• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

29.01.2020

12:51

TO SU ZA NAS TEŠKE PORUKE! Vučić o izjavi Mila Đukanovića da su protesti Srba u Crnoj Gori "ludački pokret"!

Politika

TO SU ZA NAS TEŠKE PORUKE! Vučić o izjavi Mila Đukanovića da su protesti Srba u Crnoj Gori "ludački pokret"!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da iz Podgorice stižu "teške poruke", poput ocene predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića da su protesti "ludački", te, na primer, da će u Crnoj Gori biti neka "pravoslavna crkva"

To su za nas teške poruke - rekao je Vučić u Drvaru novinarima na pitanje o izjavi Ðukanovića, te istakao da to pitanje u Crnoj Gori ne može da se gleda samo kao versko, jer je naša crkva, ističe, i deo našeg nacionalnog identiteta.

On, kaže, nema nameru da se meša u crkveno, pogotovo ne u duhovno pitanje, jer, inače, nije veliki vernik, iako je pripadnik srpske crkve, u kojoj je kršten, i ne ide svakodnevno na liturgije.

VUČIĆ U DRVARU: Za naš narod nema granice, tu smo da pomažemo jedni druge (VIDEO)

(UŽIVO) VUČIĆ U MRKONJIĆ GRADU: Srpska crkva je jedna, nećemo dozvoliti da nas proteruju sa ognjišta, "Oluja" više neće biti!

Foto: Printscreen You Tube

Ali, kaže predsednik, srpska crkva ima veliki značaj po srpski narod:

- Srpska crkva je, sem duhovnog života, bila čuvar našeg nacionalnog bića. Vidite iz različitih izvora, tako i mnogih iz državnih struktura da kažu da to nije srpska, već će je nazvati "nekom pravoslavnom crkvom'' - primetio je Vučić i dodao: 

Sutra će, ističe, tako uraditi na Kosovu, te u Hrvatskoj, kao pred Drugi svetski rat, kada su imali glupu ideju da to bude hrvatska pavoslavna crkva, pa su to promenili.

Vučić je ukazao da srpski narod u Kistanju, Dobropoljcima, na primer, opstaje samo zbog postojanja manastira Krka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
buca

pre 4 godine

milo djukaci, je izgleda bio na savet kod porosenka iz ukraine, i pohadjao nastavu o fasizmu i terorizmu nad srbsko ruskim narodom. proci ce kao porosenko u ukraini, sa pola drzave. srbi treba da traze odceplenje od crne gore, isto kao i luganska i donjetzka republika, jer ako ti neko zabrani nacionalitet, veru, i jezik, onda ti u stvari zabranjuje postojanje u toj drzavi. i zato da se srbski narod opredeli za otcepljenje od crne gore i pripajanje srbiji i republici srbskoj.

Dzo

pre 4 godine

Imaš li isto mišljenje i za Kosovo ....ili selektivno dase primjenjuje samo kad je reč o Srbima a tek Vojvodina može li se otcjepat i pripojiti Mađarskoj ..a pametnjakoviću

radovan85

pre 4 godine

Briga njih i za crkve i za narod.Samo im je stalo da zadrze svoje medjusobne poslove.

Saradžogla

pre 4 godine

Гос'н Председниче Србије,прво ћеш да упозориш бахате србе у Црној Гори ,,да не млате празну сламу''? Истина је другачија од оне ,,да су срби у невољи'' већ је то виђено у Хрватској!Завади,подбуни па тутањ у Србију?А онда ти геџо србијански све такве МОРАШ да издржаваш?Е,па,не мораш!ИСТИНА ЈЕ ДА ЦРНА ГОРА НЕ ЖЕЛИ ЗЛО ТАМОШЊИМ СРБИМА..ПС.Обакви као ја ,,добију по носу'' а касније испадне да смо упозоравали са правом!Закували сте у Хрватсккој и шта сада хоћете у Црној Гори?Србији су до гуше дошли избегли.Хоћете овде да крене побуна?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija