• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.11.2019

11:36 >> 11:37

JOŠ JEDNA VELIKA POBEDA SRBIJE! Republika Nauru povukla priznanje lažne države Kosovo!

Politika

JOŠ JEDNA VELIKA POBEDA SRBIJE! Republika Nauru povukla priznanje lažne države Kosovo!

Podeli vest

Republika Nauru sa Pacifika je 17. država koja je povukla priznanje Kosova i Metoghije, saznaje Informer.rs!


Od ukupno 193 suverenih država koje su članice Ujedinjenih nacija, sada su na spisku onih koje su priznale nezavisno Kosovo 93 države, dok je 95 zemalja protiv jednostrane nezavisnosti, dok je pet uzdržanih. U proteklih 10 dana ovo je druga država koja je povukla priznanje Kosova. Naime, 11. novembra je objavljeno da je to učinila Gana.

Foto: MSP

Republika Nauru je sa najmanja nezavisna republika na svetu sa površinom od 21,3 kilometara kvadranih, ali su oni pod uticajem Australije među prvima priznali Kosovo već u aprilu 2008.

Na ostrvu Nauru tradicionalno živi 12 plemena, što je simbolično predstavljeno zvezdom sa 12 krakova na zastavi. Ostrvo je otkrio britanski pomorac, kapetan Džon Fern, 1798. i nazvao ga je Prijatno ostrvo. Nemci su postali kolonijalni vladari ostrva krajem 19. veka. Kasnije su ostrvima zajednički administrirali Australija, Novi Zeland i Ujedinjeno Kraljevstvo. Nauru je stekao nezavisnost 1968. godine.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Када те призна амер,енглез,немац,француз и италијан онда је крај приче!Косово нема столицу у УН!Нема,бато,али зна се у чијем крилу седе.

KoleKole

pre 4 godine

Kosovo je bilo i ostace Srpsko. Hvala Republici Nauru.

Hasan

pre 4 godine

Ajde ti dodi na Kosova da vidiš čije i ti se pojasni ako treba....

305 Alka i 25 Oluja

pre 4 godine

Kurdske vođe: Hrvati su nam primer i uzor kako da se borimo za naš Kurdistan! Haradinaj: Treba da pokažemo Srbima gde im je mesto i uradimo isto što i Hrvati! PETER GALBRAITH 'Kurdi su kao Hrvati u Jugoslaviji i zato je dobro da im pomažete oružjem'

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Odlična vest! Hvala Republici Mauri! Takođe hvala predsedniku Vučiću i ministru Dačiću što nalaze države koje povlače svoja priznanje kosova.

Ateista

pre 4 godine

Zašto se Srbi ne dogovore sa Hrišćanskom braćom Hrvatima i Slovencima da oni povuku priznanje te nove muslimanske države u EU jer će sa vremenom oni da uzmu SVE i njima ma kako su krenuli ništa ne može da ih spreči jer to nije rat nego migracije i seobe....tu pomoći nema sem sloge i jedinstva, verske bre ne ove komunističke? Samo kada su se zadnji put Srbi ujedinili sa Vizantijom i izdali Papu i braću hrvate onda su ih muslimani pregazili i to tako da su tu toliko pravoslavnu Vizantiju očistili sa lica zemlje a Srbe držali u ropstvo 500g a sada je ta Turska druga najmoćnija zemlja NATO pakta to kad krene ovog puta će kažu hrvati biti pametniji i neće ih sprečavat i ginut bez veze nego će ih pustit da što pre dođu do Beča....

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Bilo bi dobro kada bi to što predlažete bilo moguće. Ali se upitajte: da li je ikako moguće pomirenje sa Hrvatima i Slovencima, kad je svim Srbima u ostatku sveta i u Srbiji kristalno jasno da su Hrvatska i bezmalo svi Hrvati stari mrzitelji i države Srbije i Srba ma gde Srbi da žive - naročito ako žive u Hrvatskoj - a nešto malo manje nas mrze Slovenci (setite se da je Slovenija prva izašla iz SFR Jugoslavije a odmah posle nje je to učinila Hrvatska!)?

Izbori 2024

TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59