• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SD/Informer

19.02.2020

19:44

NATO ZAHTEV BUGARSKOJ: "PANCIR" NE SME STIĆI U SRBIJU - NE DAJTE RUSIMA DA PRELETE PREKO VAS! Aman, majstori, otkud vam ideja da će Pancir preko Bugara?!

Politika

NATO ZAHTEV BUGARSKOJ: "PANCIR" NE SME STIĆI U SRBIJU - NE DAJTE RUSIMA DA PRELETE PREKO VAS! Aman, majstori, otkud vam ideja da će Pancir preko Bugara?!

Podeli vest

Do kraja nedelje Rusija će isporučiti Srbiji prvi od šest protivvazdušnih raketnih sistema "Pancir S1", saopštio je bugarski Atlantski savet. Ova organizacija izrazila je zabrinutost što će se isporuka oružja ponovo odvijati preko vazdušnog prostora Bugarske

- Da li će avion leteti preko vazdušnog prostora Bugarske? Da li je izdato odobrenje za to? Ako jeste, na osnovu čega? U skladu sa procedurom, Ministarstvo spoljnih poslova mora da uskladi svoju odluku sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom saobraćaja. Šta su ta ministarstva odgovorila? - navodi se u saopštenju Atlantskog saveta na Fejsbuku.

Organizacija je ponovo pozvala da se ne pravi "strateška greška" sa prolaskom ruskog oružja u Srbiju.

- Da li je naučena lekcija nakon strateške greške kada su 2019. ruski protivvazdušni sistemi S-400 propušteni u Srbiju? - zapitala se organizacija.

FRANCUSKI PUKOVNIK STAO U ODBRANU NAŠEG NARODA! Žak Ogar: U Briselu govorim o progonu Srba u Crnoj Gori!

Podsetimo, prošle jeseni Atlantski savet više puta je izražavao zabrinutost zbog toga što je Srbija koristila ruski S-400 na vojnim vežbama "Slovenski štit". Predstavnici organizacije smatraju da se Bugarska na taj način našla u zoni dejstva ovih sistema. Savet je takođe predlagao premijeru Bojku Borisovu da sa američkim predsednikom Donaldom Trampom razgovara o mogućnosti razmeštanja sistema "Patriot" u Bugarskoj u okviru jačanja prisustva NATO-a na jugoistoku.

U Srbiju Rusi mogu da stignu i preko Mađarske ili Ruminije, a oni neće zabraniti ruskim avionima da prelete preko njihove zemlje! 

ZA MIRNO I SIGURNO NEBO IZNAD SRBIJE! Evo kad stiže "Pancir S" , kako funkcioniše i čemu služi! (VIDEO)

Podsetimio, NATO je pokrenuo pre nekoiko meseci internu istragu o tome kako su Pancir i S 400 stigli u Srbiju, s ozbirom na to da je naša zemlja okružena NATO članicama.

Činjenica je da su i "Pancir" i S-400 došli vazdušnim putem, s tim što je "Pancir" stigao u iljušinu 76, a S-400 u antonovu 124, te da su oba preleta bila registrovana kao transportna. Preko koje zemlje je avion ušao u Srbiju manje je bitno.

 

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Могу да га пошаљу и из... - Свемира...! Ко свемир контролише...?

deda Raša

pre 4 godine

Ostali isti onakvi kao kada su istrebljivali Indijance. Udaraju samo na slabe i nejake a po reakciji,ponovo ce krenuti na Srbe,pa zbog toga moraju biti nenaoruzani. Izgleda da su dobro zapamtili Budjanovce kada in "nevidljivog" oborismoi bez "Pancira" a sta bi im uradili da je bio"Pancir"? A sta mislite ako je "Pancir" vec na teritoriji Srbije i uparuje se sa onim S-400,kojeg nam Putin pokloni sa vezbe. U strahu su velike oci.

Anarhista

pre 4 godine

Кад Трећи заврши, Србија је од Алпи до Русије, са југа на 3 мора. Тада, оваквих "проблема" неће бити, нити било каквих других. Империјализам је Једини српски стратешки интерес.

RINGISPIL

pre 4 godine

Ima PANCIR da prodje bugarima kroz centar sofije i to kroz raskrsnicu ulica Ћетен алва и бугарска ружа.

Norman

pre 4 godine

S400 je ostao u Srbiji a pancir sad dolazi kao podrška S400 ko je lud da vraća S400 pao je tu dogovor.

Miloš Milošević

pre 4 godine

Sve je moguće! Ko zna, možda je već tu? Ruska čarolija je na delu!

milan lala

pre 4 godine

A kud ono NATO snabdeva svoje trupe u Avgsnistanu.? Zar ne preko Rusije.? Bez problema stize Pancir rutom koju Rusi odaberu. Malo spina za naivni narod, ko biva neda NATO Bugari, bla bla bla.

milan lala

pre 4 godine

Pancir ako vec nije u Srbiji stice sigurno kad odluci Rusija i Srbija . Blokade nema jer NATO snabdeva svoju vojsku u Avganistanu koristeci vazdusni prostor Rusije . Poltroni u NATO mogu da spinuju koliko im volja, kao ne da ovaj neda onaj ....Bugarska.... bla bla bla.

Dragan

pre 4 godine

A što ne bi ovaj puta preko Crne Gore? Čime Milogorci mogu da spreče, možda praćkama... Ili možda preko BiH, time bi jednim udarcem ubili 2 muve.

tadija64ZEMUN

pre 4 godine

jesu li ti sistemi uopste i vraceni posle vezbe !!!!!!???????????

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija