• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.12.2019

15:12

(VIDEO) POPOVIĆ JEDNOGLASNO IZABRAN ZA PREDSEDNIKA SNP: Nema odbrane srpskih interesa bez jake Srbije! (FOTO)

Politika

(VIDEO) POPOVIĆ JEDNOGLASNO IZABRAN ZA PREDSEDNIKA SNP: Nema odbrane srpskih interesa bez jake Srbije! (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović, danas je izabran za lidera ove stranke na Drugoj Skupštini Srpske narodne partije, na kojoj je delegatskim glasanjem izabrano i 40 članova Glavnog odbora narodnjaka. Glasanje je prvi put na političkoj sceni Srbije sprovedeno na elektronski način

 

Na izbornoj Skupštini Srpske narodne partije održanoj u Centru Sava, Popović je poručio da su osnovne ideološke vrednosti narodnjaka sloboda i nezavisnost srpske države, jake i nezavisne institucije, slobodni mediji, svojina i ljudska prava, poštovanje Srpske pravoslavne crkve, odbrana i očuvanje tradicionalne porodice, kao i čuvanje i negovanje srpskog jezika.

Popović je, obraćajući se prisutnima, istakao da "nema odbrane srpskih nacionalnih interesa i jake Srbije, bez jake ekonomije".

- Zato je podjednako važno da razvijamo Srbiju kao zemlju znanja i inovacija i promovišemo naš najvažniji resurs, a to su mladi i obrazovani inženjeri, koji svakodnevno dokazuju da je Srbija zemlja velikih mogućnosti i potencijala da bude uspešna, moderna, visoko razvijena i bogata - rekao je Popović.

Foto: snp.org.rs

Lider narodnjaka navodi da se Srpska narodna partija zalaže za čvrstu odbranu svakog metra teritorije Srbije, a pre svega "našeg svetog Kosova".

- Kosovo nema cenu i ne postoji ništa zbog čega bi se mi odrekli i metra naše svete zemlje - kazao je Popović i dodao da je kompromis sa kosovskim Albancima moguć samo u okviru Ustava i Rezolucije 1244.

Foto: snp.org.rs

Popović je istakao da Srbija danas nema većeg prijatelja i saveznika u odbrani svojih državnih i nacionalnih interesa, od Rusije.

- Da nije bilo Rusije i predsednika Putina, Kosovo bi odavno bilo nezavisno, a Srbi bi bili proglašeni za genocidan narod - naveo je on.

Popović je u svom govoru naveo da Srbija mora ostati vojno neutralna država i da nikada neće zaboraviti NATO agresiju, žrtve i materijalna razaranja koja je pretprela tokom bombardovanja.

Narodnjaci pružaju podršku i zaštitu Republici Srpskoj i svakom Srbinu u regionu, kao i svojim sunarodnicima u Crnoj Gori, koji, kako navodi Popović, trpe progon i identitetski genocid od strane aktuelnog režima.

Foto: snp.org.rs

Popović je rekao da se Srpska narodna partija posebno zalaže za razvoj inovacione politike i primenu novih tehnologija, što je jedna od važnih stavki njihovog programa.

- U našem društvu smo otvorili teme veštačke inteligencije, robotike, industrije 4.0, Interneta stvari. Sa našim kineskim partnerima, u Borči, na Dunavskom koridoru, pokrećemo izgradnju najvećeg tehnološkog parka u ovom delu Evrope - kaže Popović i podseća da se posle 30 godina pauze obnavljaju kapaciteti u oblasti primene nuklearne energije u mirnodopske svrhe.

Lider narodnjaka ističe da će ova partija o načinu izlaska na izbore i nastavku saradnje prvo razgovarati sa svojim koalicionim partnerima iz Srpske napredne stranke.

Foto: snp.org.rs

Na Skupštini Srpske narodne partije obratili su se i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Srpske demokratske stranke i ministar u Veću ministara Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, predsednik Demokratske omladinske zajednice Evrope - DEMIK Havijer Hurtado Mira, član Lige i poslanik u italijanskom parlamentu Vito Komenćini, kao i član predsedništva Jedinstvene Rusije, senator, predsednik Odbora za socijalnu politiku u Savetu Federacije Rusije i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u Gornjem domu Ruske Dume Valerij Rjazanskij.

Srpska narodna partija osnovana je na Malu Gospojinu 2014. godine. Deo je vladajuće koalicije u Republici Srbiji. Nakon parlamentarnih izbora 2016. godine, Srpska narodna partija zastupljena je sa tri narodna poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Od juna 2017. godine, osnivač i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović obavlja  funkciju ministra u Vladi Republike Srbije zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija