• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2020

16:04

KAKO STE, GOSPOĐO PEŠIĆ, USPELI TAKO NISKO DA PADNETE? Otvoreno pismo Nebojše Bakareca: Da li Milica, Vukan, Danilo i Aleksandar Vučić imaju ljudska prava?!

Politika

KAKO STE, GOSPOĐO PEŠIĆ, USPELI TAKO NISKO DA PADNETE? Otvoreno pismo Nebojše Bakareca: Da li Milica, Vukan, Danilo i Aleksandar Vučić imaju ljudska prava?!

Podeli vest

Poguban je uticaj društvenih mreža na pojedince, a posebno na Vas gospođo Pešić. Pratim Vaš politički „razvoj“ trideset godina, koliko se bavim politikom. Vi ste sociološkinja, doktorka nauka, čuvena borkinja za ljudska prava, perjanica „Druge Srbije“, navodna zagovornica pristojne i građanske Srbije. Imate osamdeset godina. Sve ovo govori da bi morali biti rasadnik mudrosti i iskustva. Umesto toga Tviter Vas je pretvorio u krvožednu psovačicu, u svojevrsnu osamdesetogodišnju verziju himere Sergeja Trifunovića i Boška Obradovića, rekao je politički analitičar i član UO Fondacije Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec

- Tužno je biti svedok kako osoba poput Vas može nisko pasti. Bolan je pad od sociološkinje, doktorke nauka, pravašice, na nivo psovačice i ogorčene starice koja želi da ubija. Kako ste uspeli gospođo Pešić da tako nisko padnete?

Deo odgovora se sastoji u tome da su Vas decenijama precenjivali, zahvaljujući Vašoj prozapadnoj i antisrpskoj orijentaciji. A naznaka nedostojnosti, nije da nije bilo i ranije.
Vi ste pramajka svih preletača. Bili ste članica deset političkih organizacija UJDI, Saveza reformskih snaga, Reformske stranke, GSS, Deposa, Otpora, Koalicije Zajedno, DOS-a, pokreta „5. oktobar“ i konačno LDP-a. Što je mnogo mnogo je. Toliko ste pouzdani.


Kada ste bili predsednica GSS, tokom devedesetih, lažirali ste Skupštinu GSS, zbog toga što Vam je postalo jasno da će GSS za predsednika izabrati Žarka Koraća. U pomoć Vam je priskočio SPO i obezbedio Vam stotinak lažnih delegata, članova SPO, da glume delegate GSS. Žarko Korać je napustio GSS i formirao SDU. O Vašoj sramoti su tokom decenija svedočili i funkcioneri SPO, i SDU, ali i mediji. Zbog tog skandala ste se i povukli sa funkcije i predsedničku palicu GSS ste prepustili Goranu Svilanoviću.

OBAVEZNO PROČITAJTE! Nebojša Bakarec uputio otvoreno pismo Sergeju Trifunoviću i Draganu Bjelogrliću: Trifunoviću, zloupotreba alkohola i droge Vas je još jednom dovela u nevolju!

 

 


Vaš pokojni suprug Srđa Popović je svojevremeno potpisao peticiju kojom se poziva na bombardovanje Srbije. U jednom intervju je tada rekao: „Pa dobro, ja sam advokat, tehnički gledano, da, počinio sam akt izdaje, po zakonima Srbije“. U svemu tome Vaš suprug je imao Vašu podršku.


Dok ste bili turistkinja ambasadorka u Meksiku, u domovinu su stizale informacije o Vašem „veselom“ životu uz tekilu, margarite, gvakamole, enčilade i marijače. Odnosi sa Meksikom su pali na nulu. Ole! Umesto Vašeg posla, osim konzumiranjem turizma i margarite, bavili ste se štancovanjem sočnih političkih izjava, kojih su bile pune srpske novine.


Vi ste podržali vlast SNS, i Tadićev pad 2012, i  2013. ste za „Novosti“ izjavili: „U tom smislu, jesam podržala Vladu, Dačića, Vučića i Dinkića, a i Tomislava Nikolića, i sve druge iz opozicije, koji se zalažu za rešavanje pitanje Kosova, i da Srbija ozbiljno nastavi put ka EU“. Vlast Srbije je zahvaljujući Vučiću i dalje na tom dobrom putu, ali Vi danas želite smrt Vučiću, na isti onaj način na koji  je ubijen Zoran Đinđić, i na Tviteru velite: „Sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu...“.

Foto: Tanjug

 


I tako ste se, gospođo Pešić, sa pozicije sociološkinje, doktorke nauka, i borkinje za ljudska prava, strmoglavili na poziciju Zvezdana i Legije, i na poziciju mnogih bezumnika koji godinama prete smrću Aleksandru Vučiću i članovima njegove porodice. Tako ste se 26.07.2019, opet na Tviteru podsmevali Vučiću i njegovoj deci, povodom pretnji smrću koje su dobili i tada ste napisali:„Napad na njegovu decu je izmišljotina po AV narudžbi… čovek sam sebe napada, a za te fore angažovao i decu… Who fucks them all“. Pola godine kasnije i Vi pozivate na Vučićevo ubistvo. Na kraju, pitanje za Vas gospođo Pešić, kao sociologa i borkinju za ljudska prava – da li Vukan, Milica, Danilo i Aleksandar Vučić imaju ljudska prava? Po Vama, nemaju - zaključuje Bakarec.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Neobrezan

pre 4 godine

Sta je to socioloskinja, doktorka nauka, borkinja ako ima neko da me edukuje???

Vlado

pre 4 godine

Sve njene titule ne znače ništa, kad je zla u duši. Da li je to ta "inteligencija" (iz kruga dvojke) koju stalno spominju?! Nažalost, nekad sam verovao ovoj ženi ...

Fikus

pre 4 godine

WTF je "sociološkinja"? Uprošćeno rečeno, da običan čovek shvati, to je mlaćenje prazne slame i presipanje iz šupljeg u prazno. Jasno je meni šta je toj pijanoj babi, na računu u bankama ostalo jako malo ili verovatnije nimalo para koje je nadrpala dok je sa DOS bila vlast, dok se razmetala kao velika političarka. Pošto sa svojim (nazovi) znanjem nije sposobna da zaradi bilo kakve pare jer lupetanje i prazno prosipanje floskula više ne prolazi a Vučić im zavrnuo slavine za "mužu" države sada ih je uhvatila panika da će morati da žive kao i sav ostali svet sa 400€ penzije, bez razmetanja, šepurenja, bahaćenja. Nema veće kletve od one "dao Bog da imao pa onda nemao" pa je tako i njima, treba se suočiti sa bolnom istinom a tu razum obično "otkazije" ...

Aleksa Srbin

pre 4 godine

Dajte ljudi molim vas , kakav zatvor , pa ona ima 80 godina i jedna je obicna izlapela starica . Mene vise interesuje kako to da Instagram , Tviter , Facebook dozvoljavaju ovakve komentare , bez sankcionisanja .

srb

pre 4 godine

Ovo baba sera nije smislila sama? Uz put da obavestim moje Srbe da u ZG nece biti proslave ustolicenja pa nece biti niti poziva, nece biti nezvanog gosta, nece biti ponizenje niti izvinjenja! Meni je vest ulepsala dan,nadam se i vama....

Ljubiša

pre 4 godine

Ako je tužilaštvo ne pozove da da izjavu (kazni) da li to znači da je svima nama dozvoljeno da pretimo tako neistomišljenicima?Da li bi neko iz SNS-a isto prošao da je pretio nekome?Pa,ako ova spodoba prodje nekžnjeno,to ljudima daje za pravo da isto prete njoj,ili bilo kome,pa kad ih tužioc pozove na odgovornost,pozvati se samo na izjave OVE babe,i ostalih koji su pretilI i tužioc može da ''šeta'',ili je da se oda da je ipak kover-tužioc.

Aron

pre 4 godine

Ja ne pamtim gospodju Pešić da je nekad bila nešto visoko, pamtim je oduvek kao gospodju na nižem nivou.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija