• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer

01.01.2020

12:30

NAPAD AMERA NA SRBIJU NIJE IZNENAĐENJE, ali ovo može da smisli samo BOLESTAN MOZAK! Rusi nam nisu dali Južni tok, nisu pomogli protiv Hitlera, silovali su partizanke... IMA TOGA JOŠ!

Politika

NAPAD AMERA NA SRBIJU NIJE IZNENAĐENJE, ali ovo može da smisli samo BOLESTAN MOZAK! Rusi nam nisu dali Južni tok, nisu pomogli protiv Hitlera, silovali su partizanke... IMA TOGA JOŠ!

Podeli vest

Beograd mora da odluči da li želi da prihvati standard transparentnosti i vladavine prava Evropske unije ili želi da se prikloni oligarhijskom nedemokratskom i neslobodnom modelu Putinove Rusije, izjavio je bivši američki diplomata Tomas Kantrimen za Glas Amerike

Kantrimen, koji je danas visokopozicionirani član nevladinog Uruženja za kontrolu naoružanja, ocenio je da te dve stvari ne idu zajedno.

- Srbija ne može da očekuje da uživa privilegije i odgovornosti na nivou članstva u Evropskoj uniji, kada su njena vladavina zakona i transparentnost na nivou Rusije i Kine - upozorio je.

Podsećajući da je Srbija država u procesu pregovora za članstvo u Evropskoj uniji koja gaji bliske odnose sa Rusijom, VOA navodi da to pokazuju nedavni odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak sa Vladimirom Putinom u Soči, kupovina ruskog oružja, kao i sve češće posete visokih ruskih zvaničnika, poput ministra odbrane Sergeja Šojgua ili šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu.

- Imalo bi smisla da Srbija, kao država bez aspiracija za članstvo u EU, nastavi navigaciju stazom koja drži Vašington, Brisel i Moskvu što je moguće više na svojoj strani... Ali sasvim je drugo pitanje ako je reč o aspiracijama Srbije da postane članica EU - ocenio je Kantimen.

Dženifer Braš, bivša otpravnica poslova u ambasadi SAD u Beogradu, ukazala je da, kako se izrazila, izgleda kao da srpsko rukovodstvo ima u svom DNK uklesano da može da sedi na više stolica.

- Ali Srbija se igra sa vatrom, ako misli da je pametnija od Moskve, Brisela i Vašingtona zajedno. Srbija nije Jugoslavija, a Aleksandar Vučić nije maršal Tito - rekla je.

SIRIJCI PROTIV IZRAELA PRIMENILI SRPSKU TAKTIKU PROTIV NATO! Avioni umesto pravih sistema PVO gađali matkete!

Braš je ukazala da građani Srbije predugo čekaju na bolju budućnost i da ih - igranje sa stolicama, kako se izrazila, neće tamo dovesti.

- Ruski mit je preuveličan i sada se koristi za produženje kosovske agonije. U veoma romantičnoj viziji srpsko-turskog rata, samo u bici iz 1810. kod Varvarina, ruske snage su se zapravo borile rame uz rame sa srpskim - istakla je Braš.

Foto: Fotoilustracija

Ona je dodala da je istorija iz Drugog svetskog rata još gora.

- Partizani su se borili sa saveznicima do oslobođenja Beograda, dok mi je sama Jovanka Broz pričala da su Rusi pomagali pretežno izdaleka. Umesto toga Crvena armija je vršila zlodela koja su navela jugoslovenskog ambasadora da apeluje na Staljina da sovjetski vojnici prestanu da siluju partizanke - rekla je Dženifer Braš.

Iz bliže zajedničke prošlosti dve države ona je podsetila na Južni tok, projekat napušten 2014. godine koji je državama EU trebalo da obezbedi snadbevanje gasom iz Rusije. Deo gasovoda trebalo je da bude izgrađen na teritoriji Srbije što je utanačeno gasnim sporazumom dve države, čiji je deo bila i prodaja Naftne industrije Srbije ruskom državnom preduzeću Gaspormnjeft.

TRAMP SE OBRUŠIO NA IRAN! Platićete VISOKU CENU ako nastradaju Amerikanci! Vojska SAD OKUPIRALA deo BAGDADA! (VIDEO)

Kontrolni paket akcija ruska strana je platila 400 miliona evra uz obavezu investicija od 500 miliona evra. Posao je zaključen bez tendera, direktnom nagodbom, a deo stručne javnosti ga je označio kao prodaju državnog bogatstva u bescenje.

- Ove užasne istorijske činjenice čine još tužnijom rešenost predsednika Vučića da ih ponovi i dozvoli Srbiji da padne u ruke korumpirane ruske strane čiji je krajnji cilj globalna diktatorska kleptokratija - poduklča je Braš.

Na kraju razgovora za VOA Braš je apeolovala na "drage srpske prijatelje".

Foto: fotomontaža

"Vaša budućnost je u demokratskoj EU, koja je predana ideji da poboljša život svih Srba, a ne samo takozvane elite koja zarađuje novac od ruskih oligarha. Saradnja sa EU je teža i zahteva reforme, ali sudbina Srbije je u Evropi, ne u Centralnoj Aziji", rekla je Braš.

AMERI SPREMAJU SAJBER UDAR NA RUSIJU, DIREKTAN SUKOB NIJE MOGUĆ ZATO SU PREŠLI NA PLAN B! Moskva provalila plan, sprema kontraudar!

U oktobru 2019. Srbija je u Moskvi potpisala Sporazum o slobodnoj trgovini sa zemljama Evroazijske ekonomske unije (EAEU). Osim Rusije njene članice su Kazahstan, Belorusija, Jermenija i Kirgistan sa ukupnim BDP-om od 1,9 triliona američkih dolara i tržištem od 183,8 miliona ljudi.Rusija koja je država predvodnica Evroazijskog saveza nalazi se pod sankcijama EU i SAD koje su joj uvedene zbog ruske aneksije Krima 2014. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miro

pre 4 godine

Lekic Gospodjo Dzenifer lekic ste zaboravili. A i izvor joj je pouzdan ( Jovanka Broz). Sovjeti su zaista izdaleka pomagali( nisam znao da je T 34 Imao autopilota i daljinsko upravljanje niti da sunasoni bombardovali izdaleka na Uskrs.

Lala iz Banata

pre 4 godine

Хаг нас је збиља "уверио" да на Западу постоји - владавина права...!? Си-ЕН-ЕН нас је уверио у "слободу медија"...А БИ-БИ -СИ у "непристрасност" извештавања... Маја Коцијанчич нас је уверила у "ПРИНЦИПИЈЕЛНЕ" ствари ЕУ, а Вилијем Вокер... - у поштено и искрено вршење увиђајних радњи... О чему Ви то...? Да ли сте нормални, или се то мени само "причињава"...?

Mili

pre 4 godine

Dobro a šta tui nije istina od svega navedenog? Sve je istina.

deda Raša

pre 4 godine

A sta je tu istina? Sve ne moze biti. Istina je samo jedna.Ameri su genocidna tvorevina, koja zivi na zemlji osvojenoj genocidom. Da su se bar dozvali pameti,a nisu, nastavili su genocid nad citavom planetom.Po nihovom,svi smo nizi stalezi i moramo im sluziti, robovati. E situacija je sada izmenjena. Rusija i Kina progresivno napreduju, i jaci si od planete, to njima smeta i cilj im je, gde god mogu, da ubace kosku razdora. Znamo mi americku, a posebno nasu istoriju, i o tome su sulude diskusije. Znamo sve.

e ti se razumes

pre 4 godine

mozda je bolje da nastavis da gledas parove..??

Aleksa Srbin

pre 4 godine

E " Mili " jesi li i ti zaboravio da uzmes lekic ?

MilosObilic1389

pre 4 godine

Истина у политици Запада је: ТАЧКА у којој се секу две лажи...!? Оне, коју пласира СИ-ЕН-ЕН, а потом изговори неки .... - "Весли Кларк"...

Branislav

pre 4 godine

A šta ti znaš o Istini, u suštini i u globalu. Javio si se da malčice provociraš...

Maganik

pre 4 godine

Pa Mili, zar mislis da smo svi budale pa da nam ti rasprostres svoju "istinu". Zivimo mi njihovu istinu i pljacku zadnjih 25 godina. Gala, necemo vise. Sad malo nase interese da gledamo i zivimo. Jel' jasno???

Sumadinac

pre 4 godine

Ovaj covek ima toliku mrznju prema rusima da je nevidjeno a naj gore je sto mu je mozak prazan svi mi dobro poznajemo njihovu politiku ili kako bolje reci ratnu demokratiju.

sinisa

pre 4 godine

Samo molim amerikance da nam ne biraju prijatelje oni su o sebi do sada pokazali sve sta misle o nama Srbima.Neka nas ostave na miru a mi znamo da sami izaberemo prijatelje. Rusi su pre svega nasa pravoslavna braca i uvek cemo biti braca i braniti jedni druge.....

Fantom

pre 4 godine

Američka paranoja iopsednust Rusijom stvarno nemaju granice. Čuj ti nju, rekla joj Jovanka Broz koja ne može da demantuje izmišljotinu, ONI sprečili Južni tok što je i sama Bugarska zvanično potvrdila, Rusija oslobađala YU a ONI bombardovali naše gradove posle oslobođenja na Uskrs, nabrajanje bi moglo da traje danima pa sve do 1999. i njihovog "milosrdnog" bombardovanja i uništavanja Srbije ... Crknite bagro i vi i vaša "demokratija", dani su vam odbrojani, Kina i Rusija su vam stavili omču oko vrata, nećete još dugo.

Priče sa mesta zločina

pre 4 godine

Ove besede američkog "dvojca" treba shvatiti kao da dva amera-kauboja pričaju Indijancima kako su došli da ih oslobode i donesu im blagostanje! Ili kako ameri robovlasnici love ili kupuju robove iz humanitarnih pobuda. Moramo shvatiti da svo američko osoblje u njihovoj ambasadi u Beogradu, izgrađenoj na mestu njihovog zločina, isto misli i radi na našem, kao i na indijanskom i robovskom, blagostanju. Nije Jovanka bila na Marsu niti je pala sa njega pa da je rekla to što ovi predstavnici zločinačkog pohoda na SRJ-Srbiju govore.

Dubravko Zivković

pre 4 godine

Meni se cini da je gospodin Tomas Kantrimen nesto pobrkao. Mi nismo aplicirali da budemo u SAD, vec u EU. Nije mi jasno da li je on iz EU ili SAD.

makedon

pre 4 godine

dalje od usa samo u los angelosu zivi 50.000 ljudi na ulici bilo sinoc na svedskoj tv

bubasvaba

pre 4 godine

jedno pitanje samo dali gospodja pismena i dali u srbiji zive 100% debili??????

Maganik

pre 4 godine

Samo neka laju. Nije zabranjeno a njihovo lajanje (posebno Dzenifer Bars Lekic) nece biti uvazeno. Montenigerska snaha.

laki

pre 4 godine

vi amerikanci nikako da shvatite da svet nije postao pronalaskom amerike. pa vi pošaljite jedva 230 godina. da niste imali indijanci nad kojima ste napravili genocid, nebiste imali istoriju. neuporedjujte ono sto nije uporedivo, vasu demokratiju i kulturu sa rusijom i kinom. prisluskijete i onicne gradjane. nebi me iznenadilo da svojim gradjanima nepocnete da ugrađujete čipove kako bi ste ih lakše držali pod kontrolom. o vašoj kulturi da i ne pričamo. kulturološki ste na dnu lestvice zemalja sa bogatom istorijom i kulturom. što pre to budete shvatili bice bolje po vas. x

Žigolo

pre 4 godine

Demokratija je kad BELI čovek pošalje CRNOG čoveka da ubija ŽUTOG čoveka 20.000km od svoje kuće pod izgovorom da brani bezbednost svoje zemlje koju je pre samo par stotina godina OTEO CRVENOM čoveku. U ovoj jednoj rečenici je sadržano sve što Amerika predstavlja i svaki komentar je suvišan.

Anarhista

pre 4 godine

Битанга прича о српској судбини. Мрачна сило, препоручио бих ти да мало читаш српску историју. Све оно што тамо нађеш, чека вас иста судбина, али хиљаду пута жешћа. Са љубављу из Србије. Само Атомска Србина Спашава.

Grga

pre 4 godine

Nije navela,recita i obavestena amerikanka, da su demokratska eu i pravdoljubiva usa,zajednickim zlocinackim aktom bombardovanja Srbije i Crne Gore plunule sebi u lice. Rusi nas nisu bombama gadjali. Pijani Jeljcin je bio teg mali zalogaj za klintona i njegovu kamarilu.

Marko

pre 4 godine

Mili, ti si neki senilan izgleda. Prvo ko je rekao da je Srbiji mesto u EU, kada saveznik SAD, UK sam resio da izadje iz iste EU zbog raspada i ekonomske krize. Drugo, juzni tok je ukinut posle zestok pritisak i pretnje Bugarskoj od strane EU i SAD. Trece, sto se tice silovanje tokom drugog svetskog rata, ni ameri nisu Nemcima, Francuzima, Italijanam ostali duzni. Cetvrto, SAD politicari imaju obraz i nemaju stida da pricaju o Oligarhiju u Rusiju, a otkad je predsednik Eisenhower predao vlast i svoj mandat, covek je upozorio da se u SAD stvara Vojna-Civilna Oligarhija koja radi za svoj dzep i protiv interes americkog naroda. Da ne zaboravimo takodje kako su Ameri bez potrebno bombardovali Srbiju tokom drugog svetskog rata. Rusi nam nisu bacali uranijom nad glavom, nisu nas otrovali, ni ti su bombardovali civilni objekti, sto po medjunarodnim kovencijama predstavlja ratni zlocin ili vrsta genocida. To za drugi svetski rat, sto ovi pojedini ameri nam sole pamet, to prljav revizionizan koji SAD zadnje decinije koristi da bi prikrila ulog Rusa u oslobodjenje od Hitlerske genocidne vladavine, ni jedan ozbiljan istoricar ne obraca paznju na takve Gebelsove propagande, koji niko i ne veruje no sami bedni Ameri. Ovi nam pricaju o buducnost i boljitak Srbije, a u Americi imate 90 miliona ljudi koji nemaju sta jedu krajem meseca. Upravo u bogate drzave imati najveci stepen korumpiranost i toga imate u SAD. Na kraju krajeva SAD preti Srbiji, smesno, pa neka rese da ponove 1999, pa da vidimo sta ih ceka. SAD i EU jos zive u 80-90 godine gde su imali politicku, medijsku i vojnu mob. Vise nemaju ni politicku ni medijsku a kamoli vojnu moc. Pogotovo EU drzave koje nemaju vise pare za renoviranje vojni kapacitet, u sustini vojni materijal kao kod nas propada, i vise nikada se nece ponoviti 1999. Nemam vece klepokratije od SAD, nema vece lazi o stvaranje americke drzavi koja je ona i te kako utemeljena u zlocin nad crncima i indijancima. Oni da nam sole pamet o demokratiji ? Oni koji su vrsili vojni udari sirom sveta radi njihovog interesa. Ali pricati o aneksije Krima, to je toliko degutantno, toliko bedno i prljavo, da samo ljudi koji su fasisticki nastrojeni bez stida mogu da nam pricaju decije price. Amerika da nama i Rusima soli pamet sta li je to aneksija, zar oni da nama objasne, oni koji su vrsili pravu i degutantnu pljacku 15% srpske teritorije, koji su ilegalno mimo ustava Srbije priznali OVK drzavu, koji su islamistima iz Pristine poklonili famtomsku drzavu i na kim gradili najvecu vojnu bazu van SAD, zar oni, taj otpad od civilizacija da nam preti i predaje cas istori i da nam soli pamet gde je nase mesto. Smesno. Ali njihova izjava se moze razumeti kao veliki lapsus, a to je da njima je velika muka, sto vise niko na planeti ne uvazava njihove politicke pozicije, sto narodi ove planete su se uverili sa kim imaju posla, da narodi ove planete davno ne veruje njiho prljave lazi. Ni sopstveni americki narod vise ne veruje u njihovu propagandu i to njih muci, da smo provalili njihove zlocinacko ponasanje, jos vise njih muci sto nemaju tu moc koji su davno imali, inace bi oni nama ponovili 1999. Da fasisticki rezimi poput americki i EU drzave nam sole pamet, to je strasno.

vladavine prava

pre 4 godine

videli smo.... mrzimo vas jel vam jasnooooo..??? Vi ste svetsko zlo i zelim vam da dozivite sve ono sta smo mi doziveli od vas... a posto smatras da ste nam ucinili sve dobro onda eto i ja vama zeli sve to "dobro"....

Dragan

pre 4 godine

Bolesnici. Treba se sklanjati od zapada kolikogod je to moguce. A o Evropskoj uniji - sta reci o EU kada iz nje Britanci beze glavom bez obzira?

Bane

pre 4 godine

Amerikanci su potpuno u pravu. Sa ovakvim politikantima, i onima na vlasti i onima u opoziciji, Srbija nema svetlu budu'nost.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija