• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

22.01.2020

18:05

Ruski lek za grip ne leči koronu (ISPRAVKA)

Politika

Ruski lek za grip ne leči koronu (ISPRAVKA)

Podeli vest

Iako se u naslovima “Sputnika” i drugih portala govori o tome da je “spreman” ruski lijek za korona virus, takva je tvrdnja neutemeljena.

Uprkos brojnim člancima i “vijestima” o lijekovima i tretmanima, još uvijek nije potvrđeno da je proizveden efikasan lijek za novi korona virus (Covid-19). Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 10. februara objavila:

Do sada ne postoji specifičan lijek koji se preporučuje za prevenciju ili liječenje novog korona virusa (2019-nCoV)

Stav ove krovne zdravstvene organizacije nije promijenjen do danas, iako WHO na svojoj stranici navodi da se radi na razvijanju tretmana za Covid-19, koji će biti predmet kliničkih istraživanja.

Lijek koji, kako je u članku navedeno, razmatraju naučnici sa Uralskog federalnog univerziteta (Triazavirin) je antivirusni lijek širokog spektra koji je razvijen u saradnji nekoliko zdravstvenih institucija u Rusiji, gdje se koristi za ublažavanje simptome gripe i skraćivanje perioda bolesti.

Ruska novinska agencija TASS je 4. februara ove godine izvijestila da je zamjenik ruskog ministra zdravlja izjavio kako se Triazavirin testira u Kini za tretman novog korona virusa.

Novi ruski antivirusni lijek Triazavirin se testira u Kini kao lijek za novi korona virus, rekao je ruski zamjenik ministra zdravlja, Sergei Krayevoi, u utorak.
"Kinezi su uzeli Triazavirin da ga testiraju," rekao je.

Od tada nije bilo novih informacija o testiranju lijeka, niti o njegovim rezultatima. Do datuma objavljivanja ove analize, Triazavirin nije potvrđen kao lijek za novi korona virus.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17