• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.11.2019

09:45

SASTANAK  O „MALOM ŠENGENU“, NASTAVLJEN U PROŠIRENOM SASTAVU! Stigli Zvizdić i Sekulić

Politika

SASTANAK O „MALOM ŠENGENU“, NASTAVLJEN U PROŠIRENOM SASTAVU! Stigli Zvizdić i Sekulić

Podeli vest

Sastanak o „malom Šengenu“ nastavljen je danas u širem sastavu, pošto su se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerima Albanije i Severne Makedonije, Ediju Rami i Zoranu Zaevu pridružili predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i ministarka privrede Crne Gore Dragica Sekulić

Vučić, Rama i Zaev sinoć su dogovorili konkretne mere koje treba da unaprede razvoj i atraktivnost pripreda ove tri zemlje kroz ukidanje prepreka za četiri najvažnije slobode, po uzoru na EU, a u skladu sa Berlinskom inicijativom, zbog čega predsednik Vučić smatra da je teško "napadati" dogovor, iako napade i pritiske očekuje.

Foto: Tanjug

Programom je predviđen i sastanak lidera Zapadnog Balkana sa predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, nakon čega će, o rezultatima razgovora u Ohridu, učesnici na konferenciji za štampu obavestiti javnost.



Među merama koje su sinoć dogovorili Vučić, Zaev i Rama, su mere za slobodu kretanja, kroz omogućavanje putovanja ličnom kartom, ali i radne snage kroz priznavanje kvalifikacija i diploma.

Foto: Tanjug

Što se slobodnog protoka roba tiče dogovoreno je uvođenje 24-o časovnog radnog vremena svih inspekcijskih službi sa akcentom na fotosanitarnu I veterinarsku inspekciju, ali i objedinjavanje I formiranje zajedničkog paketa dokumentacije potrebnog za tranzit roba u okviru zemalja članica inicijative.

TAČI OPET MINIRA! Dao sramno objašnjenje zašto nije otišao u Ohrid!

Na sastanku u Ohridu sve četiri slobode ući će u akcioni plan, koji treba do idućeg sastanka, 21. decembra u Albaniji, da donese konkretne rezultate.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija