• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2019

11:17

NEĆE BOLETI NAROD VEĆ MINISTRE I DIREKTORE! Predsednik Vučić najavio NOVE REFORME KOJE ĆE DONETI JOŠ VEĆI RAST

Politika

NEĆE BOLETI NAROD VEĆ MINISTRE I DIREKTORE! Predsednik Vučić najavio NOVE REFORME KOJE ĆE DONETI JOŠ VEĆI RAST

Podeli vest

Nove reforme, koje nameravamo da sprovedemo, ovaj put neće "boleti" narod, kao prethodne, već ministre i direktore javnih preduzeća, a cilj je da obezbedimo još veći rast, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Reforme koje su bile sprovedene su ''bolele'' narod, a danas se pokazuje da su bile ispravne. Buduće reforme koje treba da sprovedemo neće ''boleti'' narod već ministre i direktore naših javnih preduzeća, ali sam siguran da će nam doneti još veći rast i još značajno veće povećanje vaših primanja - rekao je Vučić.

SREĆAN SAM ŠTO BUDUĆNOST VIDITE U SRBIJI! Dodeljeni ugovori o radu najboljim diplomcima i maturantima, Vučić poručio: Budite ponosni na svoju decu

Kazao je da će zbog toga u narednom periodu biti povećane plate, drastično:

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 



- Za šest ili sedam godina udvostručićemo primanja od 2014. godine i to ne nominalno, već realno, a možda će biti i više od toga - naveo je predsednik.

Medicinske sestre sada imaju nominalno za 38 odsto veće plate nego pre 2014. godine, a oko 30 odsto relalno veće zarade, napomenuo je on.

Izdvajaćemo sve više novca za zdravstvo, ali ćemo tražiti i više rezultata i veću produktivnost rada, poručio je predsednik Srbije.

On je pojasnio da je jutros razgovarao sa delom ministara Vlade Srbije o strategiji razvoja Srbije do 2025. godine, koja će, kako je ranije najavio, biti predstavljen javnosti 28. decembra.


- Predstavljanjem tog plana građani će videti kakva je njihova budućnost, na šta mogu da računaju, kolike će im biti plate i penzije, da li će moći da podignu kredit za auto i šta mogu da kupe svojoj deci - rekao je Vučić.

Predsednik ističe da je Srbiji za taj plan potreban nova energija koja mora da bude uvezana i sa strukturnim reformama, kao i da će najveći teret ovaj put pasti na ministre i direktore javnih preduzeća, jer se tiče i reforme javnih preduzeća, što je, kaže, teško sprovesti.


Razgovarao je, ističe, i sa regionalnom direktorkom Svetske banke Lindom Van Gelder, koja, što mu je posebno važno, dolazi i u Tiranu.

- Izvanredna je vest kada oni kažu da Srbija ima prostora za sedam odsto rasta. Pa, mi bi bili ne evropski, već svetski lider. I zato hoću da sprovedemo te reforme u dogovoru sa Svetskom bankom - rekao je on.

Naglasio je da treba videti šta još može od strukturnih stvari da se uradi, na primer, kako da se poboljša zakon o deviznom poslovanju, zatim oko operativnog lizinga i drugo.

Ta strategija razvoja zemlje u narednih pet godina mu je, trenutno, kaže, najvažnija:

- Pošto sa toliko dobrih stvari moramo da izađemo pred narod i da budu realna i objektivna, a ne samo lista želja ili projekata - kaže on.

Ističe da ljudi znaju da kada on kaže da će se nešto graditi, da će se to i graditi.

- Kada kažem da ćemo za dve godine da počnemo da gradimo autoput Vožd Karađorđe (od Aranđelovca do Bora), svi znaju da će se to desiti, kao i za Moravski koridor - dodao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija