• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.02.2020

18:42

OPOZICIJO, DOKLE VIŠE?! Đilasovci tvrde da su dve nastavnice užičke škole dobile otkaz jer nisu članovi SNS! DIREKTOR ŠKOLE OTKRIO ISTINU!

Politika

OPOZICIJO, DOKLE VIŠE?! Đilasovci tvrde da su dve nastavnice užičke škole dobile otkaz jer nisu članovi SNS! DIREKTOR ŠKOLE OTKRIO ISTINU!

Podeli vest

Direktor Prve osnovne škole u Užicu Danijel Radević izjavio je da su potpuna laž navodi dve bivše zaposlene u toj školi, Vesne Kovačević i Biljane Crnić, da su dobile otkaz zato što nisu članovi SNS. Ovim povodom reagovao je i narodni poslanik SNS Krsto Janjušević

Radević je u saopštenju naveo da su Kovačević i Crnić iznele „najgnusniju laž“ na konferenciji za novinare u sedištu užičkog ogranka Saveza za Srbiju.

Nastavnice Kovačević i Crnić ranije danas su na pres konferenciji iznele optužbe da su dobile otkaz jer nisu članice SNS, a predstavnica Narodne stranke Jovana Parlić, koja je zajedno sa njima izašla pred novinare, rekla je da je to klasičan "politički pritisak".

Direktor skole, međutim, u saopštenju navodi da je jedna od dve nastavnice prekršila radnu obavezu:

- Profesorka razredne nastave Vesna Kovačević je bez ikakvog opravdanja i dozvole otišla u more na Grčku - navodi se u saopštenju Radevića i dodaje da nije pokrenuo disciplinski postupak, iako je ona izjavila da je svesna propusta koji je napravila i da se kaje.

BOŠKIĆ, HOĆEŠ LUSTRACIJU? U REDU, POČNI OD ĐILASA I JEREMIĆA! Jugović Obradoviću OČITAO BUKVICU!

 

 

On je dodao da nije pokrenuo postupak protiv zaposlene i zbog toga „da je ne bi pratio loš glas dok bude tražila nov posao".

Ceo kolektiv, naglašava Radević u saopštenju, znao je istinu, te se niko nije bunio ili izrazio nezadovoljstvo činjenicom da Kovačević i Crnić nije produžen ugovor za ovu školsku godinu, a da je i Školski odbor potvrdio odluku direktora, nakon razmatranja žalbe Biljane Crnić.

Radević je kazao da čeka presude Prvog osnovnog suda u Beogradu na tužbe koje su Kovačević i Crnić podnele protiv škole, i da je spreman, ukoliko sud donese bilo kakvu presudu na štetu škole, da snosi moralne i materijalne posledice.

Tim povodom na društvenoj mreži Tviter reagovao je i narodni poslanik Srpske napredne stranke Krsto Janjušević.

 

Foto: printscreen Twitter

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Opozicija ništa drugo i ne zna osim da laze. Treba da se pokriju ušima i da ćute !

Panćevac

pre 4 godine

Marinika Tepić iz dana u dan prevazilazi sebe a ima "informacije" o svemu što se dešava u celoj Srbiji osim u svom gradu Pančevu, gde ni na ulicu ne sme da izađe bez ličnog obezbeđenja koliko je omiljena. Bolje bi joj bilo da razmisli ko će joj plaćati to obezbeđenje kad joj prestane mandat narodnog poslanika koji je na prevaru uzela i 4 godine se bahati na račun toga a da ništa pod milim bogom nije uradila za grad i građane.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija