• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.Kljajić

28.11.2019

22:53

ŠIPTARI RUŠE CRKVU U CENTRU PRIŠINE! Nastavlja se najstrašnije nasilje nad Srbima u pokrajini

Politika

ŠIPTARI RUŠE CRKVU U CENTRU PRIŠINE! Nastavlja se najstrašnije nasilje nad Srbima u pokrajini

Podeli vest

Vlasti lažne države Kosovo potkopavaju temelje Hrama Hrista Spasa u Prištini pod izgovorom da traže nekakvu masovnu grobnicu iz 1999. godine!

Šiptari po svaku cenu žele da zatru svaki srpski trag na Kosovu i Metohiji! Oni su tako ove nedelje ponovo krenuli u iskopavanja oko Hrama Hrista Spasa u centru Prištine, tvrdeći da se tamo nalazi masovna grobnica iz 1999. godine!

Iako su "potragu za masovnom grobnicom" već sproveli 2016. godine i ništa nisu našli, Šiptari su juče ponovo naredili istragu. U SPC tvrde da ova navodna potraga za zakopanim žrtvama ratnih zločina ima za cilj da se potkopaju temelji i da se sruši crkva koja zbog izbijanja rata 1999. nije završena.

PA ONI SU STVARNO ODLEPILI! VUČIĆ JE PERSONA NON GRATA! Žestoka poruka KURTIJEVACA srpskom predsedniku: Kad budemo marširali prema spomeniku Jašariju, NE ŽELIMO DA TE VIDIMO!

Podmetanje dokaza

Kako prenose prištinski mediji, iskopavanje u centru Prištine dešavalo se u ponedeljak, utorak i sredu, ali opet nisu pronađeni nikakvi posmrtni ostaci. Međutim, prištinske vlasti ne odustaju. Prema naredbi takozvane tužiteljke specijalnog tužilaštva lažne države Kosovo Drite Hajdari, u okviru kampusa Univerziteta u Prištini (Hram Hrista Spasa se nalazi na toj lokaciji) ponovno će se sprovesti iskopavanje terena u potrazi za "grobnicom".

Foto: Tanjug

Đetaj: Samo proveravamo teren

Predsednik komisije vlade lažne države Kosovo za nestale Prenk Đetaj ističe da se trenutno u centru Prištine "vrši samo provera terena".
- Bilo je informacija da tamo može da postoji neka grobnica. Nismo ništa sigurni. Treba da se proveri, tek posle toga ćemo da vidimo. Na mestima gde su se vršila iskopavanja 2016. godine ništa nismo našli. Međutim, sada ima neka posebna lokacija za koju postoje sumnje, pa se vrši provera. Sve informacije ozbiljno shvatamo i proveravamo - rekao je Đetaj.

Tužiteljka Hajdari rekla je da je reč o dvema novim lokacijama koje nisu pretraživane 2016. godine. Do njih se, navodno, došlo na osnovu tvrdnji očevica koji je, navodno, lično video da se na tom lokalitetu zakopavaju tela u toku rata.

- Svaku informaciju mi proveravamo. Sve to u cilju pronalaženja nestalih lica i u nadi da ćemo pronaći posmrtne ostatke znajući da mnoge porodice očekuju neku informaciju i pronalaženje njihovih najdražih za koje još uvek, 20 godina nakon rata na Kosovu, ne znaju šta se dogodilo i gde se nalaze - rekla je Hajdarijeva.

Komentarišući ove šiptarske provokacije, sveštenik SPC Miajlo Backović podseća da je to drugi pokušaj kopanja oko našeg hrama u Prištini u poslednjih nekoliko godina.
- Kod prištinskih vlasti postoji zvanična inicijativa da se naš hram sruši i da se na tom mestu podigne muzej takozvanog genocida nad Albancima. Onda ne čudi to što oni uporno pokušavaju da na tom lokalitetu "pronađu" masovne grobnice. Tako bi opravdali rušenje crkve i sproveli u delo tu njihovu ideju. Država Srbija treba da obrati pažnju na ova iskopavanja i spreči eventualno podmetanje "dokaza", koji bi dali povoda da se Hram sruši - upozorava Backović.

KAKVA BOMBA IZ ZAGREBA! HRVATI PUNI HVALE ZA VUČIĆA: On je novi lider u regionu! Posvađao je Tačija i Ramu, od njega se KOSOVARIMA DIŽE KOSA!

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin kaže da se godinama na Kosovu vodi najstrašniji politički i propagandni rat protiv Srbije.
- Poslednjih godinu dana naročito su intenzivirani napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu. Njihov cilj jeste da se sve srpske svetinje uklone s prostora Kosova i Metohije. Znaju oni da tu nema nikakva grobnica, ali treba srušiti srpsku svetinju ili smisliti neku novu laž protiv Srbije i SPC - podvlači Šljivančanin.

Lažni genocid

Analitičar Saša Borojević podvlači da lažna država Kosovo pokušava na sve načine da svetu prikaže grobnice, makar i lažne, kako bi Srbiju optužila za genocid.
- Kosovski lobisti imaju za cilj da otvore memorijalni centar u Prištini, poput onog u Srebrenici, i to hoće da prave baš na mestu Hrama Hrista Spasa u Prištini. Šta se drugo može očekivati od lažne države nego prikazivanje lažnog genocida - zaključuje Borojević.

Činjenice

* Izgradnja počela 1992. godine
* Radovi prekinuti, pa obnovljeni 1995.
* Prekinuta gradnja 1999. godine
* Crkva zapaljena 2016. godine
* Albanci je urnisali i pravili toalet od nje

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 4 godine

jedan albanski politicar iz bujanovca, juče je rekao da treba da se bore za ista prava koja imaju srbi na kosovu. e pa ja bi im ispunio tu želju. da vidim koliko bi dugo ostali u srbiji. ovde su zaštićeni kao beli medvedi. obzirom da sami traže ista prava kao srbi na kosovu. ja bi im pomogao u ostvarenju tog njihovog "sna " .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija