• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo-online/Informer.rs

08.12.2019

13:31

RAČAK NAPRAVLJEN DA SE SKRENE PAŽNJA SA MASAKRA U GLOĐANAMA I KAO IZGOVOR ZA AGRESIJU NA SRJ! Trifunović: Privodili smo Vokera u Prištini, imali smo dokaze o Račku i trgovini organima

Politika

RAČAK NAPRAVLJEN DA SE SKRENE PAŽNJA SA MASAKRA U GLOĐANAMA I KAO IZGOVOR ZA AGRESIJU NA SRJ! Trifunović: Privodili smo Vokera u Prištini, imali smo dokaze o Račku i trgovini organima

Podeli vest

Priča o Račku je napravljena iz dva razloga, da se skrene pažnja sa masakra u Glođanama, gde su zarobljene Srbe spaljivali, i da se pruži izgovor za agresiju na SR Jugoslaviju, kaže dr Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost, u intervjuu za Kosovo Online.

Po vašem mišljenju, da li su u Račku nastradali civili ili pripadnici OVK?

Pokojni profesor Dunjić je dokazao da je cela priča isfabrikovana i da su tela donošena sa strane u Račak. Naš interes je da se Račak u potpunosti razobliči. Pokojni Ilija Simić, srpski Vizental, svojevremeno je objavio knjigu o dešavanjima u Račku, u kojoj je dokumentovano dokazao da je sve bila laž. Helena Ranta iz Finske, koja je stomatolog, obavila je autopsiju tela pronađenih u Račku. Kako je ona to mogla da radi? Mogla je samo da utvrdi njihov identitet i ništa više.

Kakva je u tome bila uloga Vilijama Vokera?

Voker je bio pripadnik CIA i imao je misiju da organizuje situaciju kao što su bile Markale u Sarajevu, i uz pomoć stranih medija u tome je i uspeo. Znali smo šta radi i zato smo ga svojevremeno i priveli u Prištini.

Kažete da ste priveli Vokera. Kada je to bilo?

To je bilo 1998. u kompleksu Kičma u Prištini. Pokojni Miša Simić i ja smo znali šta radi, priveli smo ga i ubacili u automobil. Ja sam vozio, Miša je bio pozadi s Vokerom. Ćutao je sve vreme. A onda je 20 minuta nakon toga iz Beograda stigao poziv da ga vratimo tamo gde smo ga pokupili.

Da li je američki izaslanik bio umešan u još neke ilegalne aktivnosti?

Imali smo sve dokaze o tome šta radi, u vezi sa pokušajem da napravi neke nove Markale, što je kasnije i uradio u Račku, ali i njegovim vezama sa „Lekarima bez granica“, Ramušem Haradinajem i „žutom kućom“, odnosno trgovinom organima. Ali morali smo da ga pustimo. Dobili smo naređenje da to uradimo. Osetio sam se izdano u tom trenutku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srb

pre 4 godine

Naredenje je stiglo iz BG? Ne krivim BG krivim bagru koja unistava Srbe i Srbiju a stoluje u BG i to trajeeee, znate li od kada......ali i danas, samo dokle bre?

slađa

pre 4 godine

Dr Darko Trifunović da da na uvid javnosti svu dokumentaciju koju ima o delovanju Vilijema Vokera. To je najbolji način kako bi istina konačno izašla na videlo. Građani Republike Srbije imaju interes da se istina o radu i delovanju Vilijema Vokera na našim prostorima obznani i konačno predoči dokumentovano i argumentovano, konstrukcija povoda za početak brutalne agresije na SRJ 1999. To je nacionalna i pattriotska dužnost i instrituta na čijem je čelu.

stanko

pre 4 godine

''Veliki stručnjače'', direktore ''čuvenog instituta'', ti skoro kod Marića izjavi da je Putin formirao OVK i ne trepnu. Kako te nije sramota da se više javljaš. Ti si američki čovek i verujem da si tada sarađivao sa Vokerom oko Račka. Znam da mi nećete objaviti ovaj komentar

Maganik

pre 4 godine

Ti si Trifunovicu radio sa Vokerom i za Vokera. Sad se pravis naivan kao francuska sobarica. Ti si njihov bio i ostao.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija