• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.12.2019

18:15

PLJUŠTE OPTUŽNICE! Haradinajev saradnik Mehmetaj i osuđeni ratni zločinac Sabi Geci pozvani u Specijalni sud!

Politika

PLJUŠTE OPTUŽNICE! Haradinajev saradnik Mehmetaj i osuđeni ratni zločinac Sabi Geci pozvani u Specijalni sud!

Podeli vest

Bivši pripadnik tzv. OVK i osuđeni ratni zločinac, Sabit Geci i Brahim Mehmetaj, bivši poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja, pozvani su na saslušanje u Specijalno tužilaštvo u Hagu

Geci je dobio poziv za saslušanje za 30. januar, javio je Kljan Kosova.

Geci je 29. jula 2011. godine osuđen na 15 godina zatvora, zbog zlostavljanja zatvorenika u logorima Kukeš i Cakan na severu Albanije tokom 1998-1999, a istraga protiv njega počela još 2002.

Njegova zatvorska kazna ističe 2025.

Geci je prvi put uhapšen 2000. godine, zbog pucnjave u jednom od noćnih klubova u Prištini.

Inače, Geci je jedan od članova tzv. Dreničke grupe 1, kojoj se 2015. u kosovskom Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici sudilo za ratne zločine u zatvoru OVK-a, u Likovcu, 1998. i 1999. godine i koji je zajedno sa Sahitom Jašarijem, Avnijem Zabeljijem, Jahirom Demakuom i Ismetom Hadžom 27. maja oslobođen od ovih optužbi nakon jednogodišnjeg sudskog postupka.

Jedan od najtežih zločina iz optužnice bio je da je kao član OVK, u saučesništvu sa Sahitom Jašarijem i nekoliko, za sada, nepoznatih pripadnika OVK, pred brojnim svedocima, po optužnici, motornom testerom odsekao glavu srpskom policajcu, Ivanu Bulatoviću, i masakrirao njegovo telo, u Likovcu, sredinom juna 1998. godine.

TAČI ZAKUKAO NA FEJSBUKU: Ramo, neću u Tiranu jer me Srbija ne priznaje!

Brahim Mehmetaj, bivši poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja, pozvan je na saslušanje u Specijalno tužilaštvo u Hagu, kao osumnjičeni.

Specijalno tužilaštvo istražuje ratne zločine koje su bivši pripadnici tzv. OVK počinili nad Srbima i pripadnicima drugih manjinskih zajednica, kao i nad nelojalnim Albancima.

Mehmetaj je na svom fesjbuk profilu napisao da mu je poziv uručen juče i dodao da je to "odličan posao" i da će se, kako je naveo, odazvati pozivu s ponosom.

Napisao je da je Specijalni sud u Hagu nepravedan i da su "zločine činili Srbi".

Post je završio porukom: "OVK uvek i zauvek".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija