Gadi mi se takav stepen licemerja.


RINGISPIL

09.11.2019. 19:49

Resenje je jednostavno, na svaku pretnju amerike, nemacke , britanije samo narucivati novo i novo oruzje i to sto mocnije. Zar neko sumnja da ameri nebi razbili severnu koreju da ovi nemaju oruzje sudnjeg dana. Pa zapad nezna za dijalog ravnopravnih samo razumeju silu i moc. PA VIDIMO KOLIKO MRZE RUSIJU zasto pa samo sto joj ne mogu nista. Sloboda nema cenu.RosaLux

09.11.2019. 20:02

Gospođo Fon, WI u švabskoj imate više prostora pa ponudite albancima teritorije I državu! Dalje ruke od Srbije!!!


Lovac

09.11.2019. 20:07

Za nju Nemci kazu unistila je nasu vojsku za vrijeme ministrovanja u sistemu odbrane. Na vijest da je dobila glasove u EU. Parlament i izabrana za to sto radi bili su zaprepasteni.. Istrosena i neskolovana.


Dragan

09.11.2019. 20:18

Zadnji put nemačka je bila podeljena na dva dela a sledeći put biće rasparčana.


Firga

09.11.2019. 20:22

Zaboravile svabe da im je ruska cizma pregazila drzavu. Sad bi opet da pokazuju misice i ubijaju. Ne dao Bog da dodje ponovo do rata ali ako dodje nestace svabe sa ovoga sveta. A mi vise nemamo sta da trazimo u korumpiranoj i truloj EU. Njihove dvolicne izjave su odavno dokaz da nam ne misle dobro dok siptare podrzavaju. Doci ce i mecka na njihova vrata. Neko odozgo sve vidi. Zivela Srbija.


djordje

09.11.2019. 20:33

Ovi nikad neće da se promene. Sledeći put neće biti žrtve Srbi i Jevreji. Neka se samo sile, neće još dugo.


Baki

09.11.2019. 20:35

Znači opet rat sa ŠVABAMA po treći put i opet će slomiti zube na SRBIJI . SMRT FAŠISTIMA SLOBODA SRBIJI . P.S . ARBANASI više neće postojat na SRPDKOJ ZEMLJI .


Perica

09.11.2019. 20:35

Slađa, bravo za tekst, ja bih samo dodao: nemačka, engleska, SAD i NATO = NAJVEĆI FAŠISTI, UBICE, TERORISTI, KOLJAČI, STVARAOCI LONC LOGORA.... SVE NAJGORE


Petar

09.11.2019. 20:58

Dokle ce bre vise da se na nas istresa svaka susa iz EU ? Daj Boze da drzavno rukovodsto Srbije nabavi S 400 !!!! Ucutale bi koje kakve budale iz EU za navek !!!!


Svedja

09.11.2019. 21:07

Kad ce jednom da srbija shvati da eu ne zeli srbiju i da stalno samo nesto uslovljava,a albancima sve se ulizuju u doope tako da nek se srbija okrene sebi a ne eu, eu propada kao svedska, svedjani mrze strance ali kasno su se setili da im je politika unistila zivote! I mislili su doce migranti pa ce da rade za njih ko robovi a danas svedjani rade a migranti sede i dobijaju parei bogatiji su od svedjana , imaju bolja kola i bolje se oblace i za 5 god bice ih i vise od svedjana i pokopace ih! Tako da srbija nek zaboravi eu jer eu je samo jedna velika banda koja ni sama ne zna sta hoce! Al polako i sigurno ce da im islam dodje glave !


Lala od Banata

09.11.2019. 21:21

Doticnoj Ursuli kada je spominjala Rusiju i misice odgovorio je Sergej Sojgu ( vojni ministar ): Ima doticna jos zivih rodjaka koji su probali da primene silu i krenuli Rusiju pa neka joj kazu kako su se proveli i vratili. Izgleda da se Nemcima opet ratuje i da im je do pokazivanja misica i bildovanja.


Čika Crni

09.11.2019. 21:40

Gospođi se puca, a? Nemoj da te čika Velja pukne... De, de, ne boj se, 'ajde, uzmi bonu.... Od završetka II s.r. Nemačka je "sterilisana" po pitanju osvajačkih pretenzija i primene oružane sile, pa bi sada malo da ratuje pod okriljem EU. Nije im lako, pritisnuo ih ovaj decenijski mir pa ih zasvrbeli tabani, malo bi da marširaju po Balkanu. Ako dođete možda se ne vratite... u jednom komadu.


posmatrac

10.11.2019. 01:09

Slava Vučiću a zbog njega i Dačiću!!! Prošla su ta vremena "Dupelizaca zapada" , tj. dosmanlija na koje su navikli. Dogodine u Prizrenu!!!


SS

10.11.2019. 02:06

Svet ih nažalost nije dovoljno kaznio '45 i proglasio genocidnom nacijom,tako da nacisti nastavljaju tamo gde su stali,da naplate dug srbima,ekonomski ojačali i sad mogu ponovo da haraju po EU,a mi tu ništa ne možemo,jer ih se pi*ke englezi i francuzi sa poltronima plaše.Zoran 52

10.11.2019. 08:37

Nemci su isto stetilisani zbog toga,pa im balkanci sada podižu natalitet,mahom Srbi.


grof01

10.11.2019. 12:39

@Zoran 52 - A zašto srbi idu u njemačku,kad isto razmišljanje ima 99% Nijemaca poput Ursule?Zašto ne idu u Rusiju???


XXL

10.11.2019. 13:54

Džabe sva zla što su naneli civilizaciji schwaben mora da maršira, a destinacija im je uvek - istok. Do poslednjeg.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.