• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

29.01.2020

19:21

BOŠKO SE NIJE NI POTRUDIO DA PROVERI INFORMACIJE! Miličković: Nove kampanja laži Obradovića protiv ministra!

Politika

BOŠKO SE NIJE NI POTRUDIO DA PROVERI INFORMACIJE! Miličković: Nove kampanja laži Obradovića protiv ministra!

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković kritikuje "najnoviju kampanju laži" lidera Dveri Boška Obradovića na račun ministra unutrašnjih poslova i drugih pripadnika MUP-a, a u izjavi koju je dostavio medijima pojašnjava pta je s novim slućbenim legitimacijama pripadnika policije

- Boško Obradović, jedan od lidera Saveza za Srbiju, očigledno je rešio da nastavi sa kampanjom laži na račun ministra unutrašnjih poslova, ali i drugih pripadnika MUP-a. Kao prvo, pošto pita ko je dobio posao izrade novih službenih legitimacija pripadnika MUP-a, želim da obavestim celokupnu javnost da nove legitimacije radi državna institucija, odnosno Zavod za izradu novčanica i kovanog novca - naveo je Miličković.

On objašnjava da je odluka da legitimacije izradi Zavod za novčanice imajući u vidu mogućnosti koje pruža nova službena legitimacija i koje bi sve posledice mogla da izazove njena zloupotreba ili eventualno falsifikovanje.

- Kako oni izrađuju i sva lična dokumenta građana, sasvim je logično da rade i na bezbednosno osetljivom dokumentu kakav je službena legitimacija pripadnika MUP-a - kaže državni sekretar.

"BOŠKO VEŠTO IZBEGAVA DA OBJASNI VEZE SA UHAPŠENIM TOCILOM"! Marković: Obradović ne prestaje sa hajkama na MUP

Komentarišući da se Obradović nije ni potrudio da proveri šta se događa s izradom novi legitimacija, Miličković navodi da je na bilo kom internet pretraživaču mogao da pronađe više pravilnika o službenoj legitimaciji pripadnika MUP-a i da pročita da njih više od 20 godina potpisuje resorni ministar.

Dakle, niti je to uveo ministar Nebojša Stefanović, niti je on išta menjao od ranije utvrđenih pravila u vezi službene legitimacije, konstatovao je Miličković.

Inače, službena legitimacija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova po svojoj suštini predstavlja legitimacionu ispravu kojom nosilac iste dokazuje svoj identitet i status ovlašćenog službenog lica u postupku primene policijskih ovlašćenja. Jasno je zato da njen izgled, sadržaj, nošenje i upotreba moraju biti, a to i jesu, uređeni odgovarajućom, podzakonskom i zakonskom normativom.

ON LAJE NA LJUDE KOJI SE BORE PROTIV KRIMINALA! Bratislav Jugović odgovorio Obradoviću: Boško luta kao gusan u magli u potrazi za svojim identitetom!

Odluka da se pređe na digitalne službene legitimacije doneta je zbog praktičnih razloga i višestrukih mogućnosti njene upotrebe, dodao je Miličković.

On navodi i da osim što služi za identifikaciju i dokazivanje svojstva policijskog službenika, nova legitimacija može da se koristi i za pristup i korišćenje informacionog sistema Ministarstva unutrašnjih poslova, digitalno potpisivanje dokumenata, šifrovanje službenih dokumenata, fizički pristup objektima i oblastima kada je potreban veći nivo zaštite i kada je potrebna identifikacija.

Napominje da je u kontekstu moguće zloupotrebe više nego neophodno da ista sadrži određene zaštitne elemente koji daju ispravi bezbedonosni karakter najvišeg nivoa. Upravo zato legitimacije izrađuje Zavod za izradu novčanica i kovanog novca, kao referentna ustanova sa kapacitetima i odgovarajućim sertifikatima.

"NEKA BOŠKO OBJASNI ŠTA RADI U DRUŠTVU ZVEZDARSKOG KLANA"! Biljana Popović Ivković rasturila Obradovića!

- Sadašnja službena legitimacija ide i korak ispred vremena imajući u vidu da poseduje određene elektronske elemente koji će tek biti pušteni u funkciju. Kao takva predstavlja jedinstven tehnološki proizvod najvišeg stepena sigurnosti, koji prati i strateške pravce razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova - navodi Miličković.

Boško Obradovic je danas na kraju konferencije za novinare pokazao novu legitimaciju pripadnika MU-a uz pitanje zašto je na njoj potpis aktuelnog ministra i da li će se "kada on uskoro više ne bude ministar", štampati nove. On je pitao i da li je za izradu legitimacija raspisan tender i ko je dobio taj posao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena S

pre 4 godine

Bravo Miličko! Još jednom si postavio Obradovića na mesto! Ove optužbe su smešne, mogao je barem da se informiše i smisli nešto pametnije... Ovim vređa inteligenciju naroda, ako ima i malo pameti, treba da se sakrije u mišiju rupu.

Žeks

pre 4 godine

Očigledno je da se Obradović služi samo neistinama i da se njegova politika svodi samo na to.

Nenad M

pre 4 godine

Bravo gospodine Milickovic jos jednom ste pokazali gde smo mi a gde su oni,svaka cast samo tako nastavite i borite se jos bolje i jace!!

Nenad M

pre 4 godine

Bravo gospodine Milicko jos jednom ste pokazali hrabrost da i bojkot im ne pomaze da se vidi koliko su sitni i da narod nije za lopove!!

Žigolo

pre 4 godine

Sve te silne laži i ispade Obradović radi samo zato što se štiti poslaničkim imunitetom ali neće još dugo. Kad posle izbora bude NIKO I NIŠTA neće ni on a ni Tepićka i ostali bukači da to rade jer će istog časa popiti prijave, što prekršajne, što krivične, u skladu sa zakonom. Ako ništa drugo plaćaće ogromne novčane kazne za laži a znamo šta oni najviše vole - PARE

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija